bugün

latincesi lumbricus terrestrisdir.Vücudları içi içe geçmiş iki borudan ibarettir.Dış tarafındaki vucud duvarı içteki ise düz bir şekilde uzanan sindirim borusudur, ikisi arasında kaln boşluk sölom boşlugudur.
yağmurlu havalarda gevşeyen toprağın içinden çıkıp, kurda, kuşa yem olan solucan türü. **
topraktan çıkıp birbirLeriyLe savaşan türLeri vardır bunLarın.. uLan savaşsaLar biLe haLa tatLıLar..

(bkz: worms armageddon) * *
kımıl kımıl olan protein deposu yiyeceklerdir. salatalarda, makarnalarda rahatlıkla kullanılabiceği gibi çiğ de tüketilebilir. severim ben...
Gübreli toprakta yaşayan bu solucanlar, balık yemi olarak kullanılan en uygun yemlerden biridir, canlı olarak kullanılması her balık tarafından çabucak farkedilmesini sağlar.
Pek sevimli yaratıklar değildirler. Ama ilginç bir özellikleri vardır, dondurulduktan sonra oda sıcaklığında tekrar hayata döndürülebilirler. (bkz: ciddiyim)
alışık değilseniz oltaya takarken türlü türlü kasılmalar sergileyen bir hayvandır. bunun sonucunda bir daha elinize almamak üzere fırlatabilirsiniz. ancak soğukkanlılıkla dikiş diker gibi oltanın ucuna takılabilir birkaç deneme sonrasında.
Mezara girince ebemizinkini tersden görmemize neden olacak yaratık.
Dünya Üzerinde farklı familyalara ait 6000 in üzerinde türü bulunan, bazı türlerinin boyu 3 metreyi bulabilen gelişmiş bir kas,sindirim, boşaltım, dolaşım,üreme ve sinir sistemine sahip canlı.

Son zamanlarda gübresinin kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Güzel bir görüntüye sahip olmadığını kabul ediyorum fakat dünyanın en zararsız canlıları arasında zirveye oynar. Ayrıca o azotlu diyarların mahsun prensidir.