bugün

Girişten çıkıştan anlamam evet, ama sofrana gelen her bitkinin sağlıklı yetişmesini ben ve arkadaşlarım sağlıyor
(bkz: ziraat mühendisi)
Bu soruyu soran arkadaş ne işe yarıyor diye sorarak kontra atak yapıyorum.
Amk 10 net yapanın üniversiteli olduğu s.ktigimin eğitim sisteminde onlar ne yapsın.

Tercih zamanı geldiğinde adam akıllı tercih yazılmıyor ki

Çocuk diş hekimliği ile inşaat mühendisliğini aynı bir yazmış

Yani "hangisi gelirse ya tutarsa" hesabı tercih yapıyor.

Sonrada sonuç Bir avuç pişmanlık...
geçimlerini zar zor sağlıyorlar. doksanlarda bitti o "ooo oğlumuz mühendis mi ne güzel güzellll" şeyleri. milenyuma girdik mühendislik de sıradan alelade bir branşa dönüştü. çoğu tabi. hala revaçta olan mühendislik kolları var ama makine başta olmak üzere mühendislik eskisi gibi öyle el üstünde tutulmuyor. dolayısı ile sektörlerde iş bulup geçimini sağlayabilen mühendisler öyle atılımlar yapalım yeni şeyler bulalım kafasına giremiyorlar. işsiz olanların sayısı da az değil hani..
ülkede işlemci yada amoled ekran tasarlanmamasının sebebi mühendislerinin yetersizliği değil.
görsel
görsel
her seçimde koşa koşa bu kafaya oy verip, sonra "ama biz teknolojide niye geriyiz" diye sızlanmak saçma.
onlar maaşlı teknikerlerdir. bütün gün boş boş oturup gereksiz işler yaparlar. adları mühendis işte.
ne yapsınlar iş yok mezun çok torpili, tanıdığı, emmisi olmayan boşta. eğitim sistemi çöp birşey de öğretmiyorlar yeni mezunlar sudan çıkmış balık gibi.

iyi mühendisler vardır hemen çamur atmayın. gerçekten coğrafya kader nasıl bir icat, ürün geliştirme yapsınlar. dandik bir parçayı bulamıyorsun ürettiremiyorsun, yurt dışından getirteceksin kur farkı çok gümrük prosedür sonra burda prosedürlere kanunlara evrak kürek işlere takılacak.

adamlar benzinli arabayı elektrikliye döndürmüşlerdi. uğraştılar trafiğe çıkarmak için izin alamamışlardı yok testi burda avrupada yaptıracaksın yok şu yok bu adamlar kanun yasalara takıldı vazgeçtilerdi. sonra bizde elon musk niye çıkmaz. adam amerika da garajında birşey yapıyor hemen onu onaylatıyor.

başımdan şöyle birşey geçmişti tekniker olarak staj yapıyorum. sorunu ustalar çözememisti, servis mühendisi geldi o da çözemedi. bunlar istişare yapıyor ben gittim inceledim sorunu çözdüm müşteriye izah ettim tabi benim stajer olduğumu bilmiyor dinledi ve gitti ustalar felan herkes bana bakıyor nasıl çözdün felan sonra servis mühendisi odasına çağırdı sordu nasıl buldun felan diye ona da anlatmıştım.
senin dandik tuğla fabrikasının yandan yemişi olan okulun mühendis yetiştirmediği için eleştirilmesine lüzum yoktur. türkiye'de üretebilen ve farkındalık oluşturan hukukçu, mühendis, mimar, doktor vb. maalesef ki yeterli değil. bunun suçunu farklı düşünceye temayül etmeyi engelleyici, 8'lik tuğla gibi tek tip adam yetiştiren okullara atmak elzemdir.
Mühendis olarak iş bulamadığım için ya da bulduğum işte cidden modern değil resmi orta çağ kölesi olarak kullanıldığım için bu aralar düşünemiyorum.
iş imkanı olmadığı için çoğu işsiz.
hiç bir işe yaramıyorlar.

özel ve kamuda istihdam edilmiş mühendislerin tümü görevden alınmalı,
yerlerine imam hatip mezunları ve diyanetin görevlendireceği imamlar atanmalı...

not: aklımı şeedecekler sıraya girsin...
Milli ve yerli elektronik kelepçe yaparak türkiye yi büyük bir teknoloji üretim merkezi haline çevirdiler.
bence ülkede dört çeşit mühendis var.

1. ne olursa olsun iş beğenmeyen egoist manyaklar.
2. ne olursa olsun, kendini ne kadar geliştirse de torpil vs döndüğü için iş bulamayanlar.
3. cahilin önde gideni bir patronun altında ekmek parası için çalışıp, hayatı mahfolanlar.
4. bir boka yaramayacak zihniyete sahip olup, bir yerde çalışıp, bir katkı sağlamadan maaş alıp yaşayanlar.
insanlar 4 yıllık üniversiteler okuyup emekler veriyor. Ama gel gör ki mezun olduktan sonra işsizsin. Ne demeli ki buna. Diyecek bir şey yok.
Türkiye de yerli ve milli işitme cihazı üretiyorlar ,yazılım geliştiriyorlar 23 senedir. 50 ülkeye ihraç ediyorlar. dünyadaki 7 üreticiden biri oluyorlar.
açılan 200 yarrak gibi üniversiteden mezun olunca doğal olarak birbirlerinin taşaklarını dijital hassas kantarda tartıyorlar.
ajdar'ı da sayıyor muyuz?
Genelde bir başarıya imza atınca kendilerini öldürüyorlar ya da kaza yapıp ölüyorlar. Bunu gören mühendisler yurt dışında şuan zaten. Şu an Türkiye’de bulunanlarda bi boka yaramayanlar 5000/1 istisna harici. iyi mühendisler kendini bilen adamlar bir daha dönmemek üzere gitti zaten.
ernesto doqukan guevara'ya elektronik beyin yapmaya çalışıyor.
iş arıyor. yatırım yok ülkede, vizyon yok. kendilerini geliştirebilecekleri gerçek ar-ge firmaları yok denecek kadar az. sermaye oranları ve teşvikler de düşük olduğu için ülkede firma da kuramıyorlar.
Napiyoruz biz ya harbiden.
bizim oğlan da mühendis oldu dedirtiyorlar işte başka bir işe yaradıkları yok.

edit:cinsiyet şeyine pek takılmayın aynısı hanımlarda da geçerli.
Myo okumaya tenezzül etmeyip özel üniversitelerden aldıkları diploma ile gizli teknisyenlik yapıyorlar,arada ego tatmini ve kendini kandırmakta var tabi.
mühendis gerçek anlamıyla hesaplayan adamdır.
lakin pratikte bütün dünyada bu değişmiştir.
uygulayıcı olmuşlardır.
o açıdan dişlinin bir dişi olmuşlardır.

ha çok daha faydalı olabilirler. yapılacak çok şey var ama her topluluğa olduğu gibi bu topluluğa da yo gösterici olmalıdır.
kendi içlerinden çıkartamıyorlar yani.
Bizim belediyede imzayı atıp para sayıyorlar. Müdürden fazla alan var üstelik bir olay patlarsa zerre sorumluluğu yok müdüre nazaran.