bugün
- kitap önerir misiniz8
- limonlu makarna8
- diamond bosphorus16
- nervio'nun ayaklarının ters olması6
- birader ne demek10
- yazarların nickleri nereden geliyor8
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- traktörü olan yazarlar6
- nervio hamferdi4
- nervio burak demirbilek evliliği7
- tai lung18
- ismet gürbüz9
- gocu meriç7
- yeni parti46
- sozlugun hafizasi6
- damarlı ayak3
- mehdi beklentisi5
- yazma deyince yazılmasını isteyen kezban4
- artık bilgi içerikli entryleri tek tek okuyacağım5
- deccal'in sozluge gelmesi4
- baş meriç7
- bana onu sormayin birader4
- sözlüğe bilgi içerikli entry girmek6
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- kız nick altı meriçleri13
- kıymasız lahmacun3
- 2pac3
- salçalı kıymalı makarna3
- arabayı yavaş süren tipler16
- merfulu gitmesin kampanyası15
- aykolik'in hiç yaşlanmaması2
- bir erkek yazara instagramdan ulaşmak4
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor13
- perdenin ardındakiler'in en iyi şarkısı2
- apoya küfür edince kuduran kürtçü9
- kafiyesiz şiir saçmalığı3
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- geçmişe özlem2
- kürtçülerin abd ve israil'i destekleme sebebi2
- nervio moderatör olsun kampanyası10
- beni seven yazarlar10
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay14
- kürt çeteleri2
- ermeni çeteleri2
- öykü serter8
- yakışıklı erkeklerin gay olması10
- sular kesikken gelen kaka3
- bırakın kavgayı maç başlıyor7
- parayla limon almak3
orjinal adı: der thriumph des willens -zafere doğru-
1934 yılındaki nüremberg nsdap parti kongresinin 4 gününü anlatan bir leni riefenstahl filmidir. gelmiş geçmiş en sanatsal propaganda filmidir demek pek de yanlış olmaz. büyüleyici sahneleriyle, o dönem için devrimci sayılabilecek kamera teknikleri, sinematografi ve müzik kullanımı ile kendine has bir başyapıt muamelesi görmüştür. ancak buna rağmen nasyonal sosyalist ideolojinin en hayvani propaganda çalışması olduğu gerçeği, eleştirmenleri çoğu kez ikiye böler.
benzer bir vak'a için:
(bkz: the birth of a nation)
benzer bir vak'a için:
(bkz: the birth of a nation)
sene 2010 veya 2000ler iken bu filmin siyasi yönünü tartışmak geçmişe tıkılıp kalmış obsesif kişilik bozukluğuna sahip sapkın politizasyonun dibine vurmuş insanların işidir.
BU filmin sanatsal içeriği tek kelime ile muhteşemdir ve çekildiği senenin 35 olduğunu dünyada benzeri yapımların o zaman birkaç taneden öte geçmediğini, Alman sineması hariç diğer ülkelerin sinemalarının hemen hemen sanatsal açıdan günümüze ışık tutacak hiçbir şey üretmediğini düşününce değeri daha da iyi anlaşılmaktadır.
BU filmin sanatsal içeriği tek kelime ile muhteşemdir ve çekildiği senenin 35 olduğunu dünyada benzeri yapımların o zaman birkaç taneden öte geçmediğini, Alman sineması hariç diğer ülkelerin sinemalarının hemen hemen sanatsal açıdan günümüze ışık tutacak hiçbir şey üretmediğini düşününce değeri daha da iyi anlaşılmaktadır.
nasıl olsa propaganda şırıngası kısımlarını süzerek izleyebileceğimizden, sanat yönü açısından merak edilebilecek ve izlenebilecek bir riefenstahl filmi.
1935 yapımı nazi propaganda filmi veya belgeseli. çok sanatsal bir film olarak değerlendirilse de bence harcanan 114 dakikaya yazık. ama o dönem için bayağı iyi olduğu söylenebilir. kamera çekimleri, o dönemde hiç görülmemiş düzeyde iyiydi.
edit: ayrıca fazlasıyla sıkıcı bir yapım. izlerken uyumamak büyük başarı.
edit: ayrıca fazlasıyla sıkıcı bir yapım. izlerken uyumamak büyük başarı.
bütün dünya alman'ın daşşağını yesin temalı nazi propaganda filmi.
kod adı k o z filmi de bir çok yabancı eleştirmen tarafından iradenin zaferi benzeri propaganda filmleri arasına sokulmuş ki akp'nin iradenin zaferi filmidir şeklinde yorumlar mevcut.
http://www.imdb.com/title...p;licb=0.7336656581610441
http://www.imdb.com/title...p;licb=0.7336656581610441
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar