bugün
- yeni partinin çerçeve yasa kararı12
- ekşi sözlük referans17
- mekke anlaşması20
- çocuğuna kendi ismini veren ebeveyn4
- kürt sorunu4
- 2000 doğumlu kızlar4
- salaksın3
- burak kut3
- ey insan2
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- din ve ahlak5
- en gey özelliğiniz10
- dönen tekme atabilen sözlük yazarları7
- kod yazarken müzik dinlemek6
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- mohamed salah ghaly15
- merfulu11
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- torpil peşinde koşan tip5
- trabzonspor7
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- tüm fake hesapların öbür sözlükten gelmiş olması2
- 10 ağustos 20262
- yanlışlıkla gey olmak9
- tang içen efsanevi nesil2
- online 40 yazar ne yapıyor5
- anın görüntüsü11
- tuvalete sıçımhane diyen kezo5
- zall'ın çok meşgul biri olması6
- hamferdi yazarlar3
- halk başkanlık sistemini istiyor9
- bir insanın muadilini bulmak5
- wc'ye telefonsuz girmek7
- günlük tutan erkek19
- dün fetö götü yalayanlar bugün apo götü yalıyor7
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- mamut avlayıp ev geçindiren efsanevi nesil11
- erecto bey bay birader2
- gizli artılayan yazar3
- dudağında bir boyası eksik yuzır4
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- rodrigo mora6
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- sigaranın yanına çay kahve dışında alternatifler10
- gey erkeklerin buluşma noktası3
- her yerde sümkürebilen insan6
- recep tayyip erdoğan4
- en estetik meyveler2
- arda güler5
- kulağın pıtı gibi olması3
1998 yılında kurulmuş, isveç çıkışlı Black metal grubu. Şarkı sözleri, ölüm, karanlık, kaos, satanizm temalı. Müzikal olaraksa yoğun melodik; tüm atmosfer kaotik, karanlık ve klostrofobik öğeler içerip, black metal'i iliklerinize kadar hissetmemize vesile oluyor.
Albümleri ise şöyle:
Rabid Death's Curse (2000)
Casus Luciferi (2003
Sworn to the Dark (2007)
Lawless Darkness (2010)
The Wild Hunt (2013)
Trident Wolf Eclipse (2018)
Albümleri ise şöyle:
Rabid Death's Curse (2000)
Casus Luciferi (2003
Sworn to the Dark (2007)
Lawless Darkness (2010)
The Wild Hunt (2013)
Trident Wolf Eclipse (2018)
2 mayıs'da if Performance Hall Beşiktaş'ta ilk türkiye konserini verecek olan black metalci abiler. bu sene şeytanımız bol gibi bu nasıl müslüman ülke*
2 Mayısta istanbula geliyormuş. Haydi bakalım sahne yansın.
Bu yıl Trident Wolf Eclipse adlı yeni bir albümle sahalara dönen isveçli orthodoks black metal grubu.
Erik danielsson çok tuhaf adam. Geçmişine bakıldığında dissection ve necrophobic gibi önemli, black/death sentezi için kilometre taşı, icra ettiği tarzın buram buram hakkını veren gruplarda dönem dönem yer almış ancak buna rağmen konseptlerine ve müzikaline zerre yakınlaşamamış olması beni gerçekten çok şaşırtıyor. Hala akıllanamadı. Jon nödtveidt mezarından kalksa yüzüne tükürürdü sanırım.
Bundan tam 7 yıl önce şimdiki gibi century media'yla değil de season of mist ile çalışırlarken lawless darkness'i yayımladıklarında hemen hemen tüm orthodoks black metal camiası bu grubun mlo kaynaklı da olsa özentilik kastığı kanısına asla varmamıştı; hatta aksine baya baya beğenilmiş ve isveç genelinde de çeşitli müzik ödülleri almışlardı. Fakat bu övgüler erik ve tayfasını baya cezbetmiş ya da şımartmış olmalı ki çok değil hemen 3 yıl sonra the wild hunt ile hayatlarının en büyük sıçışına ve hayal kırıklığına imza attılar. Leş bir prodüksiyon ile beraberinde reklam ve piyasa kokan hareketlerin öncüsü, black vinyl/red vinyl/picture disc ticareti amacı güden, kafa ütüleyen liriklerle bezeli içi boş ruhsuz anlamsız bir yapıt ortaya çıkardılar adeta. isim sattılar.
Şarkılarında thrash metal riffleri kullanma alışkanlıkları ta casus luciferi albümünden beri var bu adamların, bunu asla yadırgamıyorum da olay şu; klip çekimlerindeki ya da canlı performanslarındaki bu kadar itici ve samimiyetsiz sahne şaşasına ne gerek var anlamıyorum. Bak bu imaja da stockholm'da verilen opus diaboli konserinden itibaren bürünmeye başladılar. Oradan sonra işler koptu zaten. Grubun sorununun müzikal kalitesiyle alakalı olduğu kadar imajının tırtlığı ile de bağlantısı var. Tamamen fifty fifty.
Şimdi şu yeni çıkan şarkılarını var ya; Dinleyemedim. Bırak o pc ortamında hazırlanmış, low fi kayıt stilinden uzak samimi olmayan soundını, single'ın üzerine konulan o görseller gözlerimi kanattı bakamadım dahi doğru düzgün.
Kemik fanları dışında hala dinleyen kaldı mı bunları bilemiyorum da bu saatten sonra bu işlerden ellerini ayaklarını çekseler iyi olur.
Kendilerini tamamen unutmaktansa en azından böyle hatırlamak isteriz;
https://youtu.be/5rswT58Jfc4
Erik danielsson çok tuhaf adam. Geçmişine bakıldığında dissection ve necrophobic gibi önemli, black/death sentezi için kilometre taşı, icra ettiği tarzın buram buram hakkını veren gruplarda dönem dönem yer almış ancak buna rağmen konseptlerine ve müzikaline zerre yakınlaşamamış olması beni gerçekten çok şaşırtıyor. Hala akıllanamadı. Jon nödtveidt mezarından kalksa yüzüne tükürürdü sanırım.
Bundan tam 7 yıl önce şimdiki gibi century media'yla değil de season of mist ile çalışırlarken lawless darkness'i yayımladıklarında hemen hemen tüm orthodoks black metal camiası bu grubun mlo kaynaklı da olsa özentilik kastığı kanısına asla varmamıştı; hatta aksine baya baya beğenilmiş ve isveç genelinde de çeşitli müzik ödülleri almışlardı. Fakat bu övgüler erik ve tayfasını baya cezbetmiş ya da şımartmış olmalı ki çok değil hemen 3 yıl sonra the wild hunt ile hayatlarının en büyük sıçışına ve hayal kırıklığına imza attılar. Leş bir prodüksiyon ile beraberinde reklam ve piyasa kokan hareketlerin öncüsü, black vinyl/red vinyl/picture disc ticareti amacı güden, kafa ütüleyen liriklerle bezeli içi boş ruhsuz anlamsız bir yapıt ortaya çıkardılar adeta. isim sattılar.
Şarkılarında thrash metal riffleri kullanma alışkanlıkları ta casus luciferi albümünden beri var bu adamların, bunu asla yadırgamıyorum da olay şu; klip çekimlerindeki ya da canlı performanslarındaki bu kadar itici ve samimiyetsiz sahne şaşasına ne gerek var anlamıyorum. Bak bu imaja da stockholm'da verilen opus diaboli konserinden itibaren bürünmeye başladılar. Oradan sonra işler koptu zaten. Grubun sorununun müzikal kalitesiyle alakalı olduğu kadar imajının tırtlığı ile de bağlantısı var. Tamamen fifty fifty.
Şimdi şu yeni çıkan şarkılarını var ya; Dinleyemedim. Bırak o pc ortamında hazırlanmış, low fi kayıt stilinden uzak samimi olmayan soundını, single'ın üzerine konulan o görseller gözlerimi kanattı bakamadım dahi doğru düzgün.
Kemik fanları dışında hala dinleyen kaldı mı bunları bilemiyorum da bu saatten sonra bu işlerden ellerini ayaklarını çekseler iyi olur.
Kendilerini tamamen unutmaktansa en azından böyle hatırlamak isteriz;
https://youtu.be/5rswT58Jfc4
2013 çıkışlı the wild hunt albümüyle kulaklarımızın pasını silen isveçli black metal grubu.
The Wild Hunt adlı 2013 çıkışlı albümleri an itibari ile piyasaya düşmüştür.
(bkz: black metal militia)
black metale 1 dk bile katlanamayan benim tek sevdiğim black metal grubudur. konserleri de ayin tadında böyle satanistli matanistli. mumlar falan: http://www.youtube.com/watch?v=GayLKOgoh-s
sağlam bateriste sahip olan gruptur.
onuncu yılını kutlayan isveç çıkışlı black metal grubu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar