bugün
- sözlük kızlarının kekleri13
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- ölümden korkuyor musunuz17
- yesene beni diyen kız5
- bara giden erkeğin asıl amacı11
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- keki haddinden fazla kabaran kadın3
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- sözlükte ne değişti6
- ben basit bir insanım5
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı5
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek6
- zalbert ramstein8
- uludağ itiraf18
- intihar düşüncesi6
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- flört etmeyen liberter öğretmen4
- cumartesi kahvaltısı5
- aşk6
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- vombatların kakasının küp şeklinde olması2
- ghost rider3
- yahudi düşmanlığı3
- evliliği zorlaştırmak3
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- hava su ateş toprak3
- queen feristah15
- anneanne3
- idealizm vs materyalizm2
- insan olmaya ceyrek kala11
- at eti yiyen gay2
- bugün ne oldu6
- iki yapay zekanın sohbeti2
- bir kadından hoşlanmak4
- mazotun yarım litresi 50 tl25
- hafızayı sildirmek7
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
- gocu39
- ayı dövmenin aslında zor olmaması10
- seninleyken kendim olabiliyorum4
- sevgiliyle kavga etmeyi özlemek2
- yazarların cuma akşamı planları4
- işiniz gücünüz yok mu11
- hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez11
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- erkeklerin her konuşmayı flörte bağlaması6
- gecenin şarkısı18
(bkz: insecticide)
Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak, ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir. Zararlı organizmalar, insanların besin kaynaklarına, mal varlıklarına zarar veren, hastalık yayan böcekler, bitki patojenleri, yabani otlar, yumuşakçalar, kuşlar, memeliler, balıklar, solucanlar, ve mikroplar olabilir. Her ne kadar pestisitlerin kullanılmasının bazı yararları olsa da insanlar ve diğer hayvanlar için potensiyel toksisiteleri nedeniyle bazı sorunlarda yaratabilir.
özellikle kisin yedigimiz sebzelerde bolca bulunan zehir.
günümüzde kanser vakalarının bu kadar artmasındaki en büyük etmenlerden bir tanesi olarak görülür. oysaki iyi tarım uygulamaları hayata geçirilebilse kanımca risk düzeyi minimize edilebilir. şöyle ki;
ruhsatlandırma aşamasında uygulama yapılacak numuneler ilaçlandıktan sonra etken maddenin yarı ömrüne göre farklı günlerde örnekleme yapılır ve bu örnekler analizlendikten sonra uygun görülmesi halinde piyasaya sürülür. Bu çalışmalardan elde edilen sonuca göre örneğin ilaç 14 günde numuneden tamamen kayboluyorsa, ilaçlama hasattan en az 14 gün önce ve önerilen dozda uygulanması gerekir ki piyasaya sürülen gıdada pestisit kalıntısı bulunmasın. tabi hal böyle iken benim süpersonik çiftçim klasik yaklaşımla kendi kafasına göre takılır ve temiz olan mallar avrupaya ihrac olurken biz de pazardan köylü malıdır, temizdir diye aldığımız domatesimizde hayvani derişimde pestisiti de afiyetle yeriz. bunun en büyük göstergesi son dönemlerdeki çalışmalarda anne sütünde dahi pestisite rastlanmasıdır.
yazıma son vermeden önce buradan şu uyarıyı yapmayı kendime borç bilirim; aman ha sevgili okurlar, al beni diye bağıran şeftaliyi, kirazı bolca yıkamadan yemeyin, göte gelmeyin.
ruhsatlandırma aşamasında uygulama yapılacak numuneler ilaçlandıktan sonra etken maddenin yarı ömrüne göre farklı günlerde örnekleme yapılır ve bu örnekler analizlendikten sonra uygun görülmesi halinde piyasaya sürülür. Bu çalışmalardan elde edilen sonuca göre örneğin ilaç 14 günde numuneden tamamen kayboluyorsa, ilaçlama hasattan en az 14 gün önce ve önerilen dozda uygulanması gerekir ki piyasaya sürülen gıdada pestisit kalıntısı bulunmasın. tabi hal böyle iken benim süpersonik çiftçim klasik yaklaşımla kendi kafasına göre takılır ve temiz olan mallar avrupaya ihrac olurken biz de pazardan köylü malıdır, temizdir diye aldığımız domatesimizde hayvani derişimde pestisiti de afiyetle yeriz. bunun en büyük göstergesi son dönemlerdeki çalışmalarda anne sütünde dahi pestisite rastlanmasıdır.
yazıma son vermeden önce buradan şu uyarıyı yapmayı kendime borç bilirim; aman ha sevgili okurlar, al beni diye bağıran şeftaliyi, kirazı bolca yıkamadan yemeyin, göte gelmeyin.
zararlılara karşı kullanılan ilaçlar.
Pestisitler, istenmeyen zararlı böcek, bitki ve diğer zararlıları önlemek amacıyla uygulanan maddelerdir. Pestisitlerin, ekonomik şekilde üretilmeleri ve kullanımdaki kolaylıkları nedeniyle; ürünü zararlıların olumsuz etkilerinden koruyarak ürün kalitesini ve verimini arttırmaktadır.
ideal bir pestisit, seçici olmalı, çevrede birikmemeli, istenmeyen zararlı maddeleri kontrol etmeli, sistemde kaybolmalıdır. Ancak günümüzde bazı pestisit türleri çevreye olan olumsuz etkileri nedeniyle kullanımı yasaklanmış ya da kısıtlanmıştır.
ideal bir pestisit, seçici olmalı, çevrede birikmemeli, istenmeyen zararlı maddeleri kontrol etmeli, sistemde kaybolmalıdır. Ancak günümüzde bazı pestisit türleri çevreye olan olumsuz etkileri nedeniyle kullanımı yasaklanmış ya da kısıtlanmıştır.
Tarımsal üretimde zararlılara ve fitopatojenlere karşı kullanılan kimyasalların hepsine verilen genel bir isimdir. Bilinçsiz kullanımı kalıntı sorununa yol açar. Kalıntı problemi ise insan sağlığına ciddi zararlar verir. Ama şükürler olsun ki ülkemiz pestisit kullanımında diğer avrupa ülkelerinden çok daha geridedir.
verimi artırmak iddiasıyla genetiği değiştirilen, dolayısıyla zararlı ve hastalıklara karşı son derece dirençsiz olan "modern tarım" bitkilerinin su kadar ihtiyaç duydukları, sulama suyuna katıldığı için yıkansalar da zararlı etkilerinden arındırılamayan, çoğu kanserojen, kısırlık yapan, sinir sistemini bozan, bir o kadarının da sağlığa zararlı diğer etkileri bilinmeyen kimyasallar bütünü
pestisitler için doğru bir doz söz konusu değildir. hangi dozda kullanılırsa kullanılsınlar, pestisitler insan sağlığına zararlıdır. insanoğlunun temiz, kalıntısız tabiri caizse zehirsiz meyve ve sebze bulabilme özgürlüğü daha çok para kazanma gayesinden başka bir şey gütmeyen kimya şirketleri tarafından gasp edilmektedir bu kimyasallarla.
Ayak yapıyor şimdi de.
Organik besleniyorum ayakları bunlar.
Organik besleniyorum ayakları bunlar.
ikinizde de bir saçmalık var. siz ikiniz çıksanıza. çalkantılı bir ilişki.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar