Afedersiniz bk gibi evrendir. Koca evren sadece ve sadece bir orta dünyanın tırnağı olamaz.

imza:tüm starwars serisini izleme enayiliğinde bulunmuş biri.
bazılarının orta çağ'da geçen evren ile karşılaştırdığı, günümüzden yüz yıllar sonrasında geçen bilim-kurgu evreni.
kendi şahsıma; karışık gelmektedir ve saçmalıklar barındırmaktadır.*

imza: sadece 2 adet yıldız savaşları ve orta dünya'da geçen film izlemiş şahıs.

internetten bir alıntı ( yoruma açık ):

--spoiler--
her star wars filmi, "çok çok uzak bir galakside çok uzun zaman önce" yazan bir başlık cümle ile başlar
bu oldukça basit ve net, filmler geçmişte geçiyor .
ancak bu bizim geçmişimiz değil .
george lucas, izleyicilerin star wars destanının dünya veya biz dünyalılarla hiçbir ilgisi olmadığını bilmesini istedi .
--spoiler--
bilim kurgu filmlerine bayılan ve yaşı 46 olmasına rağmen star warstan hiç hoşlanmamis biriyim. galiba bir tanesini izlemiştim, o kadar.

yani onların evrenini silkiyim.
boş vaktim olsa kitaplarını ingilizce olarak okumak isterim.
Herifin biri kıçından Dune sıkıyor, diğeri Star wars, bir diğeri Yüzüklerin Efendisi... Gerçekten bir fantastik eser okumak ve nirvanayı tatmak isteyen Amak-ı Hayal ya da Puslu Kıtalar Atlası okusun. Bu dediklerim alayını dörde böler, beşle toplar, altıyla çarpar, yediyle çıkartır. Hep yabancı hayranlığından oluyor bu. Adam 100 küsür sene önce bunun babasını yazmış, yüzüne bakmıyorsun; gidip elin gâvuruna pirim veriyorsun. Yazarları Türk olsa; emin olun hiçbirine dönüp bakmazsınız. Haksız mıyım? Bu yabancı hayranlığını bırakın. Cüneyt Arkın her şekilde Alain Delon'u tokatlar. ilk Star Trek filmini biz yapmışız, kimse konuşmuyor. Star Wars neyse de bu Yüzüklerin Efendisi tam saçmalık. Kendimi zorlayıp izlemek istedim; ancak 1 saat dayanabildim. Star Trek güzel ama, ona laf ettirmem. Spakettin gerçekten iyi. :-)
© copyright 2005 - 2026