bugün
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın8
- el chadaille bitshiabu9
- pazartesi diyete başlamak2
- sabahları nefret edilen şeyler15
- sözlükteki bot yazarlar2
- silver ile evlenecek erkek41
- sarapci koala62
- ellerim bos gonlum hos29
- rica etsem beni linçler misiniz14
- aşk-ı memnu3
- yüzüklerin efendisi6
- ohooo biri gider biri gelir sayıları o kadar çokki12
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı14
- günün sözü25
- sürü zekası8
- enayimiknatisi ile kavga etmek10
- uludağ sözlüğün müzikal yapısı2
- bik bik nedir niye bu kadar sevilesidir9
- teomancalmasur6
- avukat sevgili8
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak9
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- mesajla verilmiş en büyük ayarlar7
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- imparatorice olmak ister miydiniz7
- nervio hamferdi10
- ruhun bir bedenden diğerine geçmesi5
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- sokakta dayak atılan kadın görsen karışır mısın6
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- parayla saadet olması18
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir9
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum9
- resmine 31 çektim de yattım3
- ortama girince herkesin susması11
- sözlüğün toplam zekası6
- amedspor19
- katatespizartmasi16
- sözlük yazarlarının kombinleri12
- yazarların şu an dinlediği şarkılar5
- psikopatlar neden klasik müzik sever7
- evli adamın sözlükte ne işi var8
- sözlükte tartışma kaybetmeme taktikleri5
- silik yemek5
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği11
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- tuzlu kahve dizisi7
- düşmüş melekler aynı anda tüm dünyayı işitebiliyor7
- motordan düşmek6
asli "türkiye´de" olmasi gereken kelimedir.
Türkiye özel bir isimdir. türkce derslerimizden de ögrendigimiz gibi, özel isimler ayni kalmakla beraber degistirilemezler. bu yüzden (') veya (´) isareti ile ayrilirlar.
örn.:
yanlis: "Iragin güneyinde bulunan basrada..."
dogru: "Irak´in güneyinde bulunan basra´da..."
yanlis: "Türkiyenin ekonomisinin üst düzeye ulastigi duyruldu."
dogru: "Türkiye´nin ekonomisinin üst düzeye ulastigi duyruldu."
Türkce derslerinde dikkat etmemis yaramaz yazarlarimizin yaptiklari hatalardir. *
Türkiye özel bir isimdir. türkce derslerimizden de ögrendigimiz gibi, özel isimler ayni kalmakla beraber degistirilemezler. bu yüzden (') veya (´) isareti ile ayrilirlar.
örn.:
yanlis: "Iragin güneyinde bulunan basrada..."
dogru: "Irak´in güneyinde bulunan basra´da..."
yanlis: "Türkiyenin ekonomisinin üst düzeye ulastigi duyruldu."
dogru: "Türkiye´nin ekonomisinin üst düzeye ulastigi duyruldu."
Türkce derslerinde dikkat etmemis yaramaz yazarlarimizin yaptiklari hatalardir. *
okuyun gerçekten sonuna kadar okuyun.
gerçeklik payı yok, siyasi konuya değinirsek, hepsi dansöz, bir çoğununsa ilgisi yok vekillik ile altında son model passat, mercedes-benz ile dolaşmak lüks villalarda oturmak derdine düşmüşler.
adalet dersek, oda yok maalesef ki ne kadar adaletliymiş gibi görünürsek bile yok, basit bir örneği, ayağında ayakkabısı olmadığı için ayakkabı çalan çocuğa dayak+3 yil hapis cezası (18 yaşından sonra), kadına istismar yapana, cinayet işleyene 3 4 belki 5 yıl ya da tutuksuz yargılama veriliyor.
doğruculuk dersek tam anlamıyla sıfır,
hangimiz izlediği haberlere tam anlamıyla inanıyor, hangimiz televizyona çıkan birisine tam güven sağlamış durumda ? bugün yapmadım diyen yarın pişkin pişkin yaptım diyor.
ülkede refah yok, istihbarat yok tamamen babalarının tarlasını korur gibi koruyup insanları maraba yerine koyuyorlar. kaç tane bomba patladı ?
kaç askerin hakkına girdiler ?
gümüşhaneye gittiğimde gozlerimle gördüm, dağa operasyona yollanan askerin kaski taş atsan delinir, üstlerindeki üniforma, ayaklarindaki bot, ulan çelik yeleği bile yok çoğunun.
kan kusuyorum artık medyadan, siyasetten, geri kafalıları karşımda görmekten, sen evinde oturuyorsun senin için bir problem yok ama aç gözünü.
ülkenin %50 sinin gözünü para bürümüş para için allah kitap tanımazlar, geri kalan %50 si ise açlıktan ağzı kokuyor çocuğu hanımı evde aç ekmek bekliyor.
ülkede türk vatandaşına verilmemiş taviz suriyeliye veriliyor. ulan ülkenin gençleri sınav yüzünden intihar ediyor bir üniversiteye gireyim diye, senin vatandaşın çöpten ekmek topluyor, elin suriyelisine iki bin türk lirası aylık veriyorsun. utanın ayıp, yazık günah.
kısacası türkiye'de daha taşlar yerinde değil. sadece bugünü avutup yarında uyutulmayı bekleyerek yaşıyoruz.
gerçeklik payı yok, siyasi konuya değinirsek, hepsi dansöz, bir çoğununsa ilgisi yok vekillik ile altında son model passat, mercedes-benz ile dolaşmak lüks villalarda oturmak derdine düşmüşler.
adalet dersek, oda yok maalesef ki ne kadar adaletliymiş gibi görünürsek bile yok, basit bir örneği, ayağında ayakkabısı olmadığı için ayakkabı çalan çocuğa dayak+3 yil hapis cezası (18 yaşından sonra), kadına istismar yapana, cinayet işleyene 3 4 belki 5 yıl ya da tutuksuz yargılama veriliyor.
doğruculuk dersek tam anlamıyla sıfır,
hangimiz izlediği haberlere tam anlamıyla inanıyor, hangimiz televizyona çıkan birisine tam güven sağlamış durumda ? bugün yapmadım diyen yarın pişkin pişkin yaptım diyor.
ülkede refah yok, istihbarat yok tamamen babalarının tarlasını korur gibi koruyup insanları maraba yerine koyuyorlar. kaç tane bomba patladı ?
kaç askerin hakkına girdiler ?
gümüşhaneye gittiğimde gozlerimle gördüm, dağa operasyona yollanan askerin kaski taş atsan delinir, üstlerindeki üniforma, ayaklarindaki bot, ulan çelik yeleği bile yok çoğunun.
kan kusuyorum artık medyadan, siyasetten, geri kafalıları karşımda görmekten, sen evinde oturuyorsun senin için bir problem yok ama aç gözünü.
ülkenin %50 sinin gözünü para bürümüş para için allah kitap tanımazlar, geri kalan %50 si ise açlıktan ağzı kokuyor çocuğu hanımı evde aç ekmek bekliyor.
ülkede türk vatandaşına verilmemiş taviz suriyeliye veriliyor. ulan ülkenin gençleri sınav yüzünden intihar ediyor bir üniversiteye gireyim diye, senin vatandaşın çöpten ekmek topluyor, elin suriyelisine iki bin türk lirası aylık veriyorsun. utanın ayıp, yazık günah.
kısacası türkiye'de daha taşlar yerinde değil. sadece bugünü avutup yarında uyutulmayı bekleyerek yaşıyoruz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar