bugün
- kuran da namaz yok15
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları7
- en iyi simit hangi şehirdedir8
- grup sexte sevgilisine sert davranan adamı öldürdü7
- z kuşağı6
- sözlük yazarlarının saatleri15
- simit ile gevrek arasındaki farklar10
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- luluksuluk3
- kadınlar arası rekabet7
- kadınlara alınabilecek hediyeler6
- ateistlerin temel hatası4
- true çaylak olunca sözlükte kalite artıyor3
- etimesgut belediyesi ne yolsuzluk operasyonu4
- eren kaşıkçı10
- kadın kadının destekçidir5
- bir geçmiş olsun alırım artık3
- ısparta simidi3
- ege üniversitesi vs dokuz eylül üniversitesi4
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi10
- bu entry 80 artı alsın masklavi'yi chpli yapıyorum4
- arkadaşlar geri geldim3
- akdeniz üniversitesi vs uludağ üniversitesi2
- fatura3
- çorum kalesi4
- katates ve gocu6
- velvet18
- erkek gibi konuşan kız6
- çin üretimi elektrikli arabalar3
- arkadaşlar uyudunuz mu9
- yoran insanların ortak özellikleri8
- neden namaz kılmıyorsun2
- erdal beşikçioğlu4
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi7
- birader yazarlar pide fırını2
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- film izlerken sevişmek6
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez21
- japon arabaları iyi arabalar mıdır sorunsalı10
- insan olmaya ceyrek kala17
- tamer yiğit3
- hikayeyi devam ettir52
- yeni parti51
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği18
- coca cola zero gerçekten zararlı mı9
- nickten isim tahmini yapmak72
- ha diyen kız3
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin9
- manifest grubu vs tarkan16
tiramisu mu? yapmayın gençler biz annelerimizin yaptığı bisküvili pastalarla büyüdük, yapmayın.
Çok güzel bir tatlıdır tiramusu. Turamisu. turamsu. Turabisu. Tamam girmiyorum entry falan.
En sevdiğim ama yapılışı çok zor, tatlı.
iyi yapan bir kaç yerde yedim, şimdi kusura bakmazsanız az önce evde yapılanı deneyeyim *
iyi yapan bir kaç yerde yedim, şimdi kusura bakmazsanız az önce evde yapılanı deneyeyim *
yapan olsaydı da bir güzel yeseydik dediğim tatlı. böyle başlıkları canlandırmayın lütfen arkadaşlar.
"beni neşelendir, kendime getir ya da beni yukarı çek" anlamına gelen italyanca kelime.
bu anlamı ile kim milyoner olmak ister yarışmasında soru olarak yer almıştır. (kaç bin liralık olduğunu anımsamıyorum ancak yüksek değerliydi.)
soru şu şekildeydi; "kelime anlamı beni kendime getir olan italyan tatlısı hangisidir?"
sorunun çözümünde kelimede yer alan 'mi' sesinden faydalanılabilirdi. zira latince kökeninden gelen dillerde 'mi' sesi, ingilizce'deki 'me' ile aynı kavramı yani; 'benlik' ifadesini işaret etmektedir. aranılan anlam da "'beni' kendime getir"dir.
sorunun diğer seçenekleri; profiterol, rokoko, supangle iken hiçbirinin içerisinde başkaca 'mi' sesinin bulunmadığı yorumu yapılarak, soruya doğru yanıt verilebilirdi.
edit: yazım yanlışı.
bu anlamı ile kim milyoner olmak ister yarışmasında soru olarak yer almıştır. (kaç bin liralık olduğunu anımsamıyorum ancak yüksek değerliydi.)
soru şu şekildeydi; "kelime anlamı beni kendime getir olan italyan tatlısı hangisidir?"
sorunun çözümünde kelimede yer alan 'mi' sesinden faydalanılabilirdi. zira latince kökeninden gelen dillerde 'mi' sesi, ingilizce'deki 'me' ile aynı kavramı yani; 'benlik' ifadesini işaret etmektedir. aranılan anlam da "'beni' kendime getir"dir.
sorunun diğer seçenekleri; profiterol, rokoko, supangle iken hiçbirinin içerisinde başkaca 'mi' sesinin bulunmadığı yorumu yapılarak, soruya doğru yanıt verilebilirdi.
edit: yazım yanlışı.
kedidiliyle yapılır, lütfen hazır kekle yapıp tiramisuluktan çıkarmayalım.
Tiramisu, Mascarpone ile yapılan bir italyan tatlısı. Kelime anlamı "Beni neşenlendir ya da Beni yukarı çek ".
Konyak ile yapılanı güzeldir.
çoğu yerde hayal kırıklığı ile yediğim tatlıdır, tiramisuya niyetlenip, yaş pastayla karşılaşmalarım çoktur, maalesef.
trileçeye tahtını kaptırdı.
Orjinalinde kreması pişirilmez. Un nişasta, süt içermez.
Kabaca tarif etmek gerekirse; Bol miktarda yumurta beyazı kopurtulur. içerisine yumurta Sarılari, şeker ve mascarpone eklenerek kopurtulen yumurta akı sondurulmeden nazikçe karıştırılarak krema elde edilir.
Bizim için pisirilerek elde edilen krema çok daha uygun orasi ayrı.
Kabaca tarif etmek gerekirse; Bol miktarda yumurta beyazı kopurtulur. içerisine yumurta Sarılari, şeker ve mascarpone eklenerek kopurtulen yumurta akı sondurulmeden nazikçe karıştırılarak krema elde edilir.
Bizim için pisirilerek elde edilen krema çok daha uygun orasi ayrı.
turkiye'de gorduklerimin italya'da yapilan tiramisu ile uzaktan bile alakasi olmayan en favori cok da guzel yaptigim tatli. adi beni kaldir anlamina geliyor ama bana enerji ver demek anlaminda. ayrica tiramisu kelimesinde vurgu ucuncu hece olan mi de degil son hece su dadir. o yuzden italyanca da tiramisù sozcugu'nun son harfi u nun uzerinde sola yatik aksan cizgisi vardir.
güzel bir tatlıdır.
Ortalama bir devecialpayın tek besin kaynağı.
Vazgeçilmezim. iyi de yaparım.
kaşık kaşık götürdüğüm tatlıdır. elzemdir.
Filtre kahve ile ayrı güzel olan enfes tatlı.
burda videolu anlatımı vardır.
(kaliteli anlatmış. tebrik ettim.)
fakat kelepçeli kek kalıbı lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=xJ3_v_YGi1A
(kaliteli anlatmış. tebrik ettim.)
fakat kelepçeli kek kalıbı lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=xJ3_v_YGi1A
sol frame'de görünce ağzımı sulandıran tatlı, en sevdiğim. bol kahvelisi makbuldür.
Kedi dillerini Baileys'le ıslatırsanız tadından yenmez.
Pasta kıvamının sözlükteki karşılığı.
Türk tatlıları gibi çok lezzetlidir. Yerim..
biraz ağır tatlıdır.
görsel
görsel
Ağır mı. Ahah. Ya ağır. Çok.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar