bugün
- yeni parti26
- benzetildiğiniz ünlü6
- insan olmaya ceyrek kala16
- ideal erkek boyunun 1 84 olması12
- ben ahbap derneğine güveniyorum16
- butlan chp sinde kalan 44 milletvekili3
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar9
- ben burada ne yapıyorum hissi6
- özgür özel chp den istifa etti4
- yeni parti sosyal demokrat mı olacak kemalist mi3
- cumhuriyet halk partisi13
- adnan oktar7
- nervio28
- aile hekimini överek istediğini yazdırmak4
- true ahlaksızlığı5
- seri gizli artı oy veren melek13
- yazarların lahmacun yeme rekorları8
- put7
- doktor bey vizitte7
- tacettin libosoglu2
- dünya kuzenler günü5
- pompacı kıza nasıl açılınır3
- anne hathaway2
- hayatın öğrettiği şeyler4
- irmik helvası2
- depremler başı açık kadınlar yüzünden oluyor3
- true abazanlığı4
- altı ok'a ihanet edip mührü başka yere vurmak21
- ben gvir'in batı şeria'nın yerle bir edilmesi tale2
- hazır başlamamışken2
- erdoğan ın dünya lideri olması8
- arkadaşlar bakar mısınız bi4
- çocukların şımarık olması6
- kabak yemeği vs hamburger13
- sizin adınız yanınca doktorun yanına giren tip6
- 186 boyundaki erkek19
- ilk buluşmada ne getirilmeli8
- insan ömrü3
- velvet hanım günaydın6
- izmirli kızlar8
- hastane randevusu2
- 24 temmuz 20262
- türk kızlarının sekste başarısız olması4
- norveç futbolu5
- orduspor çocukları4
- en büyük korkunuz7
- diktatörlükle yönetilen ülkeler4
- 24 temmuz 2026 istanbul baraj doluluk oranı3
- yeni parti için alternatifli hazırlık5
- fatma soydaş7
Ekonomik hayatın denetiminin politikacılar yerine mühendislere ve teknisyenlere bırakılması gerektiğini öngören anlayıştır.
toplumsal gelişim gereği, yönetimin teknik anlamda donanımlı kişiler tarafından gerçekleşmesi.
bizde süleyman demirel, erbakan ve özal aracılığıyla uzun zaman uygulanmış bir modeldir.
bu sistemde, yönetimde teknokratlar belirleyicidir. geleceğin toplumlarını politikacıların değil teknik elemanların yöneteceğini ilk defa ileri süren kişi, Saint-Simon'dur. Saint-Simon, yöneticilerin politikacılardan, bilginlerden değil, tek amaçları halkın günlük ihtiyaçlarını üretmek olan sanayicilerden, teknik adamlardan oluşması gerektiğini ileri sürmüştür.
devlet yönetiminde son sözün yönetim ve ekonomi uzmanlarına bırakılmasına dayanan siyasi yöntemdir.
bünyesinde doğal olarak elitizm barındıran bir yönetim şeklidir.
türkiye'de nihat erim hükümetinin yönetim şekli. 1 sene içinde bir ülkenin içine nasıl edilir onu göstermiştir bize ayrıca.
bir ülkede alınan kararları bireylerin veya kitlelerin ihtiyaçları değil, mevcut teknik imkanların etkilediği yönetim modelidir.
teknolojinin yönetim biçimi olması.
geleceğin yönetim şeklidir.
Kuralların uzmanlarca konmasını öngören anlayıştır. Sadece mühendis veya teknisyen olması gerekmiyor.
Seçilmişler yerine uzmanlar...
Seçilmişler yerine uzmanlar...
biran önce geçmemiz gereken yönetim modelidir. zira iş bilmez, dışlayıcı, liyakatsiz ve baskıcı malum yönetim anlayışıyla ülke felakete gitmektedir.
özellikle sosyalizmin yıkılması teknokrasi fikrinin uygulanabilirliğine de çok zarar vermiştir. ki teknokrasi üzerine yapılan akademik çalışmaların hatta popüler düzeyde yazılan yazıların ya da vb. diğer tür kaynakların da çok az olduğunu görüyoruz. insanların birçoğu artık bu kavramı bilmiyor. kavramın - sosyalizmden alınan dersler doğrultusunda - güncellenmesi gerekmektedir. (bkz: neoteknokrasi)
Yapay zeka tarafından yönetilmektir.
tekne yarışlarıyla ilgilenen spor dalı değildir.
teknolojik aletlerin robotların insanları yönetmesi değildir.
teknolojiye ağırlık veren ideoloji demekte değildir.
teknolojiye ağırlık veren ideoloji demekte değildir.
devlet yönetiminde görevli kişilerin, akademisyen, bilim insanı olduğu sistem. yani meclisi düşünün orada vekillerin kimisi tüccar, kimisi fabrikatör vs. bunun yerine meclisteki herkesin bilimadamı olduğu, atıyorum sağlık bakanının tıp alanında profesör olması, ekonomi bakanının ekonomi alanında profesör olması, devlet politikalarını, yasaları filan bilimsel araştırmalar sonucu elde ettikleri veriler ile oluşturan ve bu şekilde yönetilen bir devlet... kulağa "ne güzel lan aslında" diye gelse de, pratikte pek mümkünü yoktur.
mesela.
bir doktorun sağlık bakanlığına, bir öğretmenin milli eğitim bakanlığına, bir hakimin adalet bakanlığına
yerleştirilmesi örneği gibi.
bir doktorun sağlık bakanlığına, bir öğretmenin milli eğitim bakanlığına, bir hakimin adalet bakanlığına
yerleştirilmesi örneği gibi.
zaten uygulanıyordur bu sistem bence tüm dünyada.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar