bugün

Çok kötü bad tribe sokar adamı , bi yanın yemek ister bi yanında yersem kilo alırım der öyle lanet bişeydir kendisi.
Şu an tutan krizdir.

4 aydır tatlı yemeyen şahsımı, pasta gördüğüm için adeta titretmiştir. Kaymak gibi kreması.. enfes çikolatası.. şeker dengesi ve kakao kokusu.. daha fazla devam edemiyiciğim!

Evden kaçıp yasadışı bir iş yapmış gibi, her ayın hatrına 4 koca dilim pasta gömdüm. O kadar mutluyumki.. ya işte beni mutlu etmek bu kadar kolaydı, fakat buna bile müsade yok. Anca gizli saklı mutlu olabiliyorum, sırf bu yüzden cehennemde yanacaksın!!
gece uyanıldığında tutandır.
(bkz: tomruk sakin) hahahahahaha
karnınızı gerçek anlamda doyurmadığınızdan olabilir.
karın gerçek anlamda, et, fasulye, sebze yiyerek doyar. ekmek, şeker, tatlı yiyerek doymazsınız çünkü o yiyecekler 2 saat sonra insülin salgılanarak yağa çevrilir. vücut kullanamaz yani. ayrıca şekeriniz düştüğü için tekrar açlık hissedersiniz.
tatlı krizi de deseniz o açlıktır.
şöyle bi nohut gömün, ızgara köfte yiyin, yağlı haşlama yiyin bakın kriz falan oluyor mu?
bi hafta deneyin yav. sonuçta yiyecek zararı yok.
insanın iradesini sınırlarına getiren yiyecek arzusu. iç kemirir. tarçınla, limonla ve ya hafif meyvelerle atlatıldığı iddia edilir.

hurma ve tarçın bu konuda başarılı. yine de tamamen çözüm değil. şekerin tadını unutsanız bile canını istemeye devam eder.

görsel

şu sıralar hayatımın özeti bu.
neyse ben gidip şeker kavanozu yalayayım.
tatlı ile aram pek olmamasına rağmen bazen yaşadığım olay. mesela, sarımsaklı yoğurt veya cacık tarzı bir şeyler yediğimde arkadan mutlaka tatlı bir şeyler yeme isteği olur. ayrıca gece az uyuyup sabah uykumu tam olarak alamamış uyandığımda tatlı yiyeceklere o gün hep yönelim yaparım.
çözümü tatli yemek değil et ve proteinli yiyecekler yemektir.
gece gündüz fark etmeksizin ansızın gelen krizdir.
şeker , vücuda girdikten sonra parçalanarak kana karışıyor. meyve ve sebzelerdeki şeker , lifli bir yapıya sahip. dolayısıyla tüketildiği zaman sindirimi yavaşlatarak doygunluk hissi yaratıyor. bu nedenle doğal besin kaynaklarından aldığımız şekerin zararı nispeten az.

kandaki şeker seviyesi arttığında , pankreas insulin salgılamaya başlar. bu , şekerin vücut hücrelerine işlenmesini sağlar ve neticede kan şekeri düşer. işlenmiş şeker tükettiğimizde bu süreci hızlandırmış oluyoruz. yöneldiğimiz şekerli gıdalar dopamin salgılamamıza ve daha iyi hissetmemize neden oluyor. böylece şekere karşı bir bağımlılık yaratmış oluyoruz.
Evet gelmiş aynen bayağı gelmiş çok gelmiş kaç entry girdim anne nerdesin?
Genelde kizlarda gorulur. Tatli yeme isteklerini bastiramama durumlarini "krizmis" gibi gosterip "benim elimde degil yani kriz bu hemen yemem lazim" triplerine girerek sucluluk duygularini azaltmaya calisirlar.

Sonra durum bu:
https://s.instela.com/m/a...-turk-kadini--i180384.jpg
pis boğazlıkla büyük ölçüde alakası olan bir şey değil. türk insanı olarak büyük çoğunluğumuzun insülin direnci bombok vaziyette.

bu yeme alışkanlıklarımız ve mutfağımızla alakalı bir durum. yani tatlı krizi diye adını koyduğumuz şey aslında hipgliseminin ta kendisidir. sadece kriz halinde değildir.

kısacası uydurulma bir şey değil ama doğrusu da bilinmiyor.
anlık şeker balansı değişimlerinde ortaya çıkan rahatsız edici hastalık. kilo almakla sonuçlanabilir, dikkatli davranmak gerekir.
gecenin bir anı istemsizce girdim, tüm restaurantlara baktım canımın istediği bir tatlı yok, canım şöyle güzel bol prinçli üstü inceden tarçınlı sütlaç çekiyor amma yok arkadaş.

sözlükte 1,5 saniyede bir yemek paylaşan kızlar nereyesunuz.
insülin direncinin yükseldiğini gösterir. Yol yakınken diyet&egzersiz ikilisi tavsiye edilir. Yoksa diyabet yoldadır.
tatlı krizi mı başladı hemen çık bir lindt excellence %99luk çikolata al at ağzına daha da tatlı yemezsin korkudan yine böyle birşey çıkar mı acaba diye.
toprak çiğne daha iyi.
Bazı insanların kilo alma problemidir. Bazıları ise hiç kilo almaz.
kadınlarda regl dönemi belirtisidir. ya da daha fazla tatlı yemek için bunu uydururlar. orası şüpheli.
ileri yaşlardaki insanlarda tatlı düşkünlüğü genel olarak çocukluklarında hissettikleri sevgi eksikliğinden kaynaklanıyor.
Yağlı tohumlarla ya da yanında proteinle birlikte tüketeceğiniz taze/kuru meyvelerle kazasız belasız atlatılan krizdir.
Kriz esnasında metabolizmanıza yapacağınız en büyük kötülük vücudun istediği; aldıkça daha isteyeceği şekeri servis etmektir.
Sonuç itibariyle kısır döngüdeki şeker de yağa dönüşerek depolanır ve yağ hücreleri sınırsız depo edebilme kabiliyetine sahiptir.

Mesele düşen kan şekerine pik yaptırmak yerine yavaş yavaş yükselmesini sağlamaktır.
Şunun yerine bunu ye metoduyla hem sevilen tatlardan mahrum kalmaz hem de vücuda sağlıklı bir şeyler almanın tatminiyle serotonini salgılatırsınız.
(bkz: eat clean)
(bkz: temiz beslenme)
sarımsaklı yoğurt yedikten sonra oluşan bir durum.
iyi de ben niye bu krize giriyorum amk.
başlığı görünce ruhumun derinliklerinden 'HEEEEy! ben buradayım!' diyen kriz.
lanet olsun.
Nescafe icince geciyor.