bugün
- akşam yemeği hazır9
- pipisi kalkmayan erkekle evlenir misiniz8
- 32 yaşındayım her gün süt içsem boyum uzar mı8
- yılmaz özdil14
- aşk ne kadar sürer sorunsalı12
- kırmızı kart diye bağırmak11
- şuan dinlediğin şarkı8
- el değiştiren belediyelerde hizmetin aksaması8
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak12
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici8
- dün fetöyü savunanların bugün apoyu savunması46
- evlenmek istemeyen erkek29
- istanbul trafik yoğunluğunda dünya birincisi8
- sözlüğün çok sakin olması8
- 15 bin tl alıyorum geçinemiyorum ama oyun rte ye13
- kuş başı şişteki kuyruk yağı11
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler16
- beşiktaş ta hırsız yakalandı11
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması14
- 14 yaşındayım hepinizden üstünüm8
- 13 ocak 2025 cumhurbaşkanımızın müjdesi46
- zayıflamakicinyaratil mis10
- 13 ocak 2025 konyaspor fenerbahçe maçı39
- hull city17
- amına koyduğum kanaryası10
- türkiyede tipin pek bir önemi olmaması10
- pandela9
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz31
- beklenen büyük istanbul depremi14
- yazarların favori tatlıları30
- anın görüntüsü14
- fakirlere mana bulmak9
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması13
- öğrencisine sapık mesajlar atan din hocası14
- sözlüğe güzel bir kız bırak20
- kemalistlerin 15 temmuzda korkudan altına işemesi25
- sabah ezanı10
- teröristle müzakere değil mücadele edilir18
- gerçek atatürkçülerin oy verebileceği partiler10
- öğretmen olmak için gereken özellikler15
- apo ile işbirliği yapana oy vermek10
- 2025 aile yılı10
- şu an bütün yazarların işten kaytarması9
- 12 ocak 2025 başakşehir galatasaray maçı28
- yeni çözüm süreci10
- akp nin yaptıklarını chp yapsaydı12
- akp'li kıvraklığı12
- aktrollerin her başlığa yetişememesi13
- akp ve mhp'nin demlenmesi8
- feridun düzağaç ın ulu sözlük yazarına açtığı dava9
çevre, maddesel dünya ya da evren. Kendini sürekli olarak yeniden yaratan ve değiştiren bir güçtür. Canlı ve cansız maddelerden oluşan varlığın hepsini kapsar. Madde ve enerji unsurlarından oluştuğu kabul edilir.
insan eliyle büyük değişikliğe uğramamış, doğal yapısını koruyan çevre.
Tabiat bir kitaptır, katip olamaz. tabiat nakıştır nakkaş olamaz.
Ve tabiat bir sanat eseridir, sanatkar olamaz.
Ve tabiat bir sanat eseridir, sanatkar olamaz.
büyük şehirlerde, kendisine hasret kalınan eşsiz güzellikte bir sevgiliyi anımsatan şiir.
Doğa kelimesinden çok daha güzeldir.
her şeyi tabiat yarattıysa, allah fikrini de mi tabiat yarattı?
Sözlükte “yaratmak, inşa etmek, biçim vermek; mühürlemek” anlamlarındaki tab‘ masdarından isim olan tabîat eski lugatlarda “yaratılış, seciye, yaratılıştan gelen aslî yapı” mânalarında kaydedilir. tab edilen yani düzenlenen birşey varsa bir de tab eden yani yaratan düzenleyen olması lazım Bu yüzden bu kelimeyi sevmezler, yerine doğa, kendi kendine doğmuş kelimesini tercih ederler.
şuursuzdur. ne yapabilir ki?
bir saraydır.
Dünya'da doğa demektir.
Biyolojik yaşamlar içinde bulunur.
Dünya'da 50 yaşam formuna yetecek kadar vardır.
Biyolojik yaşamlar içinde bulunur.
Dünya'da 50 yaşam formuna yetecek kadar vardır.
görsel
Orgazm.
Orgazm.
Elleri olmayan bir kuşun, otlardan müteşekkil yuvası ''Dokumacı'' Kuşu
Daha 10 yaşına gelmeden ayakkabılarının bağını bağlayamayan insan!
Bu kuşa dokumacılığı kim öğretmiş sence?
görsel
Daha 10 yaşına gelmeden ayakkabılarının bağını bağlayamayan insan!
Bu kuşa dokumacılığı kim öğretmiş sence?
görsel
DOĞADAKi DENGE - Mehmet Yıldız konuşmasından:
Şimdi koca kainata bakıyosun hayvanlardan bazıları bazılarını yiyo ama aralarındaki denge değişmiyo yani kainatta sürekli devam ediyo. Mesela bir sinek bir doğurmada ne kadar doğuruyo biliyo musunuz. 6 milyar yavru doğuruyo bir sinek. Yani eğer sineğin doğurduğu yavrular öldükten sonra toprak onları temizlikçi işçileriyle eğer ayrıştırmasaydı yılda yerküre 10 santim 10 santim büyüyecekti. Her yıl 10 santim, sadece sinek yavrularından dolayı. Hiç böyle bi şey yaşıyo musunuz. Yaşamıyosunuz bak baştan sorayım. Böyle bir şey olabilir mi? Olabilir. Hiç olmuş mu? Asla olmamış. E madem olabilirken olmamış, burada bu muazeneyi kainattaki mahlukat arasındaki dengeyi sağlayan birisinin olması lazım ya. Yani faaliyet var burda. Bu faaliyeti hiç kimse ama hiç kimse inkar edemez. Demek ki sürekli mahlukatı ölçülü yaratan var. Şimdi, aslanlar 3 ayda bir doğuruyor. O 3 ayda bir doğururken sinek gibi doğursaydı ne olurduk? Yeryüzünde adam madam kalmazdı demi bütün hepimizi böyle çiğner sonra birbirlerini yerlerdi. Olmuş mu öyle bir şey? Olmamış. E şimdi bu kadar güçlü kuvvetli bir hayvan. Yeryüzünde bu denge hiç bozulmamışsa, demek ki bu muazeneyi, yeryüzündeki hayvanlar arasındaki, canlılar arasındaki dengeyi bile sağlayan birisi olmak zorunda.
Şimdi koca kainata bakıyosun hayvanlardan bazıları bazılarını yiyo ama aralarındaki denge değişmiyo yani kainatta sürekli devam ediyo. Mesela bir sinek bir doğurmada ne kadar doğuruyo biliyo musunuz. 6 milyar yavru doğuruyo bir sinek. Yani eğer sineğin doğurduğu yavrular öldükten sonra toprak onları temizlikçi işçileriyle eğer ayrıştırmasaydı yılda yerküre 10 santim 10 santim büyüyecekti. Her yıl 10 santim, sadece sinek yavrularından dolayı. Hiç böyle bi şey yaşıyo musunuz. Yaşamıyosunuz bak baştan sorayım. Böyle bir şey olabilir mi? Olabilir. Hiç olmuş mu? Asla olmamış. E madem olabilirken olmamış, burada bu muazeneyi kainattaki mahlukat arasındaki dengeyi sağlayan birisinin olması lazım ya. Yani faaliyet var burda. Bu faaliyeti hiç kimse ama hiç kimse inkar edemez. Demek ki sürekli mahlukatı ölçülü yaratan var. Şimdi, aslanlar 3 ayda bir doğuruyor. O 3 ayda bir doğururken sinek gibi doğursaydı ne olurduk? Yeryüzünde adam madam kalmazdı demi bütün hepimizi böyle çiğner sonra birbirlerini yerlerdi. Olmuş mu öyle bir şey? Olmamış. E şimdi bu kadar güçlü kuvvetli bir hayvan. Yeryüzünde bu denge hiç bozulmamışsa, demek ki bu muazeneyi, yeryüzündeki hayvanlar arasındaki, canlılar arasındaki dengeyi bile sağlayan birisi olmak zorunda.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar