bugün

cevabı basittir. motorladır. o kadar motor gücü bende olsa ben uzaya çıkarım lan.
garip bir cümlemsidir.

doğrusu (bkz: uçaklar nasıl uçar) falan olabilirdi. mesleğim gereği bana fazlasıyla sorulan bir sorudur ve en son soran kişide cinnet geçirdiğim için "o motorları sana taksak halin ne olurdu bir düşün" diye cevaplamıştım.
(bkz: ask com)
(bkz: öyle cümle olmaz)* *
(bkz: olmaz öyle şey)
(bkz: allah da seni güldürsün emi)
uçamsıların nasıl yani lan uçarkenmesidir.
(bkz: uçarkenmek)
bir keresinde çok yakından boeing 747 denen nesneyi görmek nasip oldu. bu aletin nasıl olurda uçtuğunu inanmak gözlerinizle bile zor. adama matrix-1 tribi yaşatıyor.
(bkz: morpheus kurtar bizi)
zoraki tanım: hatalı sorudur.

(bkz: bağlasan eşek bile mezun olunan bölümler)

seviyorum lan sizi...
ilk defa uçak gören geronimo'nun sözleridir.
beyin uçunca başlık da uçar.
ve başlığın hemen değiştirilmesi.

(bkz: ne güzel takılıyoduk olmadı şimdi)
Hostes ve bol votkayla uçuyor.*
(bkz: yazar uçmaz uçak uçurur)
önce 40-60 ton metalden, kompozit malzemeden ve / veya plastikten yapılan uçağa sonra da uçağa göre çok çok ufak motora bakan, hayatında ilk kez uçağa binen ve büyük ihtimalle teknik bir eğitim almamış kişinin söyleyebileceği soru.
uçakların kanat yapılarını incelerseniz (kesitten bakarak) su damlası şeklinde olduklarını göreceksiniz. kanatın üst tarafı aşağıya göre daha bombelidir.

her tip uçağın kendine özgü kalkış hızı ve ağırlığı vardır. bu kalkış hızına ulaşan uçakğın kanatlarının alt ve üst bölgelerindeki hava akış hızı farkından dolayı uçaklar havalanır.

uçak kanadının üst tarafı alta göre daha bombe olduğu için, uçağın hızlanmasıyla birlikte gelen hızlı hava kanadın üst bölgesinde daha çok yol kat etmelidir bu nedenlede, üst tarafa gelen hava alt tarafa gelen havadan daha hızlı kanadı terkeder. Bu hız farkı sonucu hızlı hava akışı olan üst tarafta düşük hava basıncı oluşur, alt tarafta ise yüksek basınç oluşur. bu basınç farkı sonucunda da uçak kanatları vasıtasıyla havalanır.

bu linktede kanat kesidini gösteren resim bulunmaktadır.

görsel
ilahi bir dokunuşla.
kanatları sayesindedir.

uçağı yerden kaldırıp havada tutan kaldırma kuvvetini kanatları yaratır bunu özel bir kavis verilerek tasarlanmalarına borçludurlar.

motorlar uçağın ilerlemesi için gereken itki kuvvetini sağladıkça, kanadın hücum kenarı, havayı bir kısmı üstünden bir kısmı da altından gidecek şekilde böler. kanadın hem alt hem üst yüzeyi kavislidir lakin üst yüzey daha dik bir kavis alacak şekilde tasarlanır. bu nedenle kanadın üstünden geçen havanın altından geçen havayı yakalayabilmesi için daha uzun bir yol kat etmesi gerekir.
kanadın altından yavaş geçen hava, kanadın üstünden hızla hareket eden havaya göre daha fazla basınç uygular. bu hava basıncı kanatları yukarı kaldırır ve dolayısıyla uçak havada kalmış olur.

uçağı yere indirmek için veya yavaşlatamak yahut kalkış için ekstra hava basıncı yaratmak içinse flaplar kullanılır.
(bkz: bırakın ateistler açıklasın)
edit: noktalama işareti.
yuce allah.
Basınç kuvveti ile alakalı galiba. Tam bilmiyorum.
uçak uçmaz. pilot uçurur.