bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları39
- sözlükteki şeref yoksunu yazarlar6
- anın görüntüsü27
- bik bik'in mutfağına konuk olmak29
- petrol bulduk haberleri8
- sadece filistin'i önemsemek13
- israil11
- mazotun litresi 101 lira36
- türkler vs türkiyeliler6
- ülkücülere küfür edip ülkücülerden oy bekleyen tip8
- arkadaşlar neden böyle4
- regl günündeki bir kızın aksesuarları4
- kürdü sevin9
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz12
- israil nüfusunun yarısı müslüman5
- as maca8
- allah2
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- yetiş ya gavs6
- atilla uğur'un öcalanın listesinin başında olması5
- reagan ridley9
- mhplilerin hala mhpye oy verecek olması7
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- vazgeçtim dünyadan2
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek20
- türkiyeli ermeniler ve rumlar4
- arkadaşlar bakar mısınız18
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği11
- sabah uyanınca ilk iş küpelerini takan erkek4
- true vs sarı şeker kafes dövüşü7
- çanakkale kumandanı mustafa kemal paşa3
- başkasını açık oylamış bir erkekle evlenen kız5
- en iyi bisküvi9
- yaşlılığı kabullenemeyen insan7
- bonnie blue6
- ktç'nin küçükken sarışın yeşil gözlü olması11
- 51 komando tugayı3
- yazarların fobileri20
- hasan atilla uğur9
- iltica13
- g i l d e d l i l y27
- dağdan gelip bağdakini kovmak3
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- sıkıldım13
- star wars ta en çok stormtrooper ların sevilmesi5
- serhat kılıç2
- larisalisa öldü mü5
- çocuk gibi nickten küfür peyda eden yazarlar5
- kahvaltıda sevgilinizden nasıl çay istersiniz10
akord için kullanılan bir gereç.
nekropsi'nin 1996 senesinde çıkardıkları en baba albümü.
albümün içerdiği şarkılar da şöyledir efenim.
01-Crying Game
02-Fok
03-Efsane
04-Çarsi
05-94 Kor
06-Derinlik
07-Dimli Mi
08-Lim
09-Hindu
10-Çarklar
11-Ateis
12-Göç
13-Kubbealti
14-Yollar
15-Son
16-41
albümün içerdiği şarkılar da şöyledir efenim.
01-Crying Game
02-Fok
03-Efsane
04-Çarsi
05-94 Kor
06-Derinlik
07-Dimli Mi
08-Lim
09-Hindu
10-Çarklar
11-Ateis
12-Göç
13-Kubbealti
14-Yollar
15-Son
16-41
bilenler bilir ya bilmeyenler de bilenlere bi sorsun. tek bir şey söylüyorum; " türk rock müzik tarihi "nde böyle bir şey bir daha zor gelir.
hadi bir ipucu daha; 'mi kubbesi' grup * elemanları tarafında transseksüel caz olarak tanımlanmıştır. dinleyin ne demek istediklerini anlarsınız belki.
hadi bir ipucu daha; 'mi kubbesi' grup * elemanları tarafında transseksüel caz olarak tanımlanmıştır. dinleyin ne demek istediklerini anlarsınız belki.
gayet karanlık bir temaya sahip, içinde dimli mi gibi harika şarkıları barındıran bir albüm. karanlık ambiyanslı rak diyelim biz.(diyorum ben.)
bu topraklardan çıkmış en deneysel birkaç çalışmadan biri. başyapıtlığını bırakın türkiye'deki popülist müzik camiasına ağır bir tokattır bu albüm.
nekropsi'nin dipten ve derinden aranılan güzellik olmasını sağlamıştır. deneyselliğiyle zamanında çıtayı o kadar yükseltmiştir ki hala daha cepten yemekteyiz efendim.
daha öncesi için;
(bkz: 21 peron)
nekropsi'nin dipten ve derinden aranılan güzellik olmasını sağlamıştır. deneyselliğiyle zamanında çıtayı o kadar yükseltmiştir ki hala daha cepten yemekteyiz efendim.
daha öncesi için;
(bkz: 21 peron)
şimdi şöyle; belki farkedilmiyor bu adamların mi kubbesi ile yaptıklarının değeri. belki benim gibi hastası olan bazılarınız bile dinlerken "inanılmaz bişey bu" diyor ancak ertesi gün normal akışına dönüyor hayat. ta ki belki aylarca sonra bir kere daha dinleyene kadar.
şahsen çok büyük gruplar, çok kıymetli çalışmalar girdi bu beynime ve benliğime ve kolay kolay da çıkmaz ancak nekropsi'nin mi kubbesinde yaptığını tarif edebilmem mümkün değil. herkesin kendi için çok özel diye hissettiği ve "eşime dostuma dinleteyim, onlar da mahrum kalmasınlar" dediği albümler vardır, olacaktır. mi kubbesi benim için böyle bişey değil benim dinlediğimde hissettiğim "olm mirror! işini gücünü bırak ve bu eseri hangi platformda olursa olsun yay! ne kazanacağın paralar, ne kariyerin, ne başka bişey bu kadar önemli olmayabilir.". en yakın bu geliyor tarif olarak. picasso'nun kariyerinin başlarında yaptıklarını gören, hisseden bir adam düşünün. düşünün ki o adam "ya bu çocuk neler yapıyor böyle! inanılmaz! işimi gücümü bırakıp dünyaya bu adamın yaptıklarını tanıtmalıyım yoksa yok olup gidecek" diyor.
picasso bir şekilde tarihe geçti ve kıymeti bilindi. ama acaba nekropsi ve mi kubbesi için bu gerçekleşecek mi? çok zor.
şahsen çok büyük gruplar, çok kıymetli çalışmalar girdi bu beynime ve benliğime ve kolay kolay da çıkmaz ancak nekropsi'nin mi kubbesinde yaptığını tarif edebilmem mümkün değil. herkesin kendi için çok özel diye hissettiği ve "eşime dostuma dinleteyim, onlar da mahrum kalmasınlar" dediği albümler vardır, olacaktır. mi kubbesi benim için böyle bişey değil benim dinlediğimde hissettiğim "olm mirror! işini gücünü bırak ve bu eseri hangi platformda olursa olsun yay! ne kazanacağın paralar, ne kariyerin, ne başka bişey bu kadar önemli olmayabilir.". en yakın bu geliyor tarif olarak. picasso'nun kariyerinin başlarında yaptıklarını gören, hisseden bir adam düşünün. düşünün ki o adam "ya bu çocuk neler yapıyor böyle! inanılmaz! işimi gücümü bırakıp dünyaya bu adamın yaptıklarını tanıtmalıyım yoksa yok olup gidecek" diyor.
picasso bir şekilde tarihe geçti ve kıymeti bilindi. ama acaba nekropsi ve mi kubbesi için bu gerçekleşecek mi? çok zor.
foklar pek güzeldir.
dünyadan bağları kopartan albüm. on yıl aradan sonra yenisi geliyor.
değeri bilinmeyen bir başyapıt. insan her dinlediğinde "oha, vay be" diyor.
türk müzik tarihine böyle bir albüm bir kere gelir ve beklemek boşuna. her dinlediğimde farklı duygular içerisine giriyorum. yani nasıl anlatsam bir gün sakinleşiyorum, bir gün dinlediğimde geriliyorum.
özellikler albümün o karanlık yapısı beni benden alıyor.
edit: muhtemelen bu sene plak formatında yeniden basılacak.
türk müzik tarihine böyle bir albüm bir kere gelir ve beklemek boşuna. her dinlediğimde farklı duygular içerisine giriyorum. yani nasıl anlatsam bir gün sakinleşiyorum, bir gün dinlediğimde geriliyorum.
özellikler albümün o karanlık yapısı beni benden alıyor.
edit: muhtemelen bu sene plak formatında yeniden basılacak.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar