bugün

adı cumhuriyet savcısı olsa da artık cumhuriyeti savunmayan, koruyup kollamayan, ama vatandaşın ve avukatın karşısında aslan kesilen memur. cüzi bir kısmı tenzih olunur.
Gece vakti aranıp ölü incelemeye çağrılan kişidir.
görsel
Mesaisi beşte bittiği halde dörtten sonra kesinlikle iş yapmayan yaşam formu. Neden, çünkü canı öyle istiyor.

Ya kardeşim, sen kamu görevlisisin, iş yapmayacaktın madem olmasaydın savcı falan, biz sürekli sizin nazınızı çekmek zorunda mıyız?
sözlükte herkesin tanıdığı olan meslek. yani şimdi bakıyorum ve bağzı savcı tanıdığı olmayan yazarlar görüyorum. bu kişiler derhal burayı terketsin.
3-5 kez gerçek savcılarla muhatap olmak zorunda kaldım ama hiçbiri bir savcı esra değil.
Bir meslek.
ifade vermeye gidince heyecan basar.
sayın savcım dersiniz.
Kolluk kuvvetinin 2 gün emek verip uğraştığı tipleri 2 dakika da bir daha olmasın diye salıveren kişi.
Türkiyedeki en prestijli meslek olsa gerek.
günümüz türkiyesi'nde çok da bir halta yaramadığını gün itibariyle bir kez daha gördüğümüz adliye kasıntısı.

sözde sayın savcılar, hani size üniversite yıllarınızda anayasa hukuku diye bir ders vermiş olmaları lazım, heh, işte o derste de kuvvetler (erkler) ayrılığı diye bir şey anlatmış olmaları lazım.

ne oluyor o amkun kuvvetler ayrılığı hatırlıyor musunuz? hatırlatayım. yasama, yürütme, yargı ayrı ayrı güçler oluyor, bunlardan bir tanesi anayasayı veya kanunları çiğneyecek olduğu zaman diğeri hoop kardeşim napıyorsun diyor, diyor ki işbu fren ve denge mekanizması sayesinde demokrasi keyfilikten korunsun, varlığı devam etsin.

bunu neden yazıyorum? çünkü yürütmenin tepesindeki adam çıkıp ana muhalefet partisinin liderine alçaktır şerefsizdir bilmem nedir diye beş beş hakaret ediyor, biriniz çıkıp da hayırdır kardeşim sen ne yapıyorsun diyemiyorsunuz.

niye?

götünüz yemiyor da ondan. çünkü bulunduğunuz makama torpille, özür dilerim referansla geldiniz. çünkü mülakatı torpille, özür dilerim referansla geçtiniz. çünkü cumhuriyetin değil, birilerininsavcısısınız.

sizin tıynetiniz bu kadar işte.
sav'ın kelime anlamının söz olduğunu düşünürsek sözcü anlamına gelir.
Yani dava sözcüsü, iddianameyi hazırlayıp duyuran kimse.
müdde i umum.