bugün

bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisidir. miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödenir.
Ölenin varislerine kalan mal ve paradan alınan vergi.
artık %20 olmak üzeredir. hülasa; 5 te bire tekabül eder.
BABANIZ size bir otomobil hediye ederse, Veraset ve intikal Vergisini odemeniz gerekiyor.
Babanız size, borç para verir ve bu para ile otomobil alırsanız, vergiyi ödemezsiniz.
Çok küçük ama ince bir nokta!..

Alıntıdır
şans oyunları için 37059 liraya yükseltilmiştir.
Avantadan gelen her nakdi ya da ayni varlığın devir vergisidir. Şans oyunları ikramiyeleri, miras kalan mal ve paralar buna en önemli örnektir.

Yüzde yirmi olarak uygulansa da yüzde kırka kadar arttırma yetkisi devlet başkanındadır.

Derhal yüzde kırka çıkarılmalıdır. Yanlız ufak bir düzeltme ile yüzde kırka çıkarılmalıdır. ikramiyenin yüzde kırkı ödenmeli, altmışı vergi olarak kesilmelidir. Çok zor bir düzeltme değil, bir khk ye bakar. Reis bu konunun üzerine bir an önce eğilmeli. Yok öyle avantadan mala, mülke, paraya konmak. Dört bir yanımız düşmanlarla sarılmış, dış güçler fırsat kolluyorlar, ülkemizin bekası söz konusu. Devletimizin ve reisimizin paraya ihtiyacı var. Devir fedakarlık devri. Herkes üzerine düşeni yapacak. Yüzde yirmi gibi komik oranda vergi mi olur ya.
yasal soyguncu iddaanın beni bugünkü soyma biçimidir. kazanılan kuponlar 3244 liranın üstünde olursa, kazanılan miktardan 3244 lirayı çıkarıp, kalan paranın %10'unu (az da değil, yüzde 10) veraset ve intikal vergisi adı altında kesiyorlar. işin saçma tarafı ben tek kupon yapıp, bütün parayı bu kupona yatırmak yerine, 4 kupona bölüştürseydim, böyle bir vergi alınmayacaktı. siz siz olun, 3244 lirayı geçen miktarlardaki kuponunuzu eğer mümkünse birkaç kupona bölüştürerek oynayın.

(bkz: şerefsizsin iddaa)

edit: bu arada, teşekkürler konyaspor.
banka hesabınızı eşiniz veya sevgilinizle ortak hesap denen naneye çevirirseniz onlara hoşgeldiniz vergisi olarak geri döner.

(#17636290)
bu vergiyi verebilmek için ilk önce ölen kişinin verasetinin alınması gerekir. ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde işlemlerin başlatılması gerekiyor. her vergi dairesi bu işlemleri yapamıyor. istanbul sınırları içinde Veraset ve intikal Vergisi ile ilgili işlemleri yapmaya yetkili vergi daireleri ;

(bkz: Hisar Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi)
Yeditepe Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi
Adalar Vergi Dairesi,
Şile Vergi Dairesi,
Silivri Vergi Dairesi,
Çatalca Vergi Dairesi,
Büyükçekmece Vergi Dairesi,
Rıhtım Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi
Ölenin vârislerine kalan mal ve paradan alınan vergi anlamına gelir.