bugün

kıl dönmesinin bilimsel adı.
her sabah odaya gelen tuğgeneral ve 10 kişilik ekibi ne zaman odama gelse aramızda geçen diyalog:
+komutanım gökhan hoca nın sinüsü.
ulu dağcı(içten): karşı bölü hipotenüs.
kosinüs, tanjant, kotanjant, sekant ve kosekantla bir olup "matematik" kelimesinin hakkını vermiş faktör.. Büyük üstat isaac Newton'un keşfidir kendisi..
bi de burundaki sinüsler var tabi. tıkanmasıyla birlikte sinizüte yol açtığını sanıyorum yamulmuyorsam.
evlerimizde bulunan prizlerdeki alternatif akım ha bu sinüs fonksiyonu şeklindedir işte dostlar. her bir yerdeler. dikkat etmek lazım.

he bir de bu ibnenin tüverini alırsan cosinüs verir. öyle de şakacıdır.
karşı kenarın, hipotenüse bölünmesiyle bulunan trigonometrinin veleti.
insanlarda ve hayvanlarda buruna bağlı kafatası içindeki hava boşkluklarıdır. Bu boşlukların irinle dolması sonucu sinüzit hastalığı oluşur.
Yüz kemiklerinin içinde sinüs denilen hava dolu boşluklar vardır. Bunlar birer kanalla burun içine açılırlar. Yeni doğan bebeklerde bile bazı sinüs boşlukları oluşmuştur. Tüm sinüsler 12–13 yaşa kadar gelişerek erişkin boyutuna ulaşır. Burnun iç yüzünü kaplayan mukoza dediğimiz cilt tabakasıyla kaplıdır. Yüz kemiklerinin içerisinde yer alan hava sinüs denilen boşluklarının soluduğumuz havayı nemlendirmek, süzmek, ısıtmak gibi birçok önemli görevi vardır. Sinüs ve burun içindeki mukoza denilen ciltten mukus sıvısı salgılanır. Normal olarak burun ve sinüsler günde yaklaşık olarak yarım litre mukus salgılar. Üretilen mukus sinüs ve burundan arkaya genze doğru ince tüycükler yardımıyla hareket ettirilerek toz parçacıklarını, bakterileri ve diğer havayla taşınan partikülleri süpürür. Daha sonra bu mukus geriye boğaza süzülür ve yutulur. içindeki parçacıklar ve bakteriler mide asidi tarafından parçalanır. Normalde insan bunun farkında değildir, hissetmez; çünkü normal bir vücut fonksiyonudur. Ancak bu salgının miktarı, kıvamı ve içeriği değişecek olursa geniz akıntısı olarak hissedilir.