bugün

maslow'un ihtiyaçlar pimamiti desem google earth'dan aratacak adamlar sav ortaya atıyor. yazık gerçekten. cehalet'i anlamak istiyorsan gene de bak sen bir google earth'dan.
bundan 6 yüzyıl önceye kadar aynı tepki avrupalı bilim adamları denildiğinde veriliyordu.

islam bilime engel olsa bir dönem rönesans bilim adamları qurtuba'da eğitim görmezdi.

önce şunu anlamanız gerek cehaletin dinle değil imkanla alakası var.

islamın hüküm sürdüğü topraklar cahil evet ama buna islamın sebep olduğunu düşünen daha da cahil.
Birşey bulup, icat etmekten çok, gavurların bulduğu şeyleri kurandaki alakasız bir ayetle eleştirip bakın kuranda bu yazıyordu demekle uğraşırlar.

At kafa, madem yazıyor, gavurdan önce göstersene onu.
Kıçı kırık üniversitede öğretim görevlisi olan şaklabana Saygı duyan Ateistciklerin Zoruna giden Adamlardır.

bedevi Zihniyetinin islam anlayışının önüne geçmesinden kaynaklı bilimde çok geri kalmışızdır.
Geçim derdi ile gücünü yan gelir üretmeye adamışlardır.

" Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez"

enfal 60.

Düşmana caydırıcılık verebilecek teknoloji ancak bilim üretmeyle olur.
kübra ağca. kutsal organik hoşaf tarifi ile dünyayı kendinden geçirmiştir.
Rönesans, reform ve sanayi devrimi ile birlikte rollerini batılı meslektaşlarına bırakmışlardır maalesef.
(bkz: farabi)
kaşgarlı mahmut dışında,
farabi, ibni sina, ömer hayyam ve piri reis islamın bağnazlığının hedefi olmuştur.
ne farabi, ne ibni sina, ne ömer hayyam islam eksenli bilim peşinde olmamıştır.

bu nedenle yaşadıkları çağda sürekli baskı ve tehdit altında kalmışlardır.ne zaman yaşadıkları dönemin egemenine sığınmışlarsa bilim üretebilmişlerdir.
göçüp gitmelerine rağmen bugün de bu bilim insanlarına saldırılar sürmektedir.
cüpbelinin farabi ve ibni sina yorumlarını hatırlayın.

ömer hayyamı söylemeye gerek bile duymuyorum. sözlükte bugün bile en aşağılık saldırılara uğrayan bilim insanıdır.
yeri gelmişken ömer hayyamın en az sapmayla, yani nano değerlere sahip diyebileceğimiz güneş takvimini yapan ilk bilim insanı olduğunu, 8 ayrı bilim kolunda 14 eseri olduğunu ayrıca belirtelim.

ama beni en çok kahreden ise piri reistir.
halife padişah kanuni süleyman tarafından " savaş kaybetmek " gibi ossuruktan bir gerekçeyle katledilmiştir.
batı'nın kabul ettiği ve bizlerden daha fazla saygı duydukları adamları kraldan çok kralcılık yaparak küçümsemeye çalışan ateislerin bu karanlık kompleksi çok komik görünüyor.

https://mobile.twitter.co...status/841752658037882883
(bkz: biruni)
(bkz: ömer hayyam)
(bkz: cabir bin hayyan)
(bkz: muhyiddin arabi)
(bkz: ibn-i sina)
(bkz: ali kuşçu)
Kaldırınca bismillah diyen bardağı bularak kuantum fiziğine büyük katkıda bulunmuşlardır.
son 600 senede bilim adına taş taş üstüne koyan bir tane müsülman yok...

haaaala her şey kuranda yazıyor.. diyor yobazlar yaaaa !!

yuh !

bunu iddia ederken de kullandığı her şey " gavur icadı ! "

yuh ! kere yuh !

çevrende müsülman icadı tek bir şey varmı, hele bi bak bakem ?!

bi de " gerici " diyince, suratın bile kızarmıyor !

insan utanır accık !
1000 sene önceki bilim adamlarıdır. şu sıralar bilim adamları hep batıdan yetişiyor da. bu coğrafyalardan genelde kelle paça canlı bomba falan çıkıyor hatırlatayım.
Kardeş verdiğin bakınızların yarısı boş aq. Bizimi koparıyon anlamadım ki. Hayırlı forumlar...
O kadar çoktur ki... Günümüzde; (bkz: halil inalcık) (bkz: aziz sancar) ) (bkz: ilber ortaylı) ve daha ismini bilmediğimiz birçok kişi...
ibni haldun'u örnek vereceğim lakin sosyal bilimleri "bilim" olarak kabul görmeyenleriniz tarafından bu yanıtım aşağılanabilir. ben büyük bir insan olarak görmekteyim kendilerini. yakın zamanda da çokça övgüye tabi tutulmuş olan eseri "mukaddime" yi okumaya başlayacağım.
Yurdumun üniversitelerındekı bilim adamları. Yavaş yavaş geliyorlar, kolay değil ideolojiye ve ezbere dayalı bir sistemden kurtulup araştırma, icat yapabilmek.
(bkz: fuat sezgin)
(bkz: oktay sinanoğlu)
(bkz: fuat köprülü)
kimse kusura bakmasın milletçi davranacağım:

gazi yasargil

aziz sancar

cahit arf

halil inalcık(tarih de bir bilimdir)
daha çok var ama günümüzden vermek istedim.
farabi

874-950yılları arasında ortadoğu da yaşadığı sanılan farabi çağında tam bilinememiş ve değeri anlaşılamamış ve yaşadığı çağdan 200 sene sonra bilinmeye başlamıştır. matematik, botanik, tıp, felsefe, mantık ve musiki alanında eserler vermiştir. büyük islam âlimi, hekim, filozof olarak tanınmış, insan vücudunun, organların görevi, hastalıklar ve tedavi yöntemleri konusunda çalışmalarda bulunmuş. insanın sağlıklı bir bedene sahip olması için gereken sebepleri araştırmış ve hastalıklara çözüm yolları aramıştır.

fizik alanında ses konusunda araştırmalar yapmış, ud ve kanun gibi musiki aletlerini bulmuştur. kendinden sonra gelen hem müslüman hem de batılı ilim adamlarına yol göstermiş günümüzde öğrenci değişim hareketlerinden birine adı verilmiştir.

ibn-i sina

980-1037 yılları arasında bugün ki özbekistan sınırlarında yaşamış olan ibni sina tıp alanında mikrobun varlığını keşfeden bilim adamı olup, 150 den fazla eser bırakmıştır bunlardan 17 tanesi tıp ile alakalıdır.

devlet hizmetlerinde bakan, hekim ve filozof olarak görev aldığından gündüz devlet işlerinde gece bilim işlerinde çalışarak eserler ortaya koymuştur.

felsefe konularında kitaplar yazmış, belirtiler ve uyarılar, kurtuluş kitabı gibi bu alanda meşhur eserlerini vermiştir. tıp kanunu kitabı 1000.000 kelimelik bir tıp ansiklopedisidir. bu kitapları tüm dünyada ders kitabı olarak okutulmuştur.

ali kuşçu

1474-1525 yılları arasında yaşayan ali kuşçu astronomi ve matematik dâhisi olarak bilinir. özbekistan sınırları arasında kalan semerkant’ta doğmuştur. fatih sultan mehmet zamanında istanbul’a gelmiş ve uluğ bey rasathanesinde çalışmıştır. ayasofya da dersler vermiştir. fetih risalesi, astronomu risalesi ve risale-i muhammediye yazmış ve fatih sultan mehmet’e takdim etmiş ve 1474 yılında istanbul’ da vefat etmiştir. matematik ’ten dil ve belagat konularına kadar eserler bırakmıştır.

el buruni

973-1051 yılları arasında yaşamış olan ve bugün özbekistan ve türkmenistan arasında bir bölge olan harezm de doğmuş. astronomi, tarihçi, botanikçi, eczacılık uzmanı, jeolog, şair, mütefekkir, matematikçi, coğrafyacı ve hümanist olarak çok yönlü çalışmış olan bir bilim adamıdır. ilk kitabını 17 yaşında yazmıştır. kitaplarının adı ise ilginçtir. boş geçen asırlardan kalan eserler, meskenler arasındaki mesafeyi düzeltmek için mekânların sonunu sınırlama, hint tarihi, cevherlerin bilinmesine dair kitap, yıldızlar ilmine giriş, eczacılık kitabı. pi sayısı ve trigonometri üzerine araştırmaları ile ün yapmıştır. günümüzde bu kadar çok yönlü insanları bulmak zor hatta imkânsızdır.

mimar sinan

kanuni devrinin en büyük mimarıdır. osmanlı imparatorluğunun gelmiş geçmiş bilinen en büyük mimarlarındandır.1489 1588 yılları arasında yaşamıştır. 99 yıl hayatına binlerce eser sığdırmış ve 350 ye yakın eser yapmış bunlardan 84 cami 52 mescit, 57 medrese, 35 küçük saray, 20 kervansaray vb. mimar sinan’ı anlatmakla bitiremeyiz.

kindi

9. yüzyılda yaşamış büyük islam âlimi olan kindi, ilk defa pergel kullanan, sıvıların özgül ağırlıklarını bulan, felsefe, tıp, ilahiyat, siyaset, matematik, astronomi, meteorolojiye, psikolojiden diyalektiğe, optik, kimyanın da aralarında olduğu 20 den fazla farklı alanda 270 e yakın eser vermiş çok yönlü islam âlimlerinden bir tanesi olup, kufe de doğduğu bilinmektedir. 17 alanda 22 felsefe, 16 astronomi, 14 matematik, 32 geometri, 22tıp, 12 tabiat, 7 müzik, 5 psikoloji, 9 u mantıkla alakalı olmak üzere çok yönlü eserleri bırakmıştır. bundan dolayı da 1100 yıldan bu yana unutulmamıştır.

battani

859 929 yılları arasında yaşamış olan battani bundan 1000 yıl kadar önce matematikte trigonometriyi bulan ve müslüman ve astronomi ve matematikçi olarak bilinmektedir. ayın güneş etrafında dönmesini 365 gün, 5 saat, 48 dakika 24 saniye olarak hesaplamıştır. günümüzde ise bu 365 gün, 5 saat, 48 dakika ve46 aniye olarak hesaplanmıştır yani 22 saniye yanılmış battani. saygı ile anılası bir bilim adamıdır.

razi

865- 925 yılları arasında yaşamış olan razi, tahran yakınlarında rey de doğmuştur. tıp, eczacılık, simya gibi çok alanda eserler vermiş bir islam âlimi olup, ilk göz ameliyatını yaptığı bilinmektedir. suçiçeği ve kızamığın ayrı şeyler olduğunu 1100 sene önce keşfetmiş bir tıp dehasıdır.

sabit bin kurra

9. yy yaşamıştır. matematik, astronomi ve tıp konularında çalışmalarda bulunmuştur. diferansiyeli hesabını ilk o hesaplamıştır. parabol, pisagor genel ispatını yapmıştır. 79 eseri olup, 21 tıp, 2muzik, 25 felsefe matematik, astronomi alanında eserler vermiştir.

nurettin batruci

modern astronominin kurucusu kabul edilir ve bütün gezegenlerin iki kutuplu olduğu, gök cisimlerinin hareketlerinin kutuplar arasında olduğunu, gezegenlerin günlük dönüşlere sahip olduklarını, yıldızların bulunduğu gök tabakalarının değişken olduğunu, gök cisimlerinin hareketlerinin doğudan batıya doğru olduğunu v.b gibi birçok astronomi gerçeğini bundan 800 sene önce tespit etmiş batılı ilim adamları ise ondan 400 veya 500 sene sonra bunları fark edebilmişlerdir.
Harezmi- (#28698084)

kindi- felsefe,fizik, kimya, psikoloji, farmakoloji, tıp, metafizik, astroloji,müzik alanında çalışmalar.

Cabir bin hayyan- bileşikleri kristalize etme yöntemlerinin keşfi.

ahmed bin musa- ağırlık ölçüm aletleri keşfi, mekanik alanında çalışmalar.

Battani- güneş yılını 365 gün 5 saat 46 dakika 24 saniye ölçümü, trigonometri alanında kurallar
(Tana = sina/cosa, seca=(kök)1+tankarea)

Farabi- sudûr teorisi, mantık.

ibni heysem- geometride öklit bağıntısı çalışmaları, uzayda başka sistemlerinde bulunabileceği ve güneş sistemi hakkında çalışmalar, ışık kuramı.

biruni- trigonometrik fonksiyonlarda yarıçapın 1 birim kabul edilmesi fikri ve sekant, kosekant, kotanjant fonksiyonlarını matematiğe kazandırması.

Er razi- fizik konuları, cisimlerin hareketi ve ses üzerine çalışmalar.

kemaleddin el farisi- optik alanında çalışmalar.

Uluğ bey- matematik ve astronomi alanında çalışmaları, gözlemevi yaptırması.

bahaüddin amili- kopernik kuramı'ndan evvel dünya hareketleri hakkında çalışmalar.

ishak efendi- matematik ve mühendislik eğitimi alanında çalışmalar yapan, zamanın itü hocalarındandır.

abdus salam- elektrozayıf etkileşim alanındaki çalışmalarıyla nobel fizik ödüllü fizikçi.

hüseyin tevfik paşa- matematik-geometri alanına lineer cebir adlı önemli bir eser kazandırmıştır.

ali kuşçu- (#28714847)
çoğunluğu müslümanlar tarafından kafir, zındık, deccal ilan edilmiştir...
çoğu ölüdür. evet.
(bkz: kemalist bilim adamları) kadar yatmazlar.
güncel Önemli Başlıklar