bugün

nordrhein - westfalen eyaleti nin 260.000 nufüslu şehri.
aynı adlı futbol takımı için,
http://www.borussia.de/
mönşenglahbah gibi şeker bir okunuşu olan futbol takımına sahiptir ki insanın gol atası gelmez.
almanya' nın batısında, düsseldorf eyaletine bağlı şehir. 2005 nüfus sayımına göre, 261. 645 kişi bu şehirde yaşamaktadır.
(bkz: borussia monchengladbach)
almanca'ya ilgimin uyanmasını daha 7 yaşında sağlamış, ömer mısır sever bile diyemezken okumaya çalıştığım, inanılmaz şirin sempatik adı gibi pek güzel alman şehri.
düsseldorf'a giderken bi arkadaşa bakıp çıkıcam diye trenden inip gezmeye yeltendiğim fakat yokuş yukarı sağlı sollu dükkanların olduğu geniş bir caddeden başka birşey göremediğim şehir(miş).
böyle mi yazılıyormuş bu.peh peh. (bkz: söylediydiler duymuş idim)
futbol maçlarını türk spikerler sunsa maazallah ortaya 35-40 tane telaffuz şekli çıkardı.

tanım: almanya'nın bir şehri.
nüfusu inegöl kadar olan almanya şehri.

bir dünya devi olamaz...onun için sakin olun sevgili arkadaşlar...
takiminin 2 uefa sampiyonlugu bulunan sehir. nufusuna bakip da sakin falan olmayin arkadaslar.
Şehire ismini veren adamın rasgele herfler vermiş olduğu bir yerdir.
bir eyjafjallajökull değildir.
Bi gol atamadı şerefsizler bi gol ya ne istedim ki çok mu şey istedim oçlar.
söylemesi en zevkli kelimelerden.
taraftarları nasıl tezahürat yapıyor diye aklıma takılan takımdır.
+mönc...
+möncheoajfşaj...
+mşklafjafşıoafjşaj
Mönşıngladah diye okunan alman şehri/takımı.
türkçeden sonra en güzel dil olan almancayı sevdiren takımdır.
Kuzey ren vestfalya eyaletindedir. Doğusunda neuss ve düsseldorf batısında hollanda vardır.
Söylerken isiyormuş gibi oluyor.
Gladbah.
O ya das hans ooo yah ihmin şipih şayze oh.
futboldan anlayan varsa bilir altyapısı oturmuş güzide bir alman takımıdır. zamanında marco reus lu arango lu takımı gönüllere taht kurmuştur. en azından benim gönlüme yani o sene verdiğim maçlarda yatırmamıştı beni.
© copyright 2005 - 2026