bugün

Bunu söyleyen kişiden, neden para basıp borçlarımızı ödemiyoruz? Tarzı bir cümle duymanızda muhtemeldir.
gerçekçi bir yaklaşım değil. onun yerine ebeveynler çocuklara sorumluluk versin, çalışmanın değerini küçük yaştan öğretsin.

onun haricinde teorinin nitelikli öğretmenlerce düzgün özümsetilmesi ve bilfiil uygulatılmasının önemine itiraz elbetteki olamaz.

ama öğrenci de günde yarım saat olsun gayret etmeli.
önceleri bu görüşü ben de desteklerdim ama biraz araştırdığınız zaman ödevsiz veya az ödevli eğitimin yanlış bir yöntem olduğunu anlayacaksınız. Eğitim ikiye ayrılır. 1-) Bireyi bilgiye yönlendirmek, 2-) Bireyin bilgiye erişmesine rehberlik etmek.
Bireyi bilgiye yönlendirmek dediğimiz şey okuldaki gibi klasik bir şekilde çocuğa ders anlatmaktır. Bu yöntemde Çocuk tamamen pasif bir rolde öğretmenini dinler ve bilgiye erişmek için özel bir çaba sarf etmez. Bu şekilde öğrenilen bilgi de kalıcı olmaz.

Bireyin bilgiye erişmesine rehberlik etmek dediğimiz şey ise çocuğa araştırma ödevi vermektir. Çocuk bilgiye erişmek için özel bir çaba sarf eder. Kaynakları araştırır, merak eder ve bilgiye erişmek için verdiği emeğin de etkisiyle ulaştığı bilgiyi daha çok dikkate alır.

Anlayacağınız ödev yöntemi öğrencinin öğrendiği bilgiyi daha çok benimsemesine yardımcı olur.
öğrencilerin az acılı isyanı. yanında ayran da var. dürüm.
© copyright 2005 - 2026