bugün

b.ku yedik..
valla yedik. ulan yutubırların alayı senyor developır olmuş.
eskiden çocukları lise çağında muhasebeci olsun diye ticaret lisesine gönderdiler, şimdi aileler yazılımda para var yeahhhhhhııı huüüüüheeaaa diye çocuklarını liseden itibaren yazılım kurslarına, yazılım ile ilgili üniversitenin ilgili bölümlerin vs gönderiyorlar.
derdim şu ; yutıbır senyor abiye bakıyorum(23 yaşında bir velet) heç ti emel* programlama dili diyor.
allahım...
bakıyorum convert öğretiyor ne parse var ne cast var ne veri tipi kontrol yöntemleri var, ne ref type, value type neyse... duruyorum. dur dur dur congolos.
şunu diyeceğim, 18 yıl oldu sektördeyiz. yapmayın gençler, kolay yoldan para kazanacağım, bu işte para var söylemlerine inanıp hayatınızı, zamanınızı, o güzel umut dolu çabalarınızı boşa harcamayın.
yutıbırlara, saçma salak internet sitelerine, akrabalara, anne babaya kulak asmayın, ne istediğinizi sorgulayın.
bu şuna benzer, önünüzde bir yemek var tadına bakın, eğer beğenirseniz yiyin. ama yok tadı hoşunuza gitmemişse bu sadece zevk meselesi olmadığını, vücudunuzun diğer duyu organlarının size bu yiyeceğin yaramayacağını söylemesidir de aynı zamanda...
Karşıtı (bkz: Sözülüm) olan bir kelime.
20 sene önce jetgillerde uçan arabalar seyrediyorduk. Hala arabaların uçtuğu falan yok. Yapay zeka da benzer şekilde olacak. Yazılım şimdinin ve geleceğin mesleği olarak kalacak.
bazen dünyaya bir iz bırakmaktır. yaptığım bir iki uluslararası işe yarar şeyleri şahsıma tescilledikten sonra bedavadan herkese verdim. sektörel sitelerde linkini paylaştım. başkası olsa kim bilir kaça satardı. bana para lazım değil, maksat şanım yürüsün. 1 yıldır o sektörde aktif kullanılıyor ve başka bunu düşünüp yapan da olmadı, gururu yeter. ben yabtım.
Daha tuttuğumuz takımı bile zor öğrenebilen yapay zekânın yazılım geliştirebilecek seviyeye gelmesi için en az bir 100 sene var. o yüzden yazılım bitmez. Önümüz açık o yüzden yapay zekâ gelişene kadar yazmaya
(kodlamaya) devam.
biteceğini iddia edenler bunu hangi saçmalığa dayanarak söylüyorlar anlamak mümkün değil. hele bismillah, daha quantum işlemcileri piyasaya bile çıkmadı. bitmesini bırak, daha başlamadık bile...
Bitmeyecek, fakat bundan 10 sene sonra doğan çocuklar anlarından Web bilerek doğacak.

O çocuklar büyüdüklerinde ne yazacaklar? Şuan lise 2 ye giden öğrenciler Fatih tabletlerine çatır çatır custom rom yazıyor.
Kod yazmak hem zor hem eğlenceli.
Pandemi sürecimi değerlendirdiğim aktivite. Php ve javascripte vurdum kendimi. Css'i liseden beri zaten biliyordum ama onu da pekiştirdim bir güzel.

Merakı olanlara tavsiye ederim. Btk akademi üzerinden ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.
c# , visual basic , visual basic .net , php , asp , asp.net forms , asp.net mvc , python , ruby , pascal , c++ , mikroC , html , css ,jquery , vuejs , nodejs, mssql , mongodb , elasticsearch , redis vs. vs. gibi konularda uzmanlaşmış olduğum ve hayatımı idame ettirmek için ekmek yediğim sektördür.

sorusu olan mesaj kutumu yakabilir.
Emy Yazılım sunduğu çözümler ile birçok farklı sektördeki gerçek hayat uygulamalarını ve gerçekleştirmiş olduğu projelerden edindiği iyi iş uygulamalarını projelerine yansıtarak müşterilerine önemli bir katma değer yaratmaktadır.
kaynak: https://www.emyyazilim.com/hakkimizda
bir donanıma hayat veren makina koduna çevrilmiş komutların tamamına denir.
Çalıştığım veteriner kliğinde yeni bir hasta takip sistemine geçmeye karar verdik. Tüm yardım ve ekip olarak desteklerinden dolayı teşekkürler.
kaynak:https://bulutvet.com/
(bkz: şimdi reklamlar)
bilişim ve yazılım konusunda çok başarılı olup bizi her konuda aydınlatan ve bilgilendiren firmanın bilgilerini sizinle paylaşıyorum.
kaynak:https://ithero.com.tr/
Güzel bir üniversite bölümüdür.
benim mesleğimdir. şimdilerde ele ayağa düşmüş iki satır kod yazan yazılımcıyım diye dolaşıyor. oysa çok emek ve zaman ister. araştırma ve sabır ister. yaptığınız işin arkasında olmanız ve devamlı destek vermeniz gerekir. sizlere göre biz yazılımcılar asosyal tipleriz. ama sizi asosyal yapanlar bizleriz. kullandığınız her uygulamayı benim meslektaşlarım yapmıştır. kısacası biz olmasak siz ne yapardınız?
yazılım geliştirme işinde kod yazma aslında en son yapılan iş. bu sektörü bilmeyen insanları bizleri bütün hiç durmadan kod yazıyoruz zannediyor. iyi yazılımcı aslında elinde bol araç olan (hangi ihtiyaçta hangi ürünü kullanacağını bilen), bunları uygun mimaride gerçekleştiren (her platformun kendine has kısıtlaması ve artıları olabiliyor), bugüne kadar bunları çokça yapmış olup karşısına çıkan hataları (bugları) kolayca bertaraf edebilen kişidir. projenin ihtiyaçları ve nasıl gerçekleştirileceği belirlendikten sonra kod yazma kısmına geçilir. yoksa türk işi kod yazarsanız (önce yaz-neyi yanlış yaptığını tespit et-her şeyi sil ve baştan yaz) iyi bir yazılımcı olmaz sadece klavyeyi hızlı kullanabilen bir vakit kaybı olursunuz.

ve de iyi kod, matrix gibi destanlarca yazılmış kod değil, en az eforla en çok işi gören koddur.
ne zaman öğrensem diye düşündüğüm illet.
ülkemizde milyonlarca işsiz var. buna rağmen devletin yazılımcı yetiştirmek için kurduğu btkakademi.gov.tr'ye başvuru sayısı çok düşük. anladığım kadarıyla insanımız yazılım çalışacağıma kpss'ye çalışayım, nasıl olsa mesleğimi yaparım diyor. yazılım öğrenmeniz mesleğinizi yapmanıza engel değil. hafta içi mesleğinizi yaparkan hafta sonu yazılım oluşturabilirsiniz. bu bir altın bilezik. bileğinize takmanız size her koşulda kazandırır.
Yazılım öyle boş zamanım var oturayım da öğreneyim denilebilecek birşey değildir.
depo otomasyonları ve erp entegrasyonları ile ekmek yememi sağlayan alan.