bugün

saçmalayan birisini durdurma amaçlı kurulan en anlamlı emir cümlesi..
bu sözcüğün kökü saçmaktır.
(bkz: saçma sapan konuşmak)
önceden karşındakini küçümsemek için, laflarını beğenmediğini, sana göre çok anlamsız geldiğini belirtmek için bolca kullanılan kelimeydi.. ta ki birisinin salak bir sekilde sac malanmaz taranır seklınde espiri ortaya atmasına kadar.. artık günümüzde söylendiğinde hangi ortamda olursan ol çevredeki birinin hemen lafa atlayıp o iğrenç espiriyi * yüzünüze vurmasına sebep olan kelime...
suçu bastırmak için seçilen söz öbeği. aslın da saçma bulunan davranış ya da söz aslı astarı olandır.
genel olarak her gün ve düzenli biçimde belli saat ve zaman dilimlerinde bazı durumlarda yapdığımız düzensiz ve özensiz eylemlerin tümüne verilen genel ad.
9. nesil yazar. hoş gelmiş efenim.
(bkz: ilk ben gördüm)
Derinlerine inelim;
Saç - Kıllar bütünü
Saçma - Sanırsam bir yemek türü aynı zamanda da bir şeyi dağıtma anlamında
Saçmala - Ne bulduysan söyle durumu
Saçmalama - Şu anda benim yaptığım bir şey.*
lise dönemde kullanıldığı zaman karşıdaki kişinin saç malanmaz taranir demesine neden olan kelimedir. bu espriyi yapan kişi olmamıştır, net.
çok iyi de oldu çok güzelde iyi oldu taam mı. haa aralarında bir fark kaldı o farkta çok güzel oldu. mesela herkesin hayatına kimse garışamaz ha nasıl garışamaz ben bu şeğkıl giyinirim o bu şekıl giyinir. ha hiçkimse kimseye karışmaya bi hakkı yok. özgürlüğü bidir. ha başörtü gurban olduğum yaresulullahtan gelmiş olabilir ama lakin öyle değildir.
bir emir cümlesi.
Saç malanmaz, taranır. Evet