bugün

wsj haberinde kendisini tsk'nın pamuklara sarmalayıp sardığı yazıyordu. komutanlığı süresince hiç konuşmadı, sivrilmedi. genelkurmay başkanı olunca da aynı çizgide devam edeceğini düşünüyorum. belki bir kaç laiklik vurgusu yapar hepsi o kadar.
Genel kurmay başkanlığına atanmıştır. Hayırlı olsundur. Demokratik davranmasını beklerizdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni korusundur.
tayyip erdoğan ın boşuna genelkurmay başkanı yapmadığını tahmin ettiğim kişi. bekleyelim, görelim.
demokrat bir paşa olması isteniyor kendisinden. belinde silah taşıyan bir adamdan ne demokratlığı bekleniyor dersiniz? paşanın demokratı, otokratı, teknokratı olmaz. olur derseniz zaten köle olarak köleliği sevmişsiniz demektir, demokrasi size fazladır.
allah akıl fikir versin.
yaş krizinden önce de, tsk geleneğine göre genelkurmay başkanı olacaktı. başbakanın bu konuda herhangi bi müdehalesi olmadığından "onun yaptığı" denmesi pek yakışı değil kanımca.
demokrat olması falan beklenmeyendir, demokrat olmasına gerek de yoktur zira siyasetçi değil askerdir. işini adam gibi yapsın, başında olduğu kurumun son zamanlarda şaibelere karışan adını temizlesin yeterdir...
bu adamların ad ve soyadları niye böyle afilli oluyor? ışık koşaner, çevik bir, yaşar büyükanıt, ilker başbuğ, bülent ulusu. bir iki istisna var tamam da çoğu böyle kardeşim. mehmet demir yok, mustafa öztürk yok, hele abdulmuttalip keser, selami karakelle hiç yok.

isimlerine göre mi seçiyorlar bunları. düşününce benim hiç şansım olmazmış, iyi ki gitmemişim harb okulu sınavlarına.
italya'nın napoli şehrinde güney avrupa müttefik kuvvetleri komutanlığı (afsouth) istihbarat dairesi'nde karargah subaylığı yapmıştır. burasının, nato’nun gladio (kontrgerilla) kanadının merkezi olduğu iddia ediliyor...
adını ilk kez duyan birinin dahi "asker olabilme ihtimali" üzerinde uzun süre durabileceği ismiyle müsemma bir şahsiyettir...Arz ederim!
tam adı sebahaddin ışık koşaner'dir.
sebahaddin dinin güzelliği demektir.
garip bi tesadüf tabi.
galatasaray kongre üyesi olan ilk genelkurmay başkanıdır.
fethullah gülen'in iyi adamı olduğu fısıltı gazetesinde yayıldıkça yayılan yeni genelkurmay başkanı.

f tipi yapılanmanın ele geçirmediği bir ordu kalmıştı. hayırlı olsun.

(bkz: atatürk ün bursa nutku)
bir kez daha insanı, acaba bu adamlar soyisimlerinden ilham alıpmı asker oluyolar diye düşündürten genelkurmay başkanımız. soyismin koşaner olunca direk asker olma fikri kafanın bi yerlerinde canlanıyor olsa gerek.
"Vatan ve millet sevgisi ile hiçbir fedakarlıktan kaçmadan görev yapan mehmetçiğin yerini alabilecek, onun yerini doldurabilecek başka bir personel tanımlamak mümkün değildir."

tam bir hayal kırıklığıdır. yani diyor ki ordu evlerinde garsonluğa, mıntıka temizliğine, zaten tertemiz gün içinde defalarca paspaslanmış yerleri tekrar tekrar paspaslamaya, 3 aylık eğitimle ömrü dağda geçmiş teröristlerin önüne sürülüp ölmeye sonra vatan sağolsun demeye devam. bu liste uzar gider böyle... öyle olsun bakalım.
Gelir gelmez ''tek tip askerlik'' mevzusunu ortaya atarak, yeni bir polemiğin fitilini ateşlemesi, beni hayal kırıklığına uğratmış olan fotokopi genelkurmay başkanlarından biri...
eğitimli insan gücü gerektiğini düşünen genelkurmay başkanıdır. ot yoldurmak, tuvalet temizletmek için eğitimli insana gerek olduğunu düşünerek şaşırtmıştır.
eskiden olduğu gibi isteyen paralı uzun dönem, istemeyen kısa dönem askerlik yaptırılsın. ama yok beleş amale lazım hem çok uzun dönem. onca yıl oku sonra aylarca ot yol. reva mı bu.
4 yıllık lisans yada üzeri eğitim mezunlarını şu sıralar askerlikten soğutmaya çalışan orgeneral olmuş ama adam olamamış zattır. türkiye cumhuriyeti savcılarının bu adam hakkında halkı askerlikten soğutma suçundan dava açmaları gerekmektedir. şahit ararlarsa ben ve birkaç arkadaşım bu davada şahitlik yapabiliriz. (bkz: savcılar göreve)
asker sayısını askerliği tep tip ve 9 ay yaparak tamamlamaya çalışacakmış,

gazinolarda hizmetçi gibi kullandığınız askerleri ve oturttuğunuz kısa dönemleri kullansanız olmaz mı?

ordu böyledir işte, komutan geliyor, kaybulun lan!

adamlar tabiki asker yok sanır amk, gördükleri mi var!
(bkz: askerliğin 9 ay olması)'na destek vermesi beklenen komutan.
Askerliğin 9 ay olmasına destek veren lakin ben hala bunu nasıl ve neden yapacaklarını anlayamadığım komutandır. Asker sayısını arttıracaklar diyorlar ulan neden 15 aylık iyi kötü komando birliklerini uzman askerle değiştireceksin, var olan asker sayısının 15 aylıkların 9 aya düşürerek hiçbir iş yapmamasını sağlayacaksın nasıl artacak ve asker sayısı artsa bile 9 aylık asker ne işe yarayacak?

Bununla beraber astekler iyi kötü iş yapan insanlar, huduttan hastanelere kadar birçok bölümde hayvan gibi sorumluluk alıp hayvan gibi çalışıyorlar. Peki bu astek eksikliğini nasıl dolduracaksın? Adam ihtiyacı var diye gemici insanları bile piyade astek olarak aldın. ayrıca hadi doldurdun astek olup askeriyeye fayda sağlayacak 4 yıllıklar 9 ay boyunca ne işe yarayacaklar? 6 aylıkların birçoğu zaten bir işe yaramıyordu, 9 aylık olunca mı yarayacaklar?.

Yok orduyu uzmanlaştırmasalar iyi bir eğitim verip, askerdekileri işe yarar hale getirseler insanlar 2 yıl da askerlik yapsa birçok Türk gencinin buna bir şey diyeceğini sanmıyorum. Lakin 9 ay askerlik ve hiçbir şey yapmamak, üstüne üstük 6 aylık sürede uzun dönemlerle karışılan 3-5 aylık sürecin bile zar zor geçtiği düşünülünce kim ne derse desin askeriye içerisinde askerlerin huzuru da bozulacaktır. Herkes eşit lakin tutup da üniversite mezunu yüksek mezunu bir adamı ilkokul mezunu bir adamla 9 ay aynı kefeye koymak ve onlardan işbirliği içerisinde çalışmasını beklemenin altında inanmak istemesek de bir şeyler olsa gerek.

Diyorum versinler rütbeyi veya görevi 2-3 yıl askerlik yapalım, dağdan inmeyelim lakin bizi kışlalara hiçbir şey yapmamak üzere 9 ay boyunca tıkmasınlar.

Hem uzman askerliği yaygınlaştırıp Millet için işe yarama fırsatımızı elimizden alıyorlar, hem de askerliği uzatıp işlevsizliğimizi iyice perçinliyorlar.
yeni genelkurmay başkanıdır kendisi. umutluyuz kendisinden.
(bkz: hayırlı olsun başkan)
kendisinden çok umutlu olanlar varmış, paşam devlet yönetecek ya umutlu olmak lazım. ilk icraatı da eğitimli beyin gücüne daha fazla paspas yaptırmak, kutluyoruz buradan...
her nasıl bir başarısı olduysa görevinde yükselmeyi hak etmiş devlet memuru. askerliğini 6 ay yapmış milliyetçi, muhafazakar biri olarak eğer olurda bu hükümet döneminde tek tip askerliği hayata geçirir ise bu güne kadar arkasında durduğum başta tayyip erdoğan ve hükümetinden buz gibi soğumama neden olacak şahıs.
isminden dolayı fettullahçıların seveceğini düşündüğüm genelkurmay başkanı.
(bkz: ışık evlerine ışık paşa)