bugün

ingilizceyi çok iyi bilirim deyip boyunun ölçüsünü alabileceğin kadar zor bir sınav.

alternatifi kpds sınavıdır.
standart sapma olayının olmadığı sınav( aslında hesaplanıyor ama etkisi yok) ne yazık ki sınav zor da olsa kolay da olsa kaç doğru yaptıysanız o kadar notu alıyorsunuz, mesela bir sınavdan 75 alırken diğerinden 63 bir diğerinden 86 alabilirsiniz, össdeki gibi genel ortalamaya bakılarak puan hesaplanmalıdır bence, ki böyle saçma durumlar ortaya çıkmasın

not: durum kpdsde de aynı
yanlışların doğruları götürmediğini öğrenmemle bir nebze olsun sevindiğim, insanın parasıyla rezil olduğu sınavdır.
yarın 9:30 da gireceğim, korktuğum, ancak yanlışların doğruları götürmediğine sevindiğim (sevineceğim) yabancı dil sınavı.
akademisyen ve akademisyen adaylarının yabancı dil seviyelerini belirlemek için yapılan sınav. kpdsnin alternatifi.
9 ekim'de geldi girdi geçti hadi geçmiş olsun!
09:30 ile 12:30 arasında ritmik girdilere neden olan sınavdır. pazar günümü zehir etmekle kalmamış, ingilizce konusundaki özgüvenimi yerle bir etmiştir. saçmalığın daniskası sağlık bilimleri testinde midir sadece bilmiyorum, merakla sonuçları bekliyorum.
sağlık bilimlerinin sağlıkla hiç alakası yoktu.
bu sene soru sistemini değiştirerek daha da çekilmez bir sınav olmuştur, çeviri sorularının sayısını azaltıp, cloze test in sayısını ikiye çıkarmaya ne gerek vardıysa artık.
soru sisteminin değiştiği ikinci sınav 9 ekim 2011* tarihinde yapılmıştır.
en baştan çalışmak için çok ilerde, 80 alabilmek içinse geride olduğum sınav. ne boktan bir durum arkadaş. benim 80 e ihtiyacım var ama nasıl çalışacağımı bilmiyorum.
2012 ilkbahar dönemi için basvuraların yarın baslayacagı sınav.
ingilizce bilenlerin 60 ı geçemediği enteresan sınav. ingilterede 4 yıl yaşamış çatır çatır ingilizce konuşan bir tanıdık nasıl olsa biliyorum çalşmadan bir girelim demiş sonucu görünce şok olmuştur. ayrıca amerikan kültürden hocamızın söyledikleri de bir başka açıdan bakmamızı sağlar :

-bu sınavdan isterseniz 90 alın ama sakın kimseye ben ingilizce biliyorum demeyin.

yani çok iyi bi puan aldığında da ingilizce biliyorum diyemeyeceğin cidden enteresan ama çok cidden zor bir sınavdır bu üds. *
tüm zorluklarına rağmen kpds'den kolay olduğunu düşündüğüm sınav.
ingilizceden başka her şeyi ölçen sikkodan ösym sınavı. buna bakıp da adama ingilizce biliyorsun diyen zihniyete sokayım ben.

ayrıca:
(bkz: bi alex değil)
(bkz: bi toefl hiç değil)
2012 ilkbahar dönemi sınavı 18 martta gerçekleşecektir. *
2006 yıllarına gelinceye kadar sosyal bilimler ingilizce alanında türkiye başarı ortalaması yaklaşık olarak 50 puan seviyelerinde iken 2006 ve sonrasında aynı oran 32-36 civarlarında seyretmiştir. buradan da anlaşıldığı üzere sınav sisteminde ciddi değişimler yaşanmıştır.ösymnin giderek okuduğunu anlamaya yönelik soru biçimleri denemeye başlaması sınavı zorlaştırmakla birlikte taktikle bir yerlere gelme çabası içersinde olanları da rekabetin dışına itmiştir.
yarın 9.30 da başlayacak olan sınav.
muhtemelen soruların bana bakacağı benim de sorulara bakacağım sınav.zaten 80 soru 180 dakika olmasından uyanmalıydım.
üniversitedeki ineklerin inek olduğunu belli eden sınav. asıl öğrenilmesi gerek bilgiyi ölçmeye yarayan değil, ne kadar ezberciyiz onu ölçmeye yarayan sınav.
bir de yanlışın doğruyu götürmediği sınavdır kendileri.kaleme kuvvet işte ooo piti pitii.
ösym'nin yasakları nedeniyle sol ayakkabıma anahtarlarımı, sağ ayakkabıma kentkartımı ve çoraplarımın içine de biraz para koyarak gireceğim sınav.
2012 bahar dönemi sınavının 18 mart'ta yapıldığı sınav. şimdi öncelikle bu sınava ilk kez girecek kişilerin sıkıntıdan bir hal oldukları, kimilerinin kafayı vurup uyumaları, kimilerinin vahiy bekler gibi havaya bakmaları, kimilerinin kalemle oynayarak bir şeyler yapmaya çalıştığı, lakin huzursuzluk ve sıkıntıdan dişe dokunur bir şeyin olmadığı, özellikle uzun paragraf sorularıyla insanı çileden çıkartan sınav. şahsım son 15 dakikada çıkamadığı için ösym'nin verdiği kırtasye kutusundan uçak yapmayı denemiş, uçak inşası başarılı olmuşsa da uçuş süresi çok kısa olmuştur. burdan çıkan sonuç ise, "kartondan uçak, bizden* akademisyen olmaz."
bu soruları kimler hazırlıyorsa, adamlar üşenmemiş abi, gerçekten uğraşmış,çabalamış ve didinmiştir. Kendilerini, bir üds mağduru olarak tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlara bakacaz artık..
ilk kez görüp edindiğim tecrübe ile söyleyebilirim ki az biraz ingilizce makale, dergi, site falan takip ediyorsanız bu sınavdan 70 civarı yaparsınız ama sınav ingilizcenizi ölçmüyor orası başka.
güncel Önemli Başlıklar