bugün
- sözlük whatsapp grupları4
- dayatılmış güzellik algısı5
- deccal internetten çıkacak4
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay6
- orta doğu'nun orta dünya gibi olması5
- özbek kadınlar2
- ruhi çenet6
- deizm6
- bana onu sormayin2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı41
- kırbaç isteyen var mı5
- bütün yazarları eksileyen yazar kim sorunsalı2
- ekşi sözlük11
- kadınların kötü günde terk edip gitmeleri3
- gocu bak bi5
- sözlük kızlarındaki libido yüksekliği4
- yarın kpssye girecek yazarlar13
- kıyamet döneminde yaşanacak felaketler2
- düşün ki o bunu okuyor7
- ismail kartal10
- anderson talisca3
- anın görüntüsü26
- şarap5
- diamond bey biraderelle2
- enayimiknatisii36
- togg t6x4
- fenerbahçe12
- kpss 20262
- güne bir şarkı bırak7
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- dansöz izleme keyfi12
- suriye'nin medeniyete katkıları2
- gocu51
- ölüm9
- insan olmaya ceyrek kala26
- hangi renksiniz17
- aziz yıldırım12
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüleri3
- köylü2
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- çocuklara verilen farklı isimler12
- serhat kılıç13
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- tek maçtan yatan iddaa kuponu2
- bursa da yakıt dökülmesiyle zincirleme kaza2
- tai lung34
- evliliği zorlaştırmak2
rock, rock! diye gezinirken kar$iniza cikabilecek farkli ve eglenceli bir grup.
ozellikle $u siralar elvis parcasi ile dikkatleri iyice cekmi$ aslinda yeni olmayan bir grup ayrica.
son debut albumleri olan beat pyramid ise mukemmel lafini haketmekte.
http://www.youtube.com/watch?v=lzHwRcOsDNw
ozellikle $u siralar elvis parcasi ile dikkatleri iyice cekmi$ aslinda yeni olmayan bir grup ayrica.
son debut albumleri olan beat pyramid ise mukemmel lafini haketmekte.
http://www.youtube.com/watch?v=lzHwRcOsDNw
ingiltere'nin doğusuyla güneydoğusu arasında deniz kıyısında, gel-gitleriyle hatırlanan bir şehir olan Southend'in adından müzik piyasasında da çokça bahsettirecek These New Puritans, adlarını kült grup The Fall'un bir parçasından almalarına karşın, kesinlikle 2000'li yılların müziğini yapan bir dörtlü. Adlarından da anlaşılacağı üzere tutucu protestan nüfusun çoğunluğu oluşturduğu Southend'in yeni yüzleri. Tek bir kategoride tanımlanamayacak, eklektik bir tarzları olan topluluğun "Beat Pyramid" adlı albümleri Domino Records etiketiyle 28 ocak'ta ingiltere'de piyasaya çıktı. New wave kokan, elektronik seslerin sık duyulduğu dans-rock/dans-punk fakat bir miktar deneysel hava mevcut bir albüm olan Beat Pyramid'de 16 track bulunuyor. Fakat bu tracklerin bir kısmı üç dakikanın altında ve bir kısmı da sadece sample yada bir dakikayı geçmeyen, şarkı olarak addedilemeyecek çok kısa kayıtlar. Özellikle "elvis" adlı kayıt, daha ilk dinleyişte dikkati çekiyor.
bu güzel grubun son albümü "hidden" yeterince ve hatta fazlasıyla avangart bi şey de... eğlenceli değil... scott walker'ınki (ya da jackie-o motherfucker'ınki) kadar olmasa da yetkin bi garabetle, punk-ötesi davulların (the national, interpol & "heavy metal drummer" ya da daha genel bi "yankee hotel foxtrot" wilco'sununki kadar olgun - wire'ınki gibi toy değil) bileşimi mi desem... >> ama değil... hehe... böyle bi şey işte...
aslında tadından yenmez bi albüm olmuş son yaptıkları... artık haberini aldınız, albüm de çıkalı çok oldu zaten. gidin albümün isim-başlığını doldurun. tek tek şarkı sözlerini filan ilgili başlıklara girin. sonra "vay efendim bu sözlükte hiç şarkı sözü giremiyorum, hepsini mi girdiniz, vay ben çok mu piyasacıyım!" filan diye ağlamayın. bal gibi piyasacısın ama ögreneceksin daha...
aslında tadından yenmez bi albüm olmuş son yaptıkları... artık haberini aldınız, albüm de çıkalı çok oldu zaten. gidin albümün isim-başlığını doldurun. tek tek şarkı sözlerini filan ilgili başlıklara girin. sonra "vay efendim bu sözlükte hiç şarkı sözü giremiyorum, hepsini mi girdiniz, vay ben çok mu piyasacıyım!" filan diye ağlamayın. bal gibi piyasacısın ama ögreneceksin daha...
elvis, we want war ve son olarak "attack music" şahserlerine hayran kaldığım grup.
müthiş şeyler yapmaktalar.
müthiş şeyler yapmaktalar.
beat pyramid albümü de, hidden albümü de süper olan, dinlemekten sıkılınmayacak gruplardan biridir kendileri. swords of truth, we want war, attack music, white chords gibi harika şarkıları bulunmaktadır. white chords şarkısı biraz thom yorke'un solo projesindeki şarkıları anımsatmaktadır hafiften.
ayrıca bu sene nme'den yılın en iyi albümü ödülünü almışlardır ki bu ödül de özellikle türkiye'de "hacı farklı bir şey dinlemeliyim ben, herkes gibi aynı şeyleri dinleyemem" diyen arkadaşların da ilgisini çekmiştir. *
edit: şu sıralar mkk3 adlı şarkılarına taktım. süperler sadece.
ayrıca bu sene nme'den yılın en iyi albümü ödülünü almışlardır ki bu ödül de özellikle türkiye'de "hacı farklı bir şey dinlemeliyim ben, herkes gibi aynı şeyleri dinleyemem" diyen arkadaşların da ilgisini çekmiştir. *
edit: şu sıralar mkk3 adlı şarkılarına taktım. süperler sadece.
daha biraz önce twitter hesaplarından yeni albüm yaptıklarını onaylayan grup. label da değiştirmişler. Infectious Music'le anlaşmışlar.
https://twitter.com/#!/tn...status/163955793815810048
https://twitter.com/#!/tn...status/163955793815810048
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar