gayet doğal bir durumdur, islamiyet eğitime ve bilime önem verir.
müslümanlıktan nasibini zerre almamış insanların zoruna giden durumdur. şimdi boşuna demiyorum ben insanın kafasını çalıştırması o kadar kolay değil, herkes yapamaz diye. şekil ada görüldüğü üzere bir müslüman arkadaşımız da bu konuda ahkam kesmiş. şimdi okul nedir? eğitim-öğretim görülen yer. cami nedir? ibadetin yapıldığı , insanın inanan biriyse huzurla dolduğu, tabiri caizse allah ile başbaşa kaldığı yerdir. yani neymiş? işlevleri farklıymış. ben 10 kişiyle birlikte matematik öğrenebilir miyim? evet. 20? belki. peki 50 kişiyle? 3 kişi bir sırada otururken, sınıfta herkesin nefes alması bile sınıfı gürültüye boğuyorken? hele de basmıyorsa kafam matematiğe? öğrenebilir miyim? öğrenemem. ama ben, her yerde allah ile başbaşa kalabilirim. camiler yıkılsın demem, haşa haddim değil, bir inanan olarak camilerin olması da beni mutlu eder. ama ikisi farklı şeyler. okulda 1000 kişiyle ders yapabilir misin? onlarca insanla fen bilgisi öğrenebilir misin? ama camide o kadar insanla birlikte namaz kılarsın, ellerini tanrıya açar dua edersin. anladın mı şimdi farkı? ah benim güzel ülkem ah. eğitim şart. gerçekten de şart. şu islam aleminin ne çektiyse cehaletten, geri kalmışlıktan çektiğini anlayamayan tipler yüzünden daha çok türk, çok müslüman ölür. sonra da çıkıp yeşil bayraklar açar, kahrolsun israil dersiniz. yazık hepinize.
müslümanlığın gereklerinden birinin eğitimli, ilim görmüş biri olmak olduğunu ve cahil insanların müslümanlıktan çok dini yaşar gibi yobaz bir hayat yaşadığını düşününce "keşke!" denir. "Keşke gerçekten de okul sayısı cami sayısından fazla olsa da, bazıları gerçek din ile yobazlığı birbirine karıştırmamayı öğrense artık!"
eğitim ve din olgularına dair bilgisi olmayan kişilerin bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olması sonucu ortaya attığı iddiadır. yanlıştır ama.

ya doğru olsa kaç yazar? gelişmiş ve modern bir toplum, çağdaş bireyler istenmiyor mu?
ayrıca okullar yani eğitim yuvaları neden dine karşıymış gibi gösteriliyor?

bizler okularda eğitim veriyoruz ve bu toplumun dini eğitime de ihtiyacı var. neden bu iki olguyu bir arada anmak yerin sürekli bir zıtlık oluşturma derdi var anlamıyorum.
edit: imla
camiler zaten az değil çoktur. zira bir camiye gidin boşluk doludur. ama okul harbi azdır. okulların çoğaltırılması gerekmektedir.
okul sayısının cami sayısından fazla olması şu durumlarda kötü olacaktır;
-şeytanların bizzat okul hocalarını ele geçirmesi
-şeytanların okul hocalarını ele geçirmesi için semumlara görev vermesi
-çocukların beynini yıkatıp kurulamadan yerine koymak... vs.

uydurma hikayeler ve boş fikirler kafalardan tamamen çıkarılacaktır. onlar çıkarılmadıkça beyinlere gerçeğin nurlarını sokmak imkansızdır. (1925, kastamonu) (atatürk'ün söylev ve demeçleri, atatürk araştırma merkezi, c. ii, ankara, 1997, s. 224) *
sırf gerzekçe saçamalama özgürlüğünü kullanan ve dikkat çekmeyeğe çalışan silik yazarın fikir kusmasıdır. çok yorum yapmaya lüzum yoktur çünkü kendisi sadece bilinçli yapıyordur. kullanılmayın ey halkım*
türkiye'nin nüfusu son yapılan tespite göre 72561312. türkiye de 77000 caminin olması, bir camiye 942 kişinin düşmesi demektir. türkiye de 4500000 alevi yaşamaktadır. bu insanlardan camiye giden 500.000 kişi çıkar. 4500000-500000=4000000 yani 4000.000 kişiyi toplam nüfustan çıkarırsak 72.000.000-4.000.000=68.000.000 camiye giden kişi sayısı. 883 kişiye bir cami düşmektedir. peki türkiye de yaşayan insanların, işten güçten fırsat bularak camiye gitme olasılıkları yüzde kaçtır. var sayalım yüzde 10, o zaman cami başına 88.3 kişi düşmektedir. (tamamen iyi niyetle hesaplanmış, değerler mantıklı olarak seçilmiştir). türkiye'de 67.000 okul bulunmaktadır. türkiye nüfusunun yüzde 23'i öğrenci. o zaman 16919101.76 (ortalama öğrenci sayısı) bir okula 252 kişi düşmektedir. o zaman diyebiliriz ki cami fazlalığı vardır. yanlış önerme.

saygılarımla...
Türkiye'de 67.000 okul, 85.000 cami varken yanlış olan önermedir. Cami sayısı okul sayısından fazladır

(bkz: saydınız mı)
bunların küsüratı yokmu?
Yanlis bir onermedir cunku cami sayisi okul sayisindan hayli fazladir. egitimin oneminin gayet ortada oldugu gunumuzde utanilacak bir durumdur.
geri kalmış eski kafa insanlara göre yanlış olmasına rağmen, aksine tam da olması gerekendir. müslümanlıklarıyla övünen ve camilerin okullardan fazla olmasını savunan insanlara tavsiye olarak islamiyetin ilk ayetine bakmalarını öneririm. OKU !
ilim, din, eğitim, hoşgörü. hepsi gerekli insana.
bir yazarın ironi yaptığını düşündüğüm cümledir. türkiye'de camiler okullardan çok daha fazladır.
turkiye icin bir utanc tablosudur. geri buldugumuz arabistanda kisi basina gelir duzeyi bizimkinin 10 katidir.
(bkz: biri götünden sallamış yine)
elma ile armutun kıyaslanmasından beri pek popüler olan kıyaslamadır. cami vs okul, cami vs hastahane ,cami vs eczane, cami vs messi, okul vs hastahane ... gibi uzar da gider
(bkz: yıldırım demirören yeter)
olması gerekendir.
Böyle karşılaştırmalar neden yapılır ona bir türlü akıl sır erdiremem. Camiyle okulun birbirine oranını hesaplayarak ne sonuca varmaya çalışılır. Bu cuma namazında hocanın isteği kayseride bir köy okulunun tamiri için yardım toplamaktı , korkmayın arkadaşlarım camiye bir girin bakın , göreceksiniz ki öyle etraftan sakallı , eli kılıçlı , rejim düşmanı insanlar çıkmayacak. Emin olun birileri sizi iyi keklemiş , cami çoğalınca okul mu azalır , okulların azalmasının sebebi camilerin çoğalması mıdır ? ben bilemedim bilen varsa açıklasın...
laiklik ve tevhidi tedrisat öncesi dönemde ibadethaneler aynı zamanda okul olarak da kullanıldığından sakıncası olmayan ancak son dönemde insanların birini seçmek zorunda hissetmesini sağlayarak onları ikileme sürükleyen hede.

camiler namaz vakitlerinin dışında kalan koskoca zamanında okul olarak değerlendirilebilir, değerlendirilmelidir.

illa dini eğitim diye bakılmasın, laik eğitim de pekala verilebilir ancak chp'li kemalist teyzelerin karşı çıkacağına ve kaynak israfına devam edileceğine kesin gözüyle bakıyorum.
(bkz: tez yikilsin okullar)
olay şu; camiye herkes gider ama okula belli yaş grubundakiler gider, dolayısıyla cami sayısı okul sayısından fazladır, normaldir.
her okula minare yaptirip, gerektiginde cami olarak kullanma projesi...

(bkz: rte)
(bkz: fetullah gulen)
(bkz: irtica)
(bkz: uyuyan turk halki)
Olması gereken durumdur. Türkiyede mevcut olan camilerin kapasitesinin %70 i boştur cuma günleri max %60 ı dolmakta bayram günleri ise %120 civarında doluluk gözlenmektedir.