bugün
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı10
- avustralya 0 türkiye 72
- adhdli amelia2
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı9
- kola bağımlılığı2
- milli futbolcuların sigara içtikleri iddaası2
- 9 haziran 2026 belfast olayları2
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği9
- mutlu bir ilişkinin anahtarı8
- sözlük yazarlarının ruh hali9
- chp'nin hali ne olacak58
- en iyi antidepresan17
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
- şirinler köyüne yeni şirin13
- sözlükte yazmanın faydaları8
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak11
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı18
- 14 onlyfansçinin mallarına el konulması8
- rakı içen kadınlara hiçbir erkeğin aşık olmaması3
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi16
- aşk5
- evlilik vs bekarlık7
- bir şeyler söyle8
- uysaljakoben12
- yakışıklı erkek gören türk kızının tepkisi9
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek9
- nataşalara para yedirmek9
- evrim teorisine göre ilk canlı hemen türedi mi7
- diyanetin abd'deki villaları16
- arkadaşlar bakar mısınız14
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek9
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması5
- saraca finch house6
- kötü biri olduğunu bilmek10
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek16
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi9
- kemal kılıçdaroğlu13
- kedi9
- true denilen yazar16
- naber lan it diye mesaj atan sevgili9
- karun kadar malın olsa ne fayda4
- isveç tunus maçı2
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor22
- kötülük yapan kişiye verilecek en güzel cevap7
- kale3112 nickli sözlük yazarı7
- ilişki mi yaşıyoruz satranç mı oynuyoruz amk4
- gezip tozmanın gereksiz yorgunluk olması3
- 13 haziran 2026 fenerbahçe beko beşiktaş rain maçı4
- true'nin akp'ye oy vermesi5
oynadığım ilk oyundur. şu genç yaşta, saçlarımın beyazlamasının, sinir stress sahibi olmanın tek sebebidir kendileri.
(not: mıknatıslı bölümün, hemen yukarı doğru kesileceğini, temizlikçi bir abladan öğrenmiştim. bu da böyle bir anımdır 13 sene önceme.)
(not: mıknatıslı bölümün, hemen yukarı doğru kesileceğini, temizlikçi bir abladan öğrenmiştim. bu da böyle bir anımdır 13 sene önceme.)
eskilerden bir oyun. küçükken istisnasız her oynayışımda o örümcek alanın dışına çıkar, bilgisayar kilitlenirdi. hep baştan başlardım. hiç de bitiremedim. ama şimdi yine başladım oynamaya. isteyene link atarım*
lisedeyken bilgisayar labaratuvarında bilgisayar derslerinde oynadığımız oyun. o zamanlar bilgisayarlarda sadece dos olduğundan ve tek oyun bu olduğundan sebep çok severdik kendisini.
64 bit işletim sistemlerinde oynayamayanların dosbox ile oynayabileceği efsane oyun. dosbox'u indirip kuruyoruz. kurduktan sonra yerel disk c içerisinde dos ve dos'un da içinde cdrive diye bir klasör açıyoruz.
daha sonra dosbox options'a giriyoruz ki notepadle açılıyor direkt. bulamadım diyenler başlatta aratarak bulabilir. açılan metinin en altına şunu yabıştırıyoruz;
mount c c:\dos\cdrive
mount d d:\ -t cdrom
c:
cls
kaydedip çıkıyoruz. volfied'in bulunduğu klasörü, başta açtığımız cdrive'ın içerisine atıyoruz. artık dosbox'u açıp oynamaya başlayabiliriz.
dosbox'u açınca burada klasik dos komutlarını kullanabiliriz. cd volfied komutu ile volfied klasörünün içerisine giriyoruz. klasörün adı sizde farklı ise volfied yerine onu yazmanız lazım. daha sonra exe uzantılı dosyayı sadece adını yazarak çalıştırabiliriz.
dosbox'u indirebileceğiniz site;*
http://sourceforge.net/pr...32-installer.exe/download
volfied;
http://oyun.tamindir.com/volfied/
edit: diğer dos oyunları da aynı yöntemle oynanabilir. dangerous dave, commander keen, prince of persia vs. doom da pekala oynanabilir ama onun hastaları onun için bambaşka yöntemler geliştirmiş.
(bkz: zdaemon)
(bkz: doomsday engine)
daha sonra dosbox options'a giriyoruz ki notepadle açılıyor direkt. bulamadım diyenler başlatta aratarak bulabilir. açılan metinin en altına şunu yabıştırıyoruz;
mount c c:\dos\cdrive
mount d d:\ -t cdrom
c:
cls
kaydedip çıkıyoruz. volfied'in bulunduğu klasörü, başta açtığımız cdrive'ın içerisine atıyoruz. artık dosbox'u açıp oynamaya başlayabiliriz.
dosbox'u açınca burada klasik dos komutlarını kullanabiliriz. cd volfied komutu ile volfied klasörünün içerisine giriyoruz. klasörün adı sizde farklı ise volfied yerine onu yazmanız lazım. daha sonra exe uzantılı dosyayı sadece adını yazarak çalıştırabiliriz.
dosbox'u indirebileceğiniz site;*
http://sourceforge.net/pr...32-installer.exe/download
volfied;
http://oyun.tamindir.com/volfied/
edit: diğer dos oyunları da aynı yöntemle oynanabilir. dangerous dave, commander keen, prince of persia vs. doom da pekala oynanabilir ama onun hastaları onun için bambaşka yöntemler geliştirmiş.
(bkz: zdaemon)
(bkz: doomsday engine)
bir neslin bilgisayar mühendisliğine yönelmesine sebep olan ms dos oyunuydu.. bir diskete sığan koca dünya.
mobil platformlarda olsada oynasak, dedirten güzel oyun.
Oyun sırasındaki ekranlardan biri şu yalnız bu oyunu ben ortaokulda oynardım 90 lar falan.
görsel
görsel
efsane oyun. yine bulayım, yine hunharca oynarım.
Devrin önündeki oyundur.
Bugun bile karşımıza çıksa itina ile pür dikkat gerekin yapılır.
Bugun bile karşımıza çıksa itina ile pür dikkat gerekin yapılır.
Ne güzel oyundu ya bu. Hastasıydım.
Gündemdeki Haberler