bugün

yönetmenliğini Olgun Arun un yaptığı çılgın dersane kokmus bunlar yarıyıl tatilinde izleyiciyle buluşacak. şu an çekimleri devam eden filmde birbirinden ünlü oyuncular oynayacak. Hande Atazi felsefe, Mustafa Topaloğlu ise coğrafya öğretmenini canlandırıyor. Dersanenin sahibi Cüneyt Arkın, rehberlik öğretmeni ise Pakize Suda. film üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ve öğretmenlerin hikayesini beyazperdeye komedi türünde yansıtacak.
yağmur atacan'ın bir bayanla seviştiğini söylediği * güzel olacağını tahmin ettiğim film.
son yıllarda türk sinemasının yaptığı ataktan, prodüksiyon şirketleri nasibini almak istemekteler. bu yüzden avrupa'da ve amerika'da kabul gören tarzları denemekteler. absürd komedi tarzında filmler eskiden beri çekiliyor türkiye'de. fakat yabancı filmler yeterli izleyici kitlesine ulaşırken aynı tarzdaki türk filmleri daima eleştirildi. absürd komedi tarzının iyiliğini kötülüğünü tartışmayacağım. insanlar türklüğe yakıştıramıyor mu böyle cıvık filmleri de eleştiriyorlar?
film sektöründeki insanlar en başta "sinema en başta eğlenmek, iyi vakit geçirmek içindir" diyorlar. bu adamlar bu işi para için yapıyorlarsa tabi ki en başta seyirciyi eğlendirecekler, iyi vakit geçirmelerini sağlayacaklar. filmin iyiliğini kötülüğünü de tartışmıyorum. ama ülkede büyük bir atılım var buna köstek olmamak lazım.
ileride birgün can sıkıntısı vcd kirayalabileceğim o köhne dükkana girdiğimde, alıp izleyebileceğim filmdir.evet önyargıyla bakıyorum, afi$inden olabilir, ya da pa$akeyfimden.
oncelikle ozenti bir film oldugunu sahsımca belirtmek isterim, ama ne iyi etmisler de cekmisler cunku bazı seyleri asmamız, sinemada da artık on plana cıkmamız lazım. filmin izleyici kitlesi genclerdir, 18+ sınırlaması yoktur. *
neşeli gençlik filmine rakip film. (bkz: neşeli gençlik)
laubalilik sorunsalına cuk oturan, iklimler ve beyza nın kadınları' nın yanında afişine bakılmayacak film.
afişinden ne bok olduğu anlaşılan püsür. türk sineması gelişiyormuş, peh!
ilk dikkat ceken unsur filme oynayan kızların zeka seviyelerinin birbirine denk secilmesidir!yapımcılar özelliklemi kafası calışmayan kızları secmiş yoksa bu bir tesadüf mü dedirten türk filmi.
Türk halkını türk sinemasından soğutacak bir başka film daha diğerleri için
(bkz: Mehmet Ali Erbil in oynadığı tüm filmler)
(bkz: ve diğerleri)
türk işi amerikan pastasıymış.. * *
amerikan gençlik filmleri senaryolarını hadi oturup türkçeleştirelim sonrada çekelim furyasının ikinci filmi. dewamını temenni etmeyiz.

birincisi için ;
(bkz: neşeli gençlik)
izleyene aciyacagim, siktiri boktan bir film.
bır sanat(!) fılmının icermesi gereken en onemlı 4 maddesını ıcınde bulunduran fılm.

(bkz: got)
(bkz: meme)
(bkz: bacak)
(bkz: gobek)
(bkz: 70 lere geri mi dönüyoruz)
sınav filmine karşıt gibidir.
aptal filmler furyasının elemanlarından olan filmdir.
hiç sevmediğim american pie filminin ucuz bir Türk versiyonu kıvamındaki özentisidir, gitmem de gitmeyeceğim de zira sokağa atacak param da yoktur. Ama bir kısım Türk sinema izleyicisinin ne amaçlarla gidebileceğini de tahmin edebilmek çok zor olmasa gerek, olası tepkileri de şimdiden duyabiliyorum:

-lan koş yağmur atacan pınar altuğ'u boynuzluyor bu filmde
-vay yağmur vay, adam nasıl da götürüyor kızı
-Amerikanlar halt etmiş oğlum, ne pie 'i, bizimkiler resmen mercimek fırında yapmışlar... *
(bkz: çılğın dershane)
insanları aptallaştıran, kafalarının belden aşağı çalışmasını sağlayan amerikan gençlik filmlerinin türkiyeye yaptığı salgındır. izlemedim elbetteki.
izlemek için bir geçerli sebep bile yok.
son zamanların en kötü oyuncularını toplamış film. tek parlayan yıldız yağmur atacan'dır. gerçekten oyunculuğu iyiydi. diğerleri (özellikle de kızlar) sırf izlensin diye kadroya alındı diye tahmin ediyorum.
son donemin igrenc teenager filmleri kusaginin son urunu.
verdiğiniz paraya yazık, harcadığını zamana yazık cinsten bir film. gereksiz.
amerika'da amerikan pastası, 40 gün 40 gece gibi binlerce türeve sahip filmler yapılırken ülkemizde de bir tane olmasında hiç sakınca olmayan film. sana bana belki hitap etmiyordur ancak elbet beğenenler de vardır. bu tür filmleri sevmeyen ben bile birçok espriye gülmüşümdür. bu nedenle "türk sineması gelişiyormuş peh.", "rezalet yapım" falan gibi küçümseyici tavırlar yanlıştır. herkesin bir görüşü vardır ve bu film de birilerine elbette hitap ediyordur.
sözlüğün değer yargılarının değiştiğini gösteren beklenilen tepki gösterilmeyen liseliye hitap eden film.