bugün
- gammazların sözlüğü bitirmiş olması5
- parayla saadet olması12
- kot ceketin havalı olduğu yıllar8
- evlilikle saadet olması3
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir4
- amedspor19
- gammaz gammazı neresinden tanır4
- evlenme masrafını balayında kullanmak8
- zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük9
- ışıktan altın elde etmek3
- sinem dedetaş4
- kürt sorunu12
- sözlükten hatun götürmek3
- fenerbahçe nin transferi kapaması2
- çekirdek yiyen erkek3
- karizmatik soyadları6
- iran düşmanlığı11
- çin halk cumhuriyeti4
- trafikte sinirlenip bağırmak10
- türk'ün olduğu her yerde kürt olması25
- era7capone4
- 1 eylül dünya barış günü4
- kadınsızlıkla nasıl baş ediyorsunuz8
- bostanlı da kahve içip kitap okumak7
- ama yeni parti tüzüğü11
- bir gün hoca ne yapalım dediler2
- bakın bakın ne anlatacağım2
- tek özelliği yurt dışında yaşamış olmak olan insan2
- evlenecek kız kalmaması13
- altındaki 12 tl 74 kuruşluk zararımı kim ödeyecek6
- flört yapay zekası5
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı27
- ismet biradere koşarken çelme takmak2
- ismet birader koştursun ama düşmesin2
- konyada düğünde oynayan bikinili kız2
- dürüm yerken suikaste uğramak6
- mutlu bey birader ila usual bey birader3
- yulaf2
- savaş çıksa en önden kaçacak ekip19
- yumurta2
- küpe takan erkek2
- lamine yamal'a 1 milyar euro istenmesi4
- trump'a anket şoku4
- ingilizce3
- birader avanosta mı sorunsalı5
- hoşlanılan kızın 6 erkekle çırılçıplak poz vermesi6
- eski türkiye'yi çok özledim4
- türk kızı11
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz24
- yapay zekanın yazılımcıya etkisi3
Dinin direğidir. Her sağlıklı müslüman bireyin yerine getirmesi farz olan ibadettir.
namaz kıl huzur bul demişler gerçekten de doğru bir durum.
açık havada, yıldızların altında yapılması ayrı bir güzel olan. *
itiraf etmem gerekirse, huzursuz, mutsuz bir insanım. para mı? var, ev mi? var, araba mı? var, ama birşey eksik hayatımda evet eksik olan huzur çünkü namaz kılmıyorum, ama yakın zamanda namaza başlamak en büyük isteğim, inşallah yüce rabbimiz bana da ihsan eder bende yakın zaman içinde başlarım namazıma.
neden mi?, çünkü namaz demek; huzur demek, rabbine yakınlaşmak demek, gerçekten kul olduğunun göstergesi demek, iman dolu bir bünye demek, dünya ve ahiret mutluluğu demek, tevekkül olmak demek, hepsinden önemlisi namaz demek, dinin direği demek.
neden mi?, çünkü namaz demek; huzur demek, rabbine yakınlaşmak demek, gerçekten kul olduğunun göstergesi demek, iman dolu bir bünye demek, dünya ve ahiret mutluluğu demek, tevekkül olmak demek, hepsinden önemlisi namaz demek, dinin direği demek.
mal mal şeyler yapılacagına.
kılınıp en azından alnınızın secdeye degmesini saglayan allaha ulaşmak kendini rahatlatmak için bir araçtır.
not: atayizler siz bu entryi dikkate almayın.
lan kılmayalı baya oldu ne kadar uzaklasmısız belli degil.
kılınıp en azından alnınızın secdeye degmesini saglayan allaha ulaşmak kendini rahatlatmak için bir araçtır.
not: atayizler siz bu entryi dikkate almayın.
lan kılmayalı baya oldu ne kadar uzaklasmısız belli degil.
ölmeden önce yapmayı gerçekleştireceğim ibadet. vede huzur içinde lazım. artık dualarda huzuru bulamıyordum da.
bu zamanlarda daha çok sarılmamız gereken allahın farz kıldığı dinin direği.
edit: herzaman sımsıkı sarılmamız gereken eylem.
edit: herzaman sımsıkı sarılmamız gereken eylem.
yarı yolda komaz.
rabbimize yaklaştığımız ve ona el açtığımızda elimizin boş dönmeyeceğini bildiğimiz, borç ödeme ve şükretme şeklimiz.
kılındığında, insanın içine huzur verendir.
iki ay oldu başlayalı devam ettirmesi çok zor Allah yardımcımız olsun.
Allah'la iletişime de dinlere de inanmıyorum. Ama Çanakkale'de gençlerin topluca namaz kılmasından hoşlanıyorum:
http://www.turkiyegazetes...oldular.aspx#.UXkAxCv5I_M
Peki ama neden? Neden 'inanmadığım' halde, inanan Türklerin inançlarını böyle sergilemesi beni hoşnut ediyor?
Çünkü, memleket çocuklarının KENDiLERi GiBi olmalarını ve kendi kültürlerini açıkça 'ifşa' edebilmelerini GEREKLi VE ÖNEMLi buluyorum
Memleketin toprağına ve kültürüne o kadar yabancı bir kültürel atmosferde büyüdük ki! Kimse ÖNCE KENDiSi GiBi OLMADAN DEĞiŞEMEZ!
Önce KENDiMiZ GiBi OLMALIYIZ! Ondan sonra camide kokan ayaklara, 5 vakit namazın zorluğuna, dilinin söylediğini aklının anlamamasına çare bulabiliriz.
http://www.turkiyegazetes...oldular.aspx#.UXkAxCv5I_M
Peki ama neden? Neden 'inanmadığım' halde, inanan Türklerin inançlarını böyle sergilemesi beni hoşnut ediyor?
Çünkü, memleket çocuklarının KENDiLERi GiBi olmalarını ve kendi kültürlerini açıkça 'ifşa' edebilmelerini GEREKLi VE ÖNEMLi buluyorum
Memleketin toprağına ve kültürüne o kadar yabancı bir kültürel atmosferde büyüdük ki! Kimse ÖNCE KENDiSi GiBi OLMADAN DEĞiŞEMEZ!
Önce KENDiMiZ GiBi OLMALIYIZ! Ondan sonra camide kokan ayaklara, 5 vakit namazın zorluğuna, dilinin söylediğini aklının anlamamasına çare bulabiliriz.
kılınması farz olup islamın beş şartından biridir. yaşlandıktan sonra değil genç yaşta başlamak lazım.
kılınması gereken.
çok kıymetli bir ibadet olmasının en önemli sebebi bence ne söylediğini bilerek, neden söylediğini bilerek secdede durmanın, tüm hayatını kökten etkiliyor oluşu. namaz sırasında ve sonrasında ettiğin dualar, okuduğun kuran elbette gün içindeki davranışlarını etkiliyor. bu sebepten zor bir ibadet. çünkü bir hata yaptığında vicdani yükü ağır oluyor. farkında olduğun hatanla beraber allah'a dua etmek utandırıyor. fakat namaz kendinle sürekli bir yüzleşme ve mücadele içerisinde olmanı sağladığı için, zamanla farkında olduğun hatalarını terk etmeye başlıyorsun. bu da beraberinde huzuru getiriyor. gün içerisinde namaz için ayırdığın on, on beş dakikalık zaman dilimleri seni allah'a yaklaştırıyor, hayata dair korkularını, endişelerini azaltıyor. iyinin de kötünün de tek sahibi olduğunu bilmek, o dilemedikçe ne mutluluğun ne de kederin sana yaklaşamayacağını tam olarak anlamak, bir an bile yalnız olmadığını hissetmek aldığın her nefesi güzelleştiriyor. namaz bir kapı, bir köprü gibi. geçtikten sonra tüm görüntüler değişip, netleşiyor.
ancak duygusal planda yaşanarak kılınır.
rekatların sayısı, meleklerin kanatlarının sayısına benzer. gerçekten hisseden onlarla mana aleminde uçar.
Bu dünyada yapmamız gereken birinci sırada şeydir.Namaz kıl huzuru yakala.
yıl olmuş 2013, bilim insanları da ispatlamışlar insan için hem ruhuna hem bedenine ihtiyaç.
namaza senin ihtiyacın var rabbimin değil.
namaza senin ihtiyacın var rabbimin değil.
bir tür egzersizdir aslında.
sıcağı sıcağına kılınması gerekendir.
çok eskilerden gelme, çok eski dinlerin temelini oluşturduğu ibadet şekli. tapınma. yıl olmuş 2013 hala... neyse!
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar