bugün

dananın sırtında bulunan konrtfile biftek. isminden anlasildigi uzre t seklinde olur, özellikle ulus tgi fridays de yenmesi tavsiye edilir. lezizdir.
hayvanların kesim tekniği farkları sebebi ile türkiye de hiç bir zaman amerika daki lezzeti yakalaması mümkün olmayacak olan leziz et çeşiti.
ortasındaki kemikten dolayı başına t harfini almıştır.
Kendine has kesimi olduğu için türkiye de nadir bulunan ızgaralıktır.

Şöyle ki, ülkemizde kontrfile omurgadan sökülür, kemiksiz satılır veya kemiksiz işlenir. Oysa t-bone yapmak için kontrfileyi omurga kemiği ile birlikte yatay doğramak gerekir. Bu yüzden heryerde bulunmaz. Şahsi kanaatime göre bulunması da gerekmez. Daha biftek yapmayı bilmiyoruz, t-bone steak de neymiş.
kesiliş ve pişiriliş usullerine riayet edilerek yapılmışının lezzetine kimsenin kapılıp gitmekten kendini alıkoyabileceğini düşünmediğim et. şimdi burada olsa, bana baksa bone bone* ne yerim onu. şöyle az pişmiş, neredeyse hiç pişmemişçesine önümde dursa sulu sulu. ben de ona dalsam ve adeta sevgiliyle on yıl görüşmemişçesine ''seni öylesine özledim ki'' desem..
koskocaman tabak ile servis edilir. tabakta gereksiz kalabalıklara yer verilmez.
Az pişirildiginde lezzetinden yenilmez, pamuk gibidir.
az orta tercihimdir, lokum gibi yumuşacık olur. yanında şıra çok uyumludur.
enfes bir nimettir.
https://www.youtube.com/watch?v=Ufy3KQeIYJk
bu akşam denediğim ve lezzetine doyamadığım et yemeği. *
iyi bir t bone steak pişirmeyi istiyorsanız sizlere bir kaç öneride buluna bilirim:

benim pişirdiğim t-bone dry age yöntemiyle dinlendirilmiş olmadığı için ben başka bir yöntem ile dinlendirdim. şöyle ki; çukur bir kaseye aldığınız t-bone'u koyduktan sonra kabı zeytin yağı ile etin seviyesini bir tık geçecek şekilde dolduruyorsunuz. üzerini streç film ile kapatıp buzdolabınızın buzluk olmayan tarafına dinlenmenye bırakıyorsunuz. ben beş gün dinlendirdim ve gayet yeterli oldu. daha az dinlendirmeniz etin piştikten sonra yeterince yumuşak olmamasına sebebiyet verebilir, benden uyarması.

dinlenme sürecinden sonra etinizi pişirmeden bir saat kadar önce buzdolabından çıkarın, oda sıcaklığında fazlalık yağının süzülebileceği bir elekte bekletin. etin oda sıcaklığına gelmesi önemli.

döküm tavanızı * ocağınızın büyük gözüne koyun ve yaklaşık 10~15 dakika yüksek ateşte ısıtın. etinizi pişirme süresince kesinlikle ateşi azaltmayın, tavayı başka göze almayın. yüksek ateş çok önemli. tavanız kızdıktan sonra etinizi kaliteli bir tuzla güzelce tuzlayın, iyotlu tuz kullanmayın.

etiniz ve tavanız hazır pişirme aşamasına geçiyoruz. etinizi tavaya koyduktan sonra kesinlikle kıpırdatmıyorsunuz. ilk koyduğunuz yönde iki dakika pişirip aynı yüzeyini kendi ekseninde doksan derece çevirip tekrar tavaya bırakıyorsunuz. pişmekte olan yüzeyde tavanın izleri minik kareler oluşturmuş olmalı. bu şekilde iki dakika daha pişirip bir yüzey için toplam dört dakika pişiriyorsunuz. sonra diğer yüzeye de aynısını uyguluyorsunuz. pişirme işlemine başlamadan evvel servis edeceğiniz kesme tahtasını hafif ısıtmanızda yarar var. kesme tahtanızın üzerine kekik, biberiye, kimyon, karabiber ve zencefil gibi ete yakışan baharatları yayıp pişmiş olan etinizi üzerine alıyorsunuz. aynı baharatları etin üzerine de uyguladıktan sonra sunumunuz hazır sayılır.

önemli not: Benim pişirdiğim dilimin kalınlığı 3,5 - 4 cm vardı, siz kendi pişirme sürenizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz. benim için 8 dakika harika oldu, et değil pamuk oldu. *

Edit: imla.
Bonfileden yapılmalıdir, diger adi güngörmez.
Bim'de satılan ucuz kuşbaşı etle alakası yoktur. Gerçek ettir. Ekonomi çok eyici fakirler bilmez.
bir tarafı bonfile bir tarafı kontrafile olan kemikli et parçası. Tazeyken pişirilirse tabi ki kontrafile tarafı sert olur. Lezzeti hayvanın kendisi ve bekletme yönetimiyle ilgili olarak değişir. Hayvanın kesim şekliyle falan ilgisi yok aq sallamayın.
adını şeklinden alır ve steaklerin kralıdır.