bugün
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı48
- milli maçı izlemeyen erkek10
- vincenzo montella6
- bir kızı doyurmak3
- avustralya milli futbol takımı4
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı19
- kürdistan a milli futbol takımı2
- ozan güven ahmet kural ikilisi2
- türk bayraklı tişört2
- çok fena boşladım2
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak11
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi18
- özel okulların dolup taştığı kriz ülkesi2
- kadir mısıroğlu2
- muhabbet kuşu2
- futbol maçı izleyen sözlük kızı4
- zall yüzünden gol yememiz5
- milli takım gruptan çıksın soyunurum3
- uludağ sözlük burada zall nerede4
- sarunas jasikevicius2
- muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll4
- sabah sabah kahvaltıya gelen misafir2
- kenan yıldız2
- kemal kılıçdaroğlu14
- en iyi antidepresan18
- ioçk adam mıdır2
- alagavat olmak istiyorum ne yapmalıyım2
- tutulan takım gol yiyince maçı kapatmak3
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı9
- dalmaçyalı köpeğin beneklerine iğne batırmak2
- isviçre'nin nüfusu 10 milyonla sınırlama referandu3
- ahmet sezer bey ahmet sezer bey derhal sözlüğe2
- new york knicks2
- avustralya 0 türkiye 73
- su molası3
- chp'nin hali ne olacak58
- hakan safi3
- aziz yıldırım15
- nervio adlı yazarın dillere destan güzelliği9
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması12
- rakı içen kadınlara hiçbir erkeğin aşık olmaması4
- uğurcan çakır'ın kova olması2
- mutlu bir ilişkinin anahtarı8
- arda güler5
- sözlük yazarlarının ruh hali9
- şirinler köyüne yeni şirin13
- milli futbolcuların sigara içtikleri iddiası2
- anın görüntüsü22
- gammazlar çetesi18
- durduk yere instagramda takipten çıkan arkadaş9
oynadığım ilk oyundur. şu genç yaşta, saçlarımın beyazlamasının, sinir stress sahibi olmanın tek sebebidir kendileri.
(not: mıknatıslı bölümün, hemen yukarı doğru kesileceğini, temizlikçi bir abladan öğrenmiştim. bu da böyle bir anımdır 13 sene önceme.)
(not: mıknatıslı bölümün, hemen yukarı doğru kesileceğini, temizlikçi bir abladan öğrenmiştim. bu da böyle bir anımdır 13 sene önceme.)
eskilerden bir oyun. küçükken istisnasız her oynayışımda o örümcek alanın dışına çıkar, bilgisayar kilitlenirdi. hep baştan başlardım. hiç de bitiremedim. ama şimdi yine başladım oynamaya. isteyene link atarım*
lisedeyken bilgisayar labaratuvarında bilgisayar derslerinde oynadığımız oyun. o zamanlar bilgisayarlarda sadece dos olduğundan ve tek oyun bu olduğundan sebep çok severdik kendisini.
64 bit işletim sistemlerinde oynayamayanların dosbox ile oynayabileceği efsane oyun. dosbox'u indirip kuruyoruz. kurduktan sonra yerel disk c içerisinde dos ve dos'un da içinde cdrive diye bir klasör açıyoruz.
daha sonra dosbox options'a giriyoruz ki notepadle açılıyor direkt. bulamadım diyenler başlatta aratarak bulabilir. açılan metinin en altına şunu yabıştırıyoruz;
mount c c:\dos\cdrive
mount d d:\ -t cdrom
c:
cls
kaydedip çıkıyoruz. volfied'in bulunduğu klasörü, başta açtığımız cdrive'ın içerisine atıyoruz. artık dosbox'u açıp oynamaya başlayabiliriz.
dosbox'u açınca burada klasik dos komutlarını kullanabiliriz. cd volfied komutu ile volfied klasörünün içerisine giriyoruz. klasörün adı sizde farklı ise volfied yerine onu yazmanız lazım. daha sonra exe uzantılı dosyayı sadece adını yazarak çalıştırabiliriz.
dosbox'u indirebileceğiniz site;*
http://sourceforge.net/pr...32-installer.exe/download
volfied;
http://oyun.tamindir.com/volfied/
edit: diğer dos oyunları da aynı yöntemle oynanabilir. dangerous dave, commander keen, prince of persia vs. doom da pekala oynanabilir ama onun hastaları onun için bambaşka yöntemler geliştirmiş.
(bkz: zdaemon)
(bkz: doomsday engine)
daha sonra dosbox options'a giriyoruz ki notepadle açılıyor direkt. bulamadım diyenler başlatta aratarak bulabilir. açılan metinin en altına şunu yabıştırıyoruz;
mount c c:\dos\cdrive
mount d d:\ -t cdrom
c:
cls
kaydedip çıkıyoruz. volfied'in bulunduğu klasörü, başta açtığımız cdrive'ın içerisine atıyoruz. artık dosbox'u açıp oynamaya başlayabiliriz.
dosbox'u açınca burada klasik dos komutlarını kullanabiliriz. cd volfied komutu ile volfied klasörünün içerisine giriyoruz. klasörün adı sizde farklı ise volfied yerine onu yazmanız lazım. daha sonra exe uzantılı dosyayı sadece adını yazarak çalıştırabiliriz.
dosbox'u indirebileceğiniz site;*
http://sourceforge.net/pr...32-installer.exe/download
volfied;
http://oyun.tamindir.com/volfied/
edit: diğer dos oyunları da aynı yöntemle oynanabilir. dangerous dave, commander keen, prince of persia vs. doom da pekala oynanabilir ama onun hastaları onun için bambaşka yöntemler geliştirmiş.
(bkz: zdaemon)
(bkz: doomsday engine)
bir neslin bilgisayar mühendisliğine yönelmesine sebep olan ms dos oyunuydu.. bir diskete sığan koca dünya.
mobil platformlarda olsada oynasak, dedirten güzel oyun.
Oyun sırasındaki ekranlardan biri şu yalnız bu oyunu ben ortaokulda oynardım 90 lar falan.
görsel
görsel
efsane oyun. yine bulayım, yine hunharca oynarım.
Devrin önündeki oyundur.
Bugun bile karşımıza çıksa itina ile pür dikkat gerekin yapılır.
Bugun bile karşımıza çıksa itina ile pür dikkat gerekin yapılır.
Ne güzel oyundu ya bu. Hastasıydım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar