bugün

dsm'de sosyopati ya da psikopati diye bisi yok, antisosyal kisilik bozuklugu olarak geciyo. hepsi kardes bunlarin. 15 yasina kadar davranim bozuklugu oluyo, 18 yasinda antisosyal kisilik bozuklugu teshis koyuluyo. kotu bisi arkadaslar olmayin boyle seyler.
american psycho izlenildikten sonra kişi sosyopat olmadığını anlayabilir.
tüm insanlığın bi boğazı olsa ve o boğaz elimde olsa istiyorum.
(bkz: antisosyal kişilik bozukluğu)

Antisosyal kişilik bozukluğu veya diğer adıyla sosyopati, psikopati ile alâkalı bir psikolojik bozukluktur (düzensizliktir). Bir sosyopatı bir psikopattan ayıran özellik, patolojidir, yani semptom farklılığıdır. Psikopati, sosyopatiye göre daha ağır bir bozukluk olup, sosyopatide görülen semptomlara ilâveten özellikle ahlâka aykırı davranışlar ihtiva eder. Sosyopatiye sosyal çevrenin sebep olduğu düşünülmektedir. Antisosyal kişilik bozukluğuna (ASKB) sahip olan insanlar, halk arasında yaygın olarak “sosyopat” olarak adlandırılırlar. ASKB, bir kişilik bozukluğudur; bir akıl hastalığı değildir

--*--

Antisosyal kişilik bozukluğu olan şahısların ortak özelliklerinin bir kısmı şunlardır:

-Yalan söyleme veya hırsızlık yapmada ısrar,
-Ceza adaleti sistemi ile mükerrer problemler yaşama,
-Diğer şahısların haklarını veya sınırlarını (mülkî, fizikî, cinsî, hissî, hukukî) ihlâl etme temâyülü,
-Alkol veya uyuşturucu madde suiistimali,
-Saldırganca, sıklıkla şiddetli davranış; kavgaya karışma temâyülü,
-Daimî olarak endişe, sinirlilik ve moral bozukluğu hissetme (disfori),

--*--
Richard kuklinsky miydi yanlışda yazmış olabilirim bu tarz adamların aldığı isim. Çok sakat olurlar hiç birşeyde hissetmezler. Yalan ikiyüzlülük canilik herşey var.
hoş olmayan davranışlarda bulunan, kurallara ve kanunlara uymayan, verilen cezalardan hiçbir zaman ders almayan hastalığı bulunan insanlara denir. Sosyopati suça yatkınlıktır ve antisosyal kişilik bozukluğudur.
görsel
empati yeteneğinden yoksundur.
Eski sevgilim olur kendileri. Hat safhada bencillikleriyle meshurdurlar. Uzak durunuzdur.
Tehlikelidirler.
Empati kesinlikle kurmaz.
Dinler görünür ve fakat dinlemez.
Çünkü bir sosyopat için karşısındaki herkes gerizekalıdır.
Müthiş rol kabiliyeti vardır vs.
tanım:kısaca hissizdir.hissedemez olaylar karşısında en cool ve soğukkanlı insandır.
not: iyi bir şey değil bir çeşit ruhsal bozukluktur.
(bkz: person of interest)favori dizimde de böyle bir karakter vardır.izliyen varsa ona burdan evlenme teklif ediyorum..
Şimdi yeni nesil borderline ile okbyi bitirdi antisosyal kişilik bozukluğuna sardı bu aralar. Sağda solda saçma sapan internet testleri yapıp kendini sosyopat olarak tanımlayan ilgi peşindeki ergenlerle doldu ortalık. Bu rahatsızlık bir pirim odağı oldu çıktı. Valla ilginç milletiz vesselam. Yok çok zekiyim, efendime söyleyeyim topluma uyamıyorum, sosyopatım ben tripleri falan. Saçma sapan hareketler. Emin olun sosyopat olsanız zaten bunu afişe edip, bu kadar gereksiz bir şeyden prim yapmaya çalışmazsınız. Sonuçta rahatsızlığın odak noktası adrenalin. yani sürekli olarak düzeni bozacak davranışlar yapmak. Bu yüzden çok yalan söyleyip, had safhada anormal davranışlar sergilerler. öyle ben sosyopatim abi falan demek komik kaçıyor yani. Yarın bir gün sosyopatın biri sizi hedef olarak seçip sararsa bu sebepten ötürü, oturur ağlarsınız benden söylemesi. çünkü hedef ve oyuncak arıyor bu insanlar. Ayık olmak lazım.
(bkz: tanımasan iyi çocuk aslında)
sosyopatlarda görülen 4 belirti:
1-Özellikle konuşma veya tartışma esnasında birden fazla ruh haline bürünüp çıkabilirler. Örneğin yüksek bir ses tonuyla başladığı konuşmayı, rica eder bir biçimde bitirebilirler. Diğer insanlara davranışları tek bir bireye ait gibi değil, farklı kişilere aitmiş hissi verebilir. Hoşlanmadıklarını söyledikleri bir kişiyle ertesi gün samimi bir şekilde sohbet ederken görülebilirler. Sizle iyi anlaştıkları günün ardından ertesi sabah ortada kesin bir sebep yokken birden size karşı soğuk davranmaya başlayabilirler.
2-Şefkat ve fedakarlık gibi kavramları sosyopatlar hastalıkları gereği anlayamazlar. Aşk ve yakın arkadaşlık ilişkilerinde bu sebeple hep zorlanırlar. Olayları daima düz bir bakış açısından gördükleri için karşılıksız olarak bir iyilik yapmak onlar için hiçbir şey ifade etmez. Ayrıca normal sağlıklı bireylerin kolaylıkla anlayabileceği dolaylı anlatımları ve imaları da anlayamazlar. Bu sebeple kendinizi, bu tarz insana özgü ve duygusal zekâ gerektiren şeyleri açıklarken bulabilirsiniz.
3-Belki de sosyopatların en belirgin özelliği başkasının yerine kendini koyma yeteneğinin hiç veya çok az bulunmasıdır. Bu bir sosyopatı tanımada en belirgin özellik olarak göze çarpar. Örnek vermek gerekirse, sosyopat bir birey bir yakınının kaybına üzülen bir arkadaşıyla beraber asla dertlenemez. Ya da bir hastalığına yakalandığınızı söylediğinizde ne kadar yakın olursanız olun, bu durum pek umurlarında olmaz. Çünkü bu durum onlara fayda ya da zarar sağlamaz. ilgilenseler bile kesinlikle duygusal bir emare göstermekten uzaktırlar sadece olayın teknik detaylarını merak ederler.
4-Yukarıdaki madde ile ilintili olarak, fedakarlık kavramına sahip olmadıklarından, kendilerine doğrudan ya da dolaylı faydası dokunmayan hiçbir şeyle ilgilenmezler. Karşılıksız hiçbir şey yapamazlar. Çünkü bunu hastalıklarından kaynaklı olarak “anlamsız” bulurlar. Karşılıksız gibi gözüken bir şey yaptıklarında dahi mutlaka bunda bir geleceğe yatırım vardır ve gelecekte bu durumdan dolaylı olarak fayda edeceklerini düşünüyorlardır. Hayatlarındaki her şeyin kendilerine maksimum fayda sağlamasını arzularlar.

alıntı.
http://filoji.com/bu-4-be...iya-oldugunuzun-4-kaniti/
şahsımda bulunduğunu düşündüğüm psikolojik sorun.
ki özümde zararsız bir bireyim. hani asla ve asla tehlikeli biri olamadım, işe yarar yalanı ve kurmacayı zerre beceremem, aklım ermez.
lakin en temel özelliklerinden biri olarak empati yeteneğim hiç yok denecek kadar zayıf. ve karşımdakini sözlerimle içten içe iğneleyebiliyor, rahatsızlık verebiliyorum. zaten sosyal bir birey de değilim insanlarla uzun süreli irtibat kurmakta sıkıntı yaşıyorum bir nevi yalnızlık can dostumdur.
Anlamını bilen bilmeyen pek çok kişi tarafından kullanılan sosyopat, antisosyal kişilik bozukluğu olan kişilere verilen isimdir. Antisosyal kişilik bozukluğu ya da sosyopati ise psikopati ile alakalı bir bozukluktur. Toplum kurallarına uymayan, empatiden yoksun olan, ahlaki değerlere önem vermeyen, suça meyil gösteren ve benzeri özellikler taşıyan kişilere sosyopat denilmektedir. Ve sosyopat, günlük hayatta sık sık kullandığımız psikopat sözcüğü ile yakından ilgilidir.
Buna en yakın örneklerden birisi Tuncer Ustaeldir.
bugün bir kızdan duydum dedi ki sosyopati için tabi: “başak burcu olan kimsenin ikizler burcu gibi hareket etmesidir”.

Baylar bayanlar ne demek bu söz biri açıklayabilir mi?
sanırım sosyopatmışım. ben demiyorum psikoloji okuyup yüksek lisansını yapmış 2 arkadaşım bu konuda ısrar ediyor...

internetten baktığımda ve ciddi ciddi öz eleştiri yaptığımda da öyle olduğumu düşündüm...
yalnızca kendi kişisel arzularıyla kendini motive eden, kendi çıkarları için başkalarını fazlasıyla kullanan, duygularınızı ağlarına düşüren, zayıf noktalarınızı bulan ve onlardan yararlanan sosyal olarak sizi arkadaşlarınızdan ve hatta ailenizden uzaklaştıran insanlar. bu davranışlar diğer insanlarla ilişkilerinizi zayıflatır ve böylece bu insanlara gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyarsınız. size başka bir şey söylerler, başka bir şey yaparlar. ya da bir şeyden nefret ettiklerini söylerler, sonra hayatlarına onları kabul ederler. büyük planlardan bahsederler fakat bunlar için eyleme geçtiklerini görmezsiniz.ikiyüzlü davranırlar...kendine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkasına yaparlar.duygusallıktan yoksundurlar.duygularınızı sadece anlarlar, paylaşmazlar.üzgün hissettiğinizde bunu onları ilgilendiren bir şey olarak görmezler daha ziyade farkına vardıkları zayıflığınızı sömürmek için bir fırsat olarak görürler.sorumluluk almazlar.ne olursa olsun suçu kendilerinde bulmazlar. bu davranışlarıyla karşı karşıya bırakıldığında ve değişmesi gerektiği söylendiğinde sizi yanında tutmak için bunu kabul edecek insanlardır bu insanlar.ama kötü davranış ve manipülasyon döngüsünde herhangi bir değişiklik olmaz.sürekli sizi aşağılarlar.bunu her zaman direkt olarak yapmazlar tabii.sonunda özür dileyen siz olursunuz.güvensizliklerine size ve diğer herkese yansıtırlar.bu onların narsisizminin ve mükemmel görünmeye ya da en azından diğerlerinden iyi görünmeye çalışırken yaptıkları gibi manipüle etme alışkanlıklarının bir sonucudur.uzun vadede çok daha fazla manipüle edici olurlar ve sizin kendinize olan güveninizi çok daha fazla düşürürler.
(bkz: ben yakalandım siz kaçın)
Toplumun kabul etmeyeceği ahlaki tarzda konuları entry malzemesi yapıp, trollük eden bazı insanlar aslında sosyopat olabilirler mi?
Özellikle çelişkili her iki zıt fikri de savunabilen bu insanlara sadece aklı karışık demek yetersiz olabilir.
(bkz: troll)
Az yada çok herkesin ruhunda olan.
Sosyopatlar kötü, psikopatlar duygusuz. Ben böyle kodlamışım. Evet.
Genelde tanımları karışıktır. Psikopatlık genetik + çevresel faktörler dahilinde olunurken, sosyopatlık ise tamamen çevreseldir.

Psikopat olarak tanımlanan kişilerde beyinlerinin empati ve vicdan ile ilgili bölümleri yok. Sosyopatlar da ise beynin falan filan bölümleri şiddet, yoksulluk ve kötü yaşam şartlarından dolayı zarar görür. Bu kötü yaşam şartları illa ki yoksulluk olarak görülmemelidir. Mesela lisede sistematik olarak zorbalığa maruz kalmış olabilir veyahut iş yerinde mobbinge de maruz kalmış olabilirler. Her şekilde, her yaşta çok kötü travmatik anılara maruz kalınması lazım.

Ìyi de diğer insanlar bu insanların bu dünyada yeri olmadığını düşünüyorlar. O zaman nasıl olur da gen havuzundan elenmiyorlar diyebilirsiniz. benim kendi fikrime göre evrim bunları, kritik durumlarda, vicdanın rasyonelitenin önüne geçmesi neticesinde irrasyonel kararlar verilmemesi için elemiyor olabilir. Yani ailenizde vebalı insanlar olduğunu düşünün. Normal bir insan ne olursa olsun kendi aile bireylerini öldürmek istemez. işte antisosyal insanlar bu tip durumlarda hata yapılmaması için var olmuş olabilirler.

Araştırmalar ise en başarılı ceoların, politikacıların antisosyal kişilik bozukluğuna sahip olabileceğini gösteriyor. anlayacağınız bu insanların bu dünyada belli bir yeri var.
ego, empatiden yoksunluk, kendini arş-ı âlâda görme, sizin ona karşı güveninizi sağlayıp manipüle etmesi ve sizin fikirleriniz önem arz etmez. aynı zamanda vicdandan yoksun olmalarından mütevellit pişmanlık da duymazlar.