bugün

Papatyalar öldukten sonra kokan tek cicek turudur. Bir olum bu kadar mi guzel kokar ?
Güle sormuşlar neden dikenin var diye. gül de demiş kimse elleyemesin diye. papatyaya sormuşlar senin neden dikenin yok, o da demiş ben orospuyum.
Güldüm papatya oldum.
bana her daim asillik abidesi gibi gelen, en naif, en kırılgan ve en sevdiğim çiçek. papatyaları sevin.
Sarkilara siirlere konu olmus bir cicek turu.
papatyanın en sevilesi hali.

görsel
Çoğu kişi papatyanın kökü daha topraktayken kokmadığını bilmez ama gerçek olan papatyanın ancak dalından koptuğu zaman koktuğudur. Bir ölüm ancak bu kadar güzel kokabilir.
görsel

çiçektir.
yaprakları beyazdır.
Bir kadın var kokusunu unutamadığım. işte o papatyaydı. Dikkatimi bile çekmeyen bir çiçeğe bakamaz oldum. Papatyayı çok severdi. Ve papatyalara hapsoldu gitti.
O değil de çayı çok rahatlatiyor.inanılmaz sakinleştiriyor valla bak.
en sevdiğim çiçektir kendileri. çiçeklerin en güzelidir.
teoman'ın bir zamanımı iyi anlattığı şarkısı ve klibi.
"Bir papatya ne kadar uzağı görebilirse, o kadar yakın kalplerimiz birbirine."

edip cansever
en güzel çiçeklerden biridir. evet.
teoman'ın kuzenle seks konusunu işleyen şarkısı.
birine verdiğinizde "Fikirlerini paylaşıyorum." anlamına gelir.
 papatyagiller familyasında sınıflandırılan Anthemis, Matricaria, Bellis, Leucanthemum ve Tripleurospermum gibi farklı cinslerden bitki türlerine verilen ortak ad.
(img:#822385)
Senin için yapraklarını kopardığım papatyalardan özür diledim dün gece. Haklısınız dedim, ne sevdiği belli, ne sevmediği.
ah deli kafam! o gün ilk kez doğru bir şey yapmıştın, bir papatyayı kopardığında.onu gökkuşağına dikmeyi düşündün.ellerime sinen kokusuyla dünyayı papatyadan yapılmış bir ev gibi görüyordum.her yaprağına farklı bir düş ekmiştin.ah deli kafam! o papatyayı bahçeden değil, cennetten bilecektin.
"Çiçek olduğunun farkında bile değildir papatya,
O kadar saf…"
kırların kibirsiz çiçeğidir.

ölmeden kokmayan çiçektir...
En sevdiğim çiçektir.
Ölünce güzel kokan canlı.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026