bugün
- kendisine şiir yazılan kadın olmak ister miydiniz8
- rafael leao24
- mehmet ali alabora4
- biraderine de sana da yeter artık4
- öldükten sonra 2865 te dirilmek4
- günün sözü20
- reenkarkarnasyon olsa tekrar kendin olur musun2
- sarapci koala69
- deniz göktaş5
- ayağı şiir kokan kadın2
- zall için bir şarkı bırak2
- erkeklerin istediği tek şey17
- ruhani bir varlığa aşık olmak ister miydin2
- biraderlerin vurduyor olması12
- sadece güzelliğe bakan erkek3
- türkiye13
- üşümeyi özlemek4
- en son ne zaman namaz kıldın13
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi22
- gerçekliğin zihinle genişleyerek yaratılması9
- trafikte sinirlenip bağırmak5
- sözlüğün en sevilen yazarı38
- sarapci diye nick alan akpli17
- gram altın5
- akepe3
- hiç erkeğe şiir yazan kadın olmaması2
- karı kıza para yedirir misiniz3
- erkeğin kalbine giden yol egosundan geçer3
- karşı partiye oy veren arkadaşınıza küser misiniz13
- şarapçı koala ile viski içmek5
- fener balı15
- 28 ağustos 2026 türkiye polonya voleybol maçı4
- tanrı ile röportajlar3
- yeni tasarıma tek tıkla eskiye göt vererek geçmek9
- iş yerinde sözlükte takılmak14
- biraderizm felsefesi3
- manifest11
- uşak2
- uyumanın muhteşem bir şey olması2
- usualsuspect'e ayak atıp kaçmak6
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması11
- bir dinciyle tartışmak2
- fenerbahçe vs galatasaray26
- burdur2
- sosyalizm her ülkede farklı tecelli eder6
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- arkadaşlar size küstüm2
- 27 ağustos 2026 ferencvaros trabzonspor maçı8
- erecto birader nasıl gözüküyor2
- gece yarısı çerokilerin tarihini okumak2
bir ürünün fiyatı sabitken miktar/kalite/gramaj düşürülmesine denir. genellikle, yiyecek ve içecek endüstrilerinin tutar başına düşen miktarın veya kalitenin azaltılarak kar marjlarını arttırmak için sıkça uygulamış olduğu bir stratejidir.
misal 100 gr çekirdeğin paket fiyatı 5 tl olsun. bir süre sonra aynı çekirdeğin paketini 85 gr'a düşürürler ve fiyat tabii yine 5 tl olarak kalır. buna shrinkflasyon diyorlar. evet.
misal 100 gr çekirdeğin paket fiyatı 5 tl olsun. bir süre sonra aynı çekirdeğin paketini 85 gr'a düşürürler ve fiyat tabii yine 5 tl olarak kalır. buna shrinkflasyon diyorlar. evet.
Hayatımda ilk defa bisküvi paketlerine dolgun gözüksün diye hava basıldığına şahit oluyorum. Cips paketi gibi içi hava, bisküviler yan yatmış paketin içinde yüzüyor. Alti ustu bisküvi lan aklınızı oynatmiyorsaniz sizi tebrik ederim.
Mealen, gramaj düşürerek ürünün fiyatını azaltmak.
Zaten çaktırmadan uygulanan bir şeydi, artık resmileşiyor.
Restoranlarda shrinkflasyon dönemi başlıyor. Artık menülerde eko iskender, eko kebap, eko patlıcan kebabı gibi olgularla karşılaşabilirsiniz.
Haydi hayırlı uğurlu olsun.
Zaten çaktırmadan uygulanan bir şeydi, artık resmileşiyor.
Restoranlarda shrinkflasyon dönemi başlıyor. Artık menülerde eko iskender, eko kebap, eko patlıcan kebabı gibi olgularla karşılaşabilirsiniz.
Haydi hayırlı uğurlu olsun.
Memlekette kaliteli mal olmaması. Bu hafta bizzat yaşadım. Papağanıma kafes alacağım. Gezdim şehirdeki pedshopları... Bir tane düzgün kafes olmaz mı? Hep ucuz. Hep kullanışsız şeyler. ipince teller veya boyalı demir. Tünekler ayrı komik. Bir standardı yok. Çok uzun tünek yok. illa kafesin telini bozarcasına kıstıracaksın kafese! Plastikleri o kadar kalitesiz. Kokuyor resmen. Kuş girmek istemedi ilk kez kokusundan. Çekmecesi ayrı b.ktan. Yapan kişi kapıdan dahi çalmış. Kapının hepsini örtmüyor kapı. Ve gene kapılarını bağlayacağım. Ve gene para sayıp aldım bu kafesi. Daha fazlasını da verecektim. Ama yok anasını satayım. internetteki kafesler bile kalitesiz. Sizin yapacağınız işi...
Skimpflasyonun miktarla alakalı olanı.
Atıyorum beş sene önce 300 ml olan ayranın şu an gramajı 150’ye düştüyse, ama fiyatı beş sene önceki 300 ml olan ayranla benzer ya da pahalıysa bunun adı shrinkflasyondur.
Atıyorum beş sene önce 300 ml olan ayranın şu an gramajı 150’ye düştüyse, ama fiyatı beş sene önceki 300 ml olan ayranla benzer ya da pahalıysa bunun adı shrinkflasyondur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar