bugün
- pandela gelmiş6
- burdur5
- ay bayılazaam5
- türklerin ileri olduğu konular3
- dinsize inanır mısın14
- sözlüğün gerizekalılarla dolup taşması3
- yaz günü çay içme saçmalığı11
- ilk buluşmada benim babam da ak partili diyen kız4
- konstantinopolis in işgali2
- türkiye nin en büyük ihraç ürünü2
- türkiye'nin karadeniz de liderlik teklifi2
- chatgptye penis fotoğrafını atmak18
- truesuzluk3
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar6
- atatürk türkçülüğü vs atsız türkçülüğü3
- kuralsız sokaklar3
- true isimli yazar2
- alkol alıp hoşlanılan kıza açılmak7
- türklerin 10 dolara çalışan kölelere dönmesi2
- true ile sevişmek2
- true'nun yine online olması2
- araçtan düşen arkadaşının arkasından atlayan kadın2
- birinci inönü muharebesi2
- umrumdışı2
- true nickli yazar8
- şekeri bırakınca çayın tadını alacaksın yalanı10
- nihavent bey birader beydir3
- birbirine zıt adaşlar2
- türk esnafının en büyük sorunu3
- haluk levent25
- makyaj günü3
- üzücü bir aşk filmi izlemek5
- devletten başkasına güvenilmez11
- barış yarkadaş ile melih gökçek'in ortak tweeti2
- biraderilyo de biraderitatis2
- gördüğüne sabah birader akşam gay demek3
- bruce wayne mi zengin tony stark mı3
- bozuk paraların kullanılmaz hale gelmesi3
- kemalist silkeleme uzmanı3
- kuran da neden namaz yok4
- islam3
- mario lemina2
- elmas bey birader bay biraderdir3
- az önce sözlükten silinen çıplak yazar fotoğrafı3
- joker haksızdır3
- 18 temmuz 2026 taytlı valinin görevden alınması5
- oğlak burcu kadını18
- haluk levent olayından çıkarılacak ders8
- diyetteyken bira içmek3
- sabah ezanı2
gör(üş)meyeli pek bir formalize olmuş ehli cennet olası mübarek şahsiyet. *
sınavdan kalması çok yerinde olmuştur. hem ne yapacaksın sen ehliyeti. ayakta zor duruyon arabayı nasıl sürücen hııı. *
pek muhterem buluruz kendisini biz. * ayrıca, 'bende uluslararası telsiz ehliyeti var, işine yararsa göndereyim heman.' şeklinde saçmalamak suretiyle selamlar edilesi âli insan...
darb-ı mesel:
ulu bir zata rüyasında kendisini genç ama bilge bir talebenin ziyaret edeceği göründü. ertesi sabah bu zatın ziyaretine iki talebe geldi. ikisi de birbirinden hünerli, bilgili, mütevazı ve de dikkatli idiler. ulu zat kendisine rüyasında işaret edilen talebenin hangisi olduğunu tahminde zorlanıyordu. gece oldu birer yatak serip talebeleri uyuttu. ertesi gün değişik imtihanlar yaptı ama her ikisi aynı eğitimi aldıkları için benzer cevaplar veriyorlardı. ikinci gece ulu zat her ikisinin yatakları altına gizlice birer "şilte" koydu. ikinci gecenin sabahında talebelerden birinin gayet dinç , diğerinin uykusuz ve bitkin olduğunu gördü. dinç olan rahat bir uyku uyuduğunu söyledi lakin uykusuz ve bitkin olan bu haline mazeret olarak şu beyanda bulundu: "sayın hocam dün gece ilginç bir olay oldu, yatağıma uzanınca bir önceki geceye göre bir tuhaflık sezinledim, ya yatağım tavana yaklaşmış ya da tavan bir miktar yatağıma eğilmişti. bu durum beni uykusuz bıraktı" ulu zat kendisine işaret edilen kişinin bu milimetrik detayı farkeden talebe olduğunu anladı. bu talebe muhiddin-i arabi idi.
kıssadan hisse: işte şilte bu kadar ince(!)dir.
ulu bir zata rüyasında kendisini genç ama bilge bir talebenin ziyaret edeceği göründü. ertesi sabah bu zatın ziyaretine iki talebe geldi. ikisi de birbirinden hünerli, bilgili, mütevazı ve de dikkatli idiler. ulu zat kendisine rüyasında işaret edilen talebenin hangisi olduğunu tahminde zorlanıyordu. gece oldu birer yatak serip talebeleri uyuttu. ertesi gün değişik imtihanlar yaptı ama her ikisi aynı eğitimi aldıkları için benzer cevaplar veriyorlardı. ikinci gece ulu zat her ikisinin yatakları altına gizlice birer "şilte" koydu. ikinci gecenin sabahında talebelerden birinin gayet dinç , diğerinin uykusuz ve bitkin olduğunu gördü. dinç olan rahat bir uyku uyuduğunu söyledi lakin uykusuz ve bitkin olan bu haline mazeret olarak şu beyanda bulundu: "sayın hocam dün gece ilginç bir olay oldu, yatağıma uzanınca bir önceki geceye göre bir tuhaflık sezinledim, ya yatağım tavana yaklaşmış ya da tavan bir miktar yatağıma eğilmişti. bu durum beni uykusuz bıraktı" ulu zat kendisine işaret edilen kişinin bu milimetrik detayı farkeden talebe olduğunu anladı. bu talebe muhiddin-i arabi idi.
kıssadan hisse: işte şilte bu kadar ince(!)dir.
(bkz: kaldırımlar)
orgutun yurtdisi sorumlulugunu sahsima vererek beni gururlandiran yazar. elimden geleni yapacagima emin olabilirsiniz efendim.
sütten çıkmış ak kaşık, o kadar temiz
bal peteği gibi, o kadar tatlı
güneş gibi, o kadar sıcak.
bal peteği gibi, o kadar tatlı
güneş gibi, o kadar sıcak.
ablaların ablası falan değil bir kere... hiç öyle dünyalar tatlısı falanda değil..sıradan bir sözlük yazarı efendim... kardeşine zulm eden, paylaştığı sırları koz olarak kullanan kötü insan... *
6. (bkz: vardar turkleri/#1933655)
7. (bkz: kumanlar/#1933642)
8. (bkz: pecenek turkleri/#1933620)
9. (bkz: begdili boyu/#1933574)
10. (bkz: kizik boyu/#1933568)
11. (bkz: avsar boyu/#1933555)
12. (bkz: dodurga boyu/#1933548)
13. (bkz: duger boyu/#1933543)
14. (bkz: karaevli boyu/#1933531)
15. (bkz: elkaevli boyu/#1933520)
16. (bkz: bayat boyu/#1933510)
17. (bkz: ongun/#1933487)
bilgi içerikli entrylerinin devamını dilediğim, seri artı oy veren melek olan yazar.
7. (bkz: kumanlar/#1933642)
8. (bkz: pecenek turkleri/#1933620)
9. (bkz: begdili boyu/#1933574)
10. (bkz: kizik boyu/#1933568)
11. (bkz: avsar boyu/#1933555)
12. (bkz: dodurga boyu/#1933548)
13. (bkz: duger boyu/#1933543)
14. (bkz: karaevli boyu/#1933531)
15. (bkz: elkaevli boyu/#1933520)
16. (bkz: bayat boyu/#1933510)
17. (bkz: ongun/#1933487)
bilgi içerikli entrylerinin devamını dilediğim, seri artı oy veren melek olan yazar.
'oha buda mı yüksek lisans yapıyor lan' yazarı. hatta 'vay be bölümde bi biz kalmısız' yazarı. bütün sözlük yüksek mi yapıyor laaaan.
(bkz: sözlük bana yüksek yaptır lan allahsız)
not:küfür etme lan terbiyesiz. * *
(bkz: sözlük bana yüksek yaptır lan allahsız)
not:küfür etme lan terbiyesiz. * *
"tarih"te yüksek lisans yaptığını öğrendikten sonra, tarih içerikli entry'lerime müdahale etmesine kızmayacağım ilk yazar olmuştur.
düşünceleri düşüncelerim, söylediği her sözünde de birlikte olduğum yazar..
dünyalar tatlısı bir yazardır.
yazım kurallarını hiç sallamayan yazar. esefle kınıyorum kendisini. yapmayın efendim.*
(bkz: seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım)
(bkz: seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım)
huysuz insan. iki lafından biri "bööööööööö" olan terbiyesiz.
endamı şanlı sohbeti tatlı yazar. ortak zevk ayağına sahiplendiği şarkılarım dışında bir kusuru yok gibidir. ses rengi türk sanat musikisine yatkın olup fevkaledenin fevkidir. muğla'da görüşüp dedikodu yapmak dileğiyle. didikoduyu çok siviyorum.
sözlüğün tarihçi yazarlarından. sağlamdır..
artık gammazlığa adım atmış yazar şeysi. neymiş beni gammazlıyacakmış. yok artık. o kadar özen gösteriyoruz imla kurallarına, noktalama işaretlerine, sözlük formatına. değil mi? hanım efendi.
bilgi entryleri girerek sözlüğün bilgi hazinesi olmasında çok büyük katkılarda bulunan yazar. bu bilgi entrylerinin devamını bekliyoruz efendim.
capcadi ve ben tarafından gerçekleştirilen messenger'de sazan avi eylemine maruz kalmış iyilik meleği yazar. hoş iyilik meleği olması keklenmesini engellememiştir ama olsun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar