bugün

/45
(bkz: tanrı ne lan allahsız)
Steven Weinberg;

Bazı insanların öylesine geniş, öylesine esnek Tanrı görüşleri vardır ki her neye bakarlarsa baksınlar Tanrıyı bulacaklarına hiç şüphe yoktur. Onlara sorduğumuzda "Tanrı en büyüktür." ya da "Tanrı bizim en üstün yaradılışlı halimizdir." ya da "Tanrı kainattır." diyeceklerdir. Elbette, tıpkı diğer kelimelerde olduğu gibi "Tanrı" kelimesine de istediğimiz anlamı verebiliriz. Eğer "Tanrı enerjidir." demek isterseniz, onu bir avuç kömürün içinde de bulabilirsiniz.
(bkz: jimmy page)
sigmund freud emmiye göre abartılmış baba figüründen başka bir şey değildir. ben demiyorum adamın diyor.
Aramadan bulunmaz.Hissedilir bazen,perdenin arkasindan. Ve tanri saklambac oynar..
yokluğunda kendini aratır tanrı. öylece toprak üzerinde belirgin şekilde duran bedeninizi gördüğü halde sizi görmemezlikten gelse bile siz onu ararsınız. tanrı varlığınızı görmezken, sizin yokluğu görmenizi bekler. ''tanrı yok'' dersiniz zaman geçer, keşke olsaydı diye düşünmeye başlarsınız. ve çok geçmeden tanrının varlıktan öte bir ihtiyaç olduğunu düşünür, ''olmalı'' diye kendinizi avutursunuz. ve yıllardır beklediğiniz tanrınız gelmiştir... onu yaratmak işte bu kadar basittir.
Herkesin varligina inandigi kisi.
tanrı varsa, ki ben olmadığına gerçekten inanıyorum, insan aklının sınırları olduğunu da bilir. yoksulluğu, haksızlığı, açgözlülüğü, yapayalnızlığı, bütün bu karmaşayı o yaratmadı mı? mutlaka çok iyi niyetlerle girişmiştir bu işe, ama sonuçlar bir felaket. tanrı varsa, bu dünyayı erkenden terk etmeyi seçen yaratıklara karşı cömert davranacaktır, hatta bizleri burada vakit harcamaya zorladığı için özür bile dileyebilir.
Merhaba sayın tanrı hazretleri. Afiyettesiniz bugün inşallah. Pardon ama, söyler misiniz kuzum, hep böyle mi olmak zorunda herşey. Yarım sevgiler, tedirgin bakışlar, her anın "keşke şöyle olsaydı"sı... Hikmetinizden sual olunmaz ya, ben yine de bir çemkireyim dedim.
(bkz: öldü)
necip fazıl'ın da dediği gibi allah, tanrının belasını versin.
https://fbcdn-sphotos-c-a...7426947411_34530528_n.jpg
tanrı varsa, siki de varsa eminim bizim onu taktığımız kadar takmıyordur.
yaratıcı.

inanç akıldan çok kalp işidir.eğer akıl olsaydı ya herkes inanır ya da inanmazdı.allah herkese iman nasip etsin.
varlığı yokluğu belli olmayan birşey.
Bildiğim tek tanrı çirkin pantolon giyen asabi bir palyaço ve bütün esprileri birbirinin aynı.

nathaniel fisher.
(bkz: bir dünya insanı suda boğmak)
eğer var ise Afrikada insanlar neden aç dünya da hastalıklar tamam dua ediyoruz ama ne olmakta ? elbette inançlıyım ama tüm mucizeler geçmişte oldu bir tane mucize var mı ? ve en merak ettiğim konu Allah şüphesiz en ulu en yüce ama tek başına o gücü kim verdi nereden buldu nasıl buldu okudum okudum 2 defa kuranın türkçesini okudum ama cevap yok.
artık bi işaret vermesi gereken yaratıcı.
(bkz: ses geliyor mu)
genellikle hristiyanların kullandığı bir kelimedir.
(bkz: para)

(bkz: kapitalizm)
islam inancına göre allah'tır.
sanıyorum yaklasık 250 yıl gıbı tamamen atmasyon yontemıyle buldugum bır zaman dılımınde doğacagına ınandıgım. dogmus fakat emekleme asamasında da olabılır. elımızın altındakı aletler bunun ıspatıdır.
görsel
© copyright 2005 - 2026