bugün

film başlamadan önce izletilen reklamlardır.
genelde bira reklamları yayınlanır.
güzel bir ekonomi yazısının başlığı olabilecek başlık.
gerçekten iğrenç reklamlardır. yani reklamlar değil de oraya konması iğrençtir. o filmin başlamasını beklemenin zevki başkadır beyaz perdeye bakarak bu bir. ikincisi gora gibi filmlerde tam tamına, abartısız, profilo'daki bir sinemada 45 dakika reklam oynatılmıştır, millet çıkıp bağırıp çağırmıştır, terkedenler olmuştur salonu..
lan o kadar para verdim tv den bir farkı kalmadı bunun dedirten,uyuz uygulama.
(bkz: korsana hep destek tam destek)
gora, asmalı konak gibi filmlerde aynı reklamın 3 kere gösterilmesine kadar götürülüp boku çıkarılan eylem.
en etkili reklamdır.
(bkz: Fida Film) nerdeyse monopoldur. AFM sinemalarının da reklam dağıtım haklarını (bkz: Energy Media and Productions)'dan aldıktan sonra Türkiye'deki pazar payını %98'lere çıkarmıştır.
son aylarda sinemaya giderken iki kere düşünmeme sebep olan,
paramla rezil olacağıma evimde oturur vezir olurum tadında
tepkimi gösterdiğim kapitalist cinlik.

kişisel olarak taksim afm'de olay yaratmışlığım var. sebepse 'the departed'ın antraktında sigaramı içerken film başlıyor uyarısı yapılması,*benim sigarayı söndürüp alelacele içeri girmem ve bangır bangır reklama maruz kalmam olmuştu.* ulan film başlamadan verin reklam, geç girerim gerekirse fragmanları izlememeyi göze alırım ama film arasında reklam vermek beyazperdeyi resmen tv'ye çevirmek. nasıl olay yarattığımı anlatmiyim, daha faydalı bişey yapıp asıl yapılması gereken şeyle ilgili haberi yapıştıriyim:
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=224305
(bkz: sözlükte reklam)
tv'nin kahrını çekmemek, reklam izlememekte sinemaya gitme sebeplerinden biri olduğundan biraz iki yüzlü bir uygulama. eğer türk sineması bu işten karlı çıkıyorsa tamam yerli filmlere reklam konulsun, yapımcıların cebine para girsin, onlar da daha çok film çeksin ama jerry bruckheimer filminde de bana 10 dk reklam izletmeyin be kardeşim.
bana göre en etkili reklamlardır.Çünkü sinema da zaplayacak bir şey yok, kitloş bir şekilde film beklenir.Ve çıkan reklamları, film çıkışında tedarik edilmeye çalışılır.Genelde o tedarik edilen ürünler kafa yapar.
120 dakikalık filmi 140-150 dakika yapan lanet görüntülerdir.
© copyright 2005 - 2026