bugün
- bu dünyaya çocuk getirmek8
- yabancilara 20 yillik vergi muafiyeti5
- karısı tarafından 300 kez aldatılan adam6
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak10
- erkek olmanın çok zor olması5
- tecavüze ceza önerisi7
- her gün mastürbasyon yapmak hastalıklı mıdır2
- ai ai diyen yazar3
- sözlüğün en güzel kız yazarı12
- buddy dude'nin fotosunun yapay zeka çıkması28
- babasina benzeyen erkeklerden hoslanan kiz4
- coco star5
- sözlük kızlarının ayak falları7
- gökten am yağsın diye duaya çıkmak5
- ctrlx abla12
- nervio sözlüğün en asil kadınıdır6
- sözlük kızlarının kombileri7
- ben ahmet sezer bey sorularınızı yanıtlıyorum15
- her şeye rağmen yaşamaya karar vermek4
- bugün hangi sözlük kızına evlenme teklif etsem15
- ben aslında kızım7
- hard seven kız3
- kürtler olmasaydı yaşanabilecek sıkıntılar5
- yazarların en muhteşem özelliği5
- hurma2
- evlenmenin azalıp boşanmanın artması3
- başbiraderin edirneli olması2
- anne baba özlemi2
- 0 0 8'in sözlüğe gelmesi3
- antipanik8
- uyku öncesi ritüelleri2
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba20
- oytunkaran'ı özlemek6
- hiç bir kızla arkadaş olmamak2
- kitap okuyan erkek9
- özgür özel7
- gocu31
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü12
- sudekiray'ın ai olması2
- o son birayı içmek5
- rastgele diyalog etkileşimi3
- dersimci aleviler de pkk kadar tehlikelidir4
- illuminati'nin amacı2
- öğretmen dayağı2
- cahildim dünyanın rengine kandım2
- cilgincapkin7
- kapitalizmin alıp götürdükleri2
- aym'nin süresiz nafaka kararını iptal etmesi4
- nervio abla6
- en köylü özelliğiniz3
einstein in izafiyet teorisine katma deger saglamaya calisan, hatta tamamen yeni bir bakis acisi getiren teori. einstein in teorisi yildizlar, galaksiler gibi makro boyutta gecerli iken, atom ve elektronlar gibi mikro düzeyde yetersiz kalir. * bu teori bu celiskiyi ortadan kaldirmak icin einstein in gorecelilik kuramindan yararlanarak, gravity*, electromagnetism* ve iki atomik guc olan radioactive* ve nuclear force* lari birlestirerek olaya aciklik getirmek ister.bunu yaparken de tum herseyin cok kucuk stringlerden olustugunu iddia eder. theory of everything diye kendini ifade eder ve tum evrenin yasalarini ve yapisini aciklamaya calisir. acikca Tanri gibi dusunmeyi* anlamaya calisan bir teoridir.
daha fazla bilgi isteyenler the elegant universe adli belgeselin 3 bolumunu izleyebilir.
daha fazla bilgi isteyenler the elegant universe adli belgeselin 3 bolumunu izleyebilir.
atom altı parçacıklara inildiğinde proton, nötron ve elektronun yanısıra, şu an için gözlemlememizin imkansız olduğu sicim (bkz: string) adlı parçacıklardan bahseder. Evrendeki herşeye yapısını, özelliklerini veren tek madde sicimdir der ve farklılıkların bu maddenin farklı frekanslarda titreşmesinden doğduğunu savunur. Fizikçiler bu teori konusunda ikileme düşmektedirler. Konu üzerinde deney yapılabilecek teknoloji mevcut olmadığından, bir takım fizikçiler teoriyi, sadece felsefeden ibaret görürler. Evrende geçerli olan tüm fizik kanunlarını, tek çatı altında birleştirmeye çalışır nitekim çok küçük yapılarla ilgilenen kuantum mekaniğini ve einstein'ın devler için kullanılabilen "rölativite kuramı"nı aynı andan kullanmak mümkün değildir. Yani rölativite kütlesi çok büyük olan varlıklarla uğraşırken, kuantum mekaniği atomik boyutlarla ilgilenir.
Bütün fiziki olayları açıklayabilecek tek teori olma yolunda ilerleyen hala gelişme evresinde bulunan teoridir. Bu teori birilerine nobel ödülü kazandıracaktır fizik dalında.
cok zarif bir teori ama hala kusursuz degil. sifir boyutlu noktalarin yerini bir boyutlu sicimlerin aldigi kuram. dolayisi ile her sey bu titresen sicimler ile insa edilir. bu bakimdan cok zarif. enteresan ozelliklerinden biri ise alisik oldugumuz 4 boyutlu evren yerine 11 boyutlu evren gerektirmesi. bu boyutlar varsa bunlarin gozlemlenerek kanitlanmasi gerek. deney yapilabilmeli, test edilebilir olmasi gerek ki kusursuz olabilsin. yoksa felsefi tartismalara acik olur.
güncel Önemli Başlıklar