bugün

hayatımda tek bir tanesini gördüm, o da gördüğüm en babayiğit adamlardan biriydi. biraz gereksiz sinirli ve alıngan birisiydi ama, olsun o da karakteri artık...

edit: adam trabzonlu' ydu bu arada.
oğuzların en savaşçı boyudur. genelde karadeniz bölgesi'den bulunurlar. alakalı olarak
(bkz: çebi).
Oğuz Kağanın oğlu Gök Han ın soyundan geldikleri kabul edilen ; oğuzların 22 boyundan biridir . Çepniler, Doğu Karadeniz'in Türkleşmesinde önemli bir rol oynamışlar ; malazgirt savaşında Anadolu'nun, 1277 yılından itibaren de Sinop tan Trabzon'a kadar olan Karadeniz Bölgesi nin fethedilmesinde çok aktif görevler üstlenmişlerdir .

günümüzde ise trabzon , gümüşhane , giresun , ordu illerinde yoğun olarak yayılım gösterirler .
ordu'da ve giresun'da da vardır bunlardan. karakteristik fiziksel özellikleri de vardır. ayrıca karadeniz bölgesi'nde çok sayıda çepni soyuna ait insan bulunur. bilip bilmeyen cahil tipler tüm karadenizli'lere laz der.
karadenizde bol bol bulunan bir türkmen boyudur.
Mensubu olduğum Karakter ozelliklerini %100 tasidigim boyum.
trabzon'da da bulunan türklerdir. Hatta bir tanesi arkadaşım.

edit: ekleme.
Edit2: bazıları bu başlığı kendi soyları olan rum soyuna benzetmiş.
24 oğuz boyundan biri. oğuz kaan'ın ilk eşi yersel'den ( üçok'lar ) olan oğlu gök han'dan gelen türk boyu. günümüzde başta karadeniz olmak üzere güney marmara, iç anadolu'nun kuzeyi gibi geniş coğrafyaya yayılmışlardır. hele karadenizde elinizi sallasanız çepniliye çarpabilir. ayrıca anadolu'nun türkleşmesinde ve milli mücadele yıllarında önemli görevler almışlardır (bkz: Topal Osman Ağa). mert, cesur, atılgan olma boyun belirgin özellikleridir. dağ köylüsü olarak da bilinirler.

ve şahsımın sözlük niki ve hem anadan hem babadan mensup olduğum türk boyudur.
Çepni boyu, Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre yirmi iki Oğuz bölüğünden Divân-ı Lügati't-Türk'de; "Yirmibirincisi Çepni"lerdir. Boyun genel özelliği asi, atılgan, cesur, mert ve savaşcı olmalarıdır. Çepni kelimesi düşmanla savaşan, mert, yiğit, asi, cesur anlamında kullanılmıştır.
Günümüzde Rumeli ve Anadolu'da yaşayan Oğuz/Türkmen boylarından biridir. Karadeniz bölgesindekiler çoğunlukla sunni olmakla birlikte, alevi olan gruplarada rastlanır. Prof. Dr. Irene Melikoff, Hacı Bektaşi Veli hazretlerinin ve onun ilk müridlerinden olan Kadıncıkana ve Abdal Musa'nın da Çepni Olduğunu yazar.
Ayrıca Prof. Dr. Faruk Sümer Oğuzlar/Türkmenler isimli eserinde Çepnilerin,Hacı Bektaşi Veli'nin müridlerinden olduklarını ve Anadolu'nun değişik yerlerinde yaşadıklarını,Gaziantep,Giresun,Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Bayburt olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nde yoğun olarak yaşayan Çepnilerin ise çoğunlukla Sünni olduğunu,ancak zamanında Alevi olan gruplarında Sünnileştiğini yazar.
Anadolu'ya gelmeden önce Türkistan ve Horasan'da öbür boylarla birlikte yaşayan Çepniler, Selçuklular'a katılıp Anadolu'ya geldiler. Başta Karadeniz olmak üzere Anadolu'nun Türkleşmesinde önemli rol oynadılar. 1515 yılındaki tahrir defterlerine göre Şimdiki Giresun ve civarındaki iller Vilayeti Çepni isimli bir idari bölge olarak gösterilmiştir.
Vilayet-nameye göre Kırşehirin Suluca Kara-Hüyük köyüne gelen Hacı Bektaş-ı Veli'nin ilk müridleri Çepni'den idiler. Bu husus aynı zamanda bu boyun mensuplarından mühim bir kısmının niçin Alevi olduğunu izah edebilir. Çepni'lerin mühim bir kısmı 1240 daki `Baba ishak Türkmenleri'nin isyanına katılmıştır
baba tarafından boyum.
üçoklar/ Gökhan'a bağlı bir boy. genellikle karadeniz bölgesine yerleşmişlerdir. oğuzların en savaşçı boyu olarak gösterilebilir.
dikkat ederseniz bu kişilerin gözleri büyüktür.
mustafa kemal'in koruması topal osman'ın bağlı olduğu oğuz boyu.
oğuz'ların bir kolu. büyük çoğunlukla karadeniz bölgesi insanları.
rivayetlere göre türklerin hasıdır.