bugün
- kas yığını sözlük erkekleri4
- başlıkları tutmayan sözlük yazarı3
- nickten isim tahmini yapmak25
- oscar alma yontemleri2
- hakkımda bilmeniz gerekenler32
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası18
- kedi3
- kim bu gizli artıcı4
- müslüman cinler5
- burç zehrinin erkeklere de sıçramış olması2
- haluk levent yarın konser verse kaç kişi gider3
- on layn listesi3
- kavgacı bir insan olmak2
- taze ekmek3
- geceye bir şarkı bırak11
- kıl erkeğin süsüdür14
- on layn listesü isterük2
- akrep burcu5
- yazarların imrendiği kişi4
- kalkın be3
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri10
- nick vermeden bir yazara seslen14
- ioçk14
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak16
- yazarların şu an yapmak istedikleri şey10
- travesti sesi çekiciliği6
- grup seksin mantığı10
- 55 kilo üstündeki sözlük kızları8
- dünyaya çocuk getirmek10
- yeni parti46
- bugün 2026 temmuz ayının son pazar günü3
- bu saatte içen sözlük yazarları6
- sabah sabah katil olma sebebi2
- nervio burak demirbilek evliliği13
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- yoğurt mayalayan kızı üzmek11
- yorgun mermi vs nervio12
- nohut yaptım nası olmuş10
- bilgi içeren entry girelim hadi6
- görükle'ye gelen erkek yüklü kamyonet6
- nasıl yani hala kavga başlamadı mı6
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- arabayı yavaş süren tipler16
- dünyanın en samimi cümlesi6
- merfulu gitmesin kampanyası15
- gece denize girmek5
- her şey senin istediğin gibi olsaydı5
- tai lung18
- şarap içemeyen erkek6
- pişt bi baksanıza buraya kankalarım8
(bkz: çikolata reçeli)
(bkz: ceviz reçeli)
çileklisi makbuldür.
(bkz: badem reçeli)
(bkz: enginar reçeli)
(bkz: mercimek reçeli)
doğu'da acıbiber salçasına verilen isimdir.
şanlıurfa'da yapılan yaş incir reçelide kesinlikle denenmelidir.
şanlıurfa'da yapılan yaş incir reçelide kesinlikle denenmelidir.
çilekli olanı tatlı nıyetıne yenebılır.
ancak fazlası da ınsanın boğazını kasındırır.
ancak fazlası da ınsanın boğazını kasındırır.
şuanda eski sevgili niteliğindeki insana ilk kez yaptığım, veremediğim, bugün sigara içerken hala dolu olan kavanozla gözgöze geldiğim trajedik bi tatlı .
kahvaltıların vazgeçilmezidir. evet gün içinde tatlıya çok ihtiyacınız oluyorsa mutlaka sabahları reçelle biraz kapatmak gerekir, yoksa o tatlı krizi geçmek bilmez.
ekmekle değil kaşıkla güzel giden tatlı.
Babannelerin harika yaptığı ve çeşitleriyle beni şaşırtan, Karadenizlilerin hamsilisini yaptığı tatlı. Vişne reçeli bir tanedir.
teryağın üzerine sürüldüğünde tadına doyulmayan, kahvaltıların vageçilmez tadıdır.
meyve kompostosu ve şekerden yapılır.
meyve kompostosu ve şekerden yapılır.
sanırım hayatta en değer verdiğim şeylerden biridir reçel. sevdiğimden çiçek aldığımda mutlu olurum belki ama süresi bitince sadece kurumuş ölmüş bişey kalıyor elinde. ama reçel yapmam için elinde bi poşet meyveyle gelse yada reçel yapılan bir çiçek alsa daha mutlu olurum. reçel sonsuzluk gibi çok değerli. küçüklüğümden beri annem reçel yaparken parmaklarımı tencereye bandırır yerdim kaçak göçek sıcaktan acırdı parmaklarım ama olsundu birde üstünde oluşan köpükleri toplar bir tabağa koyardı annem bende afiyetle parmaklaya parmaklaya yerdim. mis kokar hem ev yapımı reçel çocukluğumdur. babamın bana yeni aldığı eşofmanımı bile sırf reçel parmaklıycam diye ocakta yakmıştım ilk alındığı gün. mutluluktur reçel beni hep gülümsetir baklava desenli bez kaplanmış kavanozları:)
meyvaları küçük küçük doğrayıp, bol şekerle marine edilen tatlı çeşidi. sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. yanında en iyi dost süzme peynirdir.
geyikerlarla çok iyi giden harika nimet.
Perakende pazar payında penguen , tamek ve tukaş gibi markaların lider olduğu reçel piyasasında, son yıllarda düşük kaliteli ve meyva oranı düşük markalarda pazarda ciddi yer bulmaktadır.
nedeni ise meyva oranının % 35'e yaklaşan markaların yeterlilik belgesi alabilmesi ama bu markaların bu orana binbir Türlü hile ulaşması.
yani %35 meyva olmayan bu ürünler ciddi bir glikoz takviyesi ile raflarda yerini alarak , tüketici sağlığını tehlikeye atmakta.
nedeni ise meyva oranının % 35'e yaklaşan markaların yeterlilik belgesi alabilmesi ama bu markaların bu orana binbir Türlü hile ulaşması.
yani %35 meyva olmayan bu ürünler ciddi bir glikoz takviyesi ile raflarda yerini alarak , tüketici sağlığını tehlikeye atmakta.
sunay akın şiiridir. duygulandırır.
el yapımı olunca tadından yenmeyen, harikülade olan kahvaltı malzemesi.
eskiden evde yapılan, şimdi çoğumuzun marketten hazır olarak temin ettiği ve genelde kahvaltılarda ekmek üzerine sürülen bir tür tatlı.
Hatırlarım.. Ocağın üstünde koca bir tencere, fokur fokur kaynıyor. Öyle bir kaynıyor ki, okyanusta oynayan yunus balıkları edasıyla çilekler tencereden kafasını uzatıp uzatıp, tekrar giriyorlar tencerenin içine. Hele o kokusu, tüm evi sarıyor. Sonrasında hiç üşenmeden kavanozlara dolduruluyor ve tüm sene afiyetle yeniyor. Öyle bereketli ki; eşe, dosta, akrabaya, komşuya veriliyor.. yine de bitmiyor.
Tüm malzeme bildiğin yerden, yapan bildiğin ve tanıdığın o muhteşem kadın, lezzet mi? nasıl kötü olabilir ki.
Her şey eskiden mi güzeldi. Yoksa bizi hazır tüketim mi bozdu. Yada evde reçel yapmayan yeni gelinler mi?
Hatırlarım.. Ocağın üstünde koca bir tencere, fokur fokur kaynıyor. Öyle bir kaynıyor ki, okyanusta oynayan yunus balıkları edasıyla çilekler tencereden kafasını uzatıp uzatıp, tekrar giriyorlar tencerenin içine. Hele o kokusu, tüm evi sarıyor. Sonrasında hiç üşenmeden kavanozlara dolduruluyor ve tüm sene afiyetle yeniyor. Öyle bereketli ki; eşe, dosta, akrabaya, komşuya veriliyor.. yine de bitmiyor.
Tüm malzeme bildiğin yerden, yapan bildiğin ve tanıdığın o muhteşem kadın, lezzet mi? nasıl kötü olabilir ki.
Her şey eskiden mi güzeldi. Yoksa bizi hazır tüketim mi bozdu. Yada evde reçel yapmayan yeni gelinler mi?
Eskiden kayısı reçeli yapardı babaannem, çekirdeklerinin içini de reçele katardı. Ekmeğe sürerken o çekirdek içlerine göz dikerdim özellikle. içerisindeki çekirdekler bitti mi reçel gözümden düşerdi. Kasenin bir an önce bitirilip tazelenmesini beklerdim. Nerde o eski reçeller azizim.
--spoiler--
Şayet isterseniz, Mısır piramitlerinin kumlarıyla karıştırılmış reçel alabilirsiniz.
--spoiler--
Şayet isterseniz, Mısır piramitlerinin kumlarıyla karıştırılmış reçel alabilirsiniz.
--spoiler--
--spoiler--
Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, kullandığınız limon suyunu ateşten almanıza yakın koyun. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır.
--spoiler--
Yaptığınız reçelin çabuk şekerlenmesini istemiyorsanız, kullandığınız limon suyunu ateşten almanıza yakın koyun. Aksi takdirde önceden ilave edilen limon suyu, reçelin rengini ve kıvamını koyulaştırır.
--spoiler--
en güzeli kayısı olandır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar