bugün
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri11
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- kalabalık umumi tuvalette penislerin çarpışması5
- sırrı süreyya önder28
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- tutmayan başlık açma rehberi7
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- askerlik anıları6
- 6 kişi öldü diye yas ilan edilmez2
- silver ile evlenecek erkek53
- avokadonun turkçesinin taşak olması4
- titanikteki rose2
- cabrio araçla takla atmak3
- eylül 2026 şanslı burçları3
- dün eski sevgilimin evinde neyse boşver diyen kız3
- hristolojiye göre kıyamet alametleri5
- koreli erkeklerin türk kızlarından güzel olması4
- sözlüğe yalan söylemek yalandan sayılır mı4
- elinin içine hapşıran insan5
- üniversite2
- sözlükteki linç kültürü12
- ıoçk katatese elbise dikti mi sorunsalı7
- dünyanın yuvarlak olması saçmalığı4
- dün gece ne oldu12
- sözlükteki linç tayfa6
- arap eli öpmek dudak karartmaz4
- az veren candan cok veren maldan5
- erecto dos andreas biraderitos2
- deccaliyet çağı6
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- son tüketim tarihi geçmiş ilaç9
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- sarapci koala59
- popüler olanı eleştiren ezik entel3
- bizim uygulamamız bu şekilde4
- usual bay bey biraderdir2
- götünü yıkamayan bir kızla evlenir misiniz8
- komşunu kendin gibi sev düşmanını da5
- herkesin kendini zeki sanması4
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları4
- arkadaşlar fasfakirim ya6
- akçomarlara gerizekalı muamelesi yapmak2
- ek hizmet binası2
- keçiören belediyesindeki yasaklı madde testi2
- yazarlar şuan ne yapıyor4
- göz rengi değiştirme ameliyatı2
- insan olmaya çeyrek kala8
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak12
(bkz: hey gidi günler)
activison firmasının, 1997 yılında çıkardığı aksiyon oyunu. 3d karakterleri ve 3d tasarlanıp, 2d olarak monte edilen arka planları ile, zamanının en iyi grafikli oyunlarından birisi olmuştur. hala da, gayet göze hoş gözükmektedir. konsepti, zaman yolculuğu üzerine kurulu olan oyunun konusu; gelecekte bir zamanda, elemanımız, zamanı kontrol eden bir makinenin operatörlerindendir. birgün bir adam, gizlice makineye virüs koyar. virüs makineyi bozar ve bulunduğu alandan, dışa doğru yayılmaya başlayan zaman halkası, bizim elemanı yutup, tarih öncesi çağa yollar. maceramız da orada başlar. eski çağlardan, geleceğe olan yolculuğumuzda, bir çok mekan ve zamana uğradığımız bu muhteşem oyunu, bitirmenin verdiği haz da bir başka olmaktadır...
ortalıkta texture diye birşey yokken video entegre vektör grafikleriyle yarmış geçmiş oyun.
bir dönem bilgisayar oyunlarına merak salmış herkesin hayatında yeri ayrıdır bu oyunun, mihenk taşıdır. 1996'nın sonbaharında piyasaya çıktığında ortalığı inletmişti bu güzelim oyun. ankara'da spectrum'un vitrinine devasa bir posterini asmışlardı. oyun dergileri ney çıldırmıştı. o zamana dek görülmemiş acayip bir senaryo, o dönemin şartlarına göre muhteşem render edilmiş grafikleri, başına oturdu mu saatlerce bırakmayacak bir sürükleyicilik ve oynanışla her türlü efsanedir. o zamanlar saatlerimi, günlerimi çalmıştı. toplamda heralde 20 kere falan bitirmişimdir en sonu 11-12 sene önce olmak üzere, hiçbirinde de tek saniye sıkıldığımı hatırlamam. müzikleri, silah efektleri hatta kimi silahları kullanırken stanley kardeşimizin çıkardığı acayip sesler hala kulağımdadır tüm tazeliğiyle.
eski roma dönemi, western çağı ve modern savaş dönemi hiç akıllardan çıkacak gibi değildir. medieval çağında bize saldıran iki şovalyenin bir anda bizi bırakıp da birbirleriyle kavga etmesi bir bug mıdır, yoksa oyunun bir hikmeti midir onu bilemeyiz. hele modern çağın bölüm sonundaki o tank pek çok kişinin kabusu olmuştur. oyunun en sonunda da bilgisayarımıza girip bizi tee taş devrine yollayan o virüsle kapışıyorduk, köpekbalığı şeklindeydi kendisi. öyle böyle 14-15 sene geçmiş üzerinden, hala tadı damağımda. eskiler hep iyiydi mirim...
eski roma dönemi, western çağı ve modern savaş dönemi hiç akıllardan çıkacak gibi değildir. medieval çağında bize saldıran iki şovalyenin bir anda bizi bırakıp da birbirleriyle kavga etmesi bir bug mıdır, yoksa oyunun bir hikmeti midir onu bilemeyiz. hele modern çağın bölüm sonundaki o tank pek çok kişinin kabusu olmuştur. oyunun en sonunda da bilgisayarımıza girip bizi tee taş devrine yollayan o virüsle kapışıyorduk, köpekbalığı şeklindeydi kendisi. öyle böyle 14-15 sene geçmiş üzerinden, hala tadı damağımda. eskiler hep iyiydi mirim...
yeni nesile yapılsa tadında yenmeyecek saklı kalmış klasiklerden biridir.. görmüş oynamış ve bitirmiş nesilin son halkasında olmaktan gururluyum..
benzer sanat eserleri için :
(bkz: alone in the dark)
(bkz: dark earth)
(bkz: nocturne)
benzer sanat eserleri için :
(bkz: alone in the dark)
(bkz: dark earth)
(bkz: nocturne)
1996 yılında pc oyunlarına yenilik getiren efsanevi oyun. Ayrıca
ilerleyen bölümlerden birinde hata vermesinden dolayı bir türlü bitiremediğim oyun.
Not: Tekrar oynamak istiyorum. Elinde olan linki paylaşabilir mi?
ilerleyen bölümlerden birinde hata vermesinden dolayı bir türlü bitiremediğim oyun.
Not: Tekrar oynamak istiyorum. Elinde olan linki paylaşabilir mi?
benden yaşlı olan ve çocukluğumda defalarca bitirdiğim oyun. Geçenlerde aklıma geldi, uyumlu versiyonu bi tek gog.com'da vardı, bi an düşünmeden aldım ve bitirdim, yeri cok farklıdır. Benim gibi eski güzel oyunlara takıntılıysanız kesinlikle oynamaniz gereken bir oyun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar