bugün

penguen dergisinin ilk sayfasinin adidir. Rte isimli $ahis penguen de bamba$ka boyutta bir insan modunda okuyuculari kopartir. elinden odunu dü$mez. bush dahil bir çok siyasi yi odunuyla yola getirir espritüeldir zekidir. ''ke$ke böyle olaymi$ bu adam'' dedirtir.
arşivimdeki penguenleri karıştırdığımda yeniden karşıma çıkmış muhteşem köşe. emrah ablak tarafından hazırlanırdı. özellikle ilk zamanlarında muhabirimiz haşmet, duygu pınarı gibi köşeleri ile beni bitirirdi. vatandaşa sorduk köşesinde de her seferinde farklı bir konuyu 4 vatandaşa sorar ve cevaplarını yazardı. tabii bu cevaplar her zaman birbirinden daha enteresan olurdu. hemen bir örnek vereyim.

"vatandaşa sorduk: japonlar
onelan abo (38): abi ben japonu anlatırımda sen sonra gidip şöyle şöyle dedi diye yetiştirmeyesin. karate biliyo olum bunlar. sinirlenirse ağzımı yüzümü kırar lan. bi keresinde komşum vardı japon, bakkala "japonların penisi küçük oluyomuş" dedim, duymuş, sabaha kadar uçan tekme attı. sonra sabaha doğru yorgunluktan uçarken havada uyuya kaldı. üzerine bi battaniye örttüm, açtım pencereyi, uçtu getti.. japon yapıo"

duygu pınarı ise şu tatta başlardı. ahmet altan'ın karizmatik bir fotoğrafı altında,

"'kadınların içinde iblis var lan' diye sessizce düşündü filip."

tabii elinde her seferinde başka çeşit odundan yapılmış ve genelde abdullah üzerinde kullandığı sopasıyla rte olurdu manşette. misal "yeni türk lirası tanıtıldı" başlığı altındaki yazı şu şekilde başlardı..

"'Abdullah yetiş' diye bağırmışım can havliynen.. koşa koşa geldi bu... 'abi nen var noldu?' diye. 'la olum, bu yeni paranın sıfırlarını basmayı unutmuşsunuz lan, her işle benim mi ilgilenmem gerekiyo' diye o ufacık alnına doğru amcamgilin kütahya'dan getirdiği ramazan davulcusu odunuylan vurmamla bayılması bir oldu"

özledik lan..

peşin peşin edit: özgün yazı hali korunarak yazılmıştır. hani imla hatası var diye uyarmayın diye dedim lan. odunum var..
© copyright 2005 - 2026