bugün
- ben bir ceviz agacıyım6
- beyazconverse6
- sürekli kendini öven insan6
- türbede dua etmenin şirk olması14
- engelleyen insan kibri4
- yurt dışı çıkış harcı8
- akıl verme vereceksen huzur ver6
- sokakta öpüşmek5
- çerçeve yasa29
- birazdan yer yerinden oynayacak3
- yazarların son içtiği içecek4
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- gençler çalışmadan para kazanmak istiyor6
- biliyorum ama soylemem3
- sözlükte kavga edilen kızın true çıkması7
- 12 ağustos 2026 güneş tutulması8
- sadece başlığı açacak kadar düşünebilmek4
- nakşibendi tarikatının halidi kolundanım6
- nutellayı ekmeksiz yiyen insan kibri2
- fako beri bak beri2
- mezarlıkta ağlayan kızın asıl amacı4
- fazladan ölümsüzlük iksiri olan var mı2
- insanları kuşaklara ayırmak vs burçlara ayırmak3
- arkadaşlar salam3
- kendine bakmayan insan2
- satürnün halkasına imam hatip açmak6
- dağ evi3
- g i l d e d l i l y11
- evde fare görmek6
- dump atan erkek mi olur aw4
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- avrupa yakası fatoş2
- 23 yaş3
- sözlüğün dili olsa da konuşsa4
- uludağ sözlük evreni3
- arkadaşlar nick altılarda kavga etmeyiniz5
- askeri imam hatip lisesi5
- mony tontana4
- idg integrated drive generator2
- fare sesi2
- yanma odası2
- gece sokakta boynunda iple gezen şeyh görmek4
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı10
- medet ya ali diyen alevi3
- hızır aleyhisselam ile görüşülebilir mi4
- asılmış şeyh4
- ümmetçilerin apo sevgisi6
- hiçbir servet zamanı satın alamaz20
- hangi üye hangisiydi hepsi karıştı6
- benkimki6
maço olma durumu. maçonun içinde bulunduğu kap kacak.
misal; "bu tam eser ağabeye göre bir maçoluk.içine koy konuşsun." tankut kabza, kızılırmak'ın yanında oturdum rakı içtim.
misal; "bu tam eser ağabeye göre bir maçoluk.içine koy konuşsun." tankut kabza, kızılırmak'ın yanında oturdum rakı içtim.
türk erkeklerinin, özellikle de tecrübesiz oldukları ve birazdan sayacağım sebeplerden dolayı tam bir kaos ortamında doğdukları için genç türk erkeklerinin(cümle uzuyor da uzuyor sayın seyirciler) sorunlar yaşadığı kavramdır.
şimdi efendim şöyle oluyor: her nasılsa, bir şekilde "kadın erkek eşit olmalıdır" gibi şeyler çocuk yaşta aklımıza aşılanıyor. bununla büyüyen apartman çocukları da ilerde maçoluğa pek bir uzak oluyor. bu durum bir ingiltere'de bir danimarka'da olsa sorun yok. lakin türkiye öyle bir yer ki, hem çocuk yaşta erkeklere anti-maço duygular aile yahut okul yoluyla emdirilirken öte yandan "maço isterem" gibi kadınları barındırmakta. öyle ki, bu kadınlar hiç sanılacağı gibi eğitimsiz, varoş kadınları değil aksine şehirli ve eğitimli kadınlar. e benzer ortamlarda büyümüş erkek ne yapıyor? ne yapacak efendim, yeri geldiğinde maço gibi rol yapıyor ama mutlaka bir yerde fire veriyor. işte o fire adamın sonunu hazırlıyor (bkz: fire in the hole)
şimdi efendim şöyle oluyor: her nasılsa, bir şekilde "kadın erkek eşit olmalıdır" gibi şeyler çocuk yaşta aklımıza aşılanıyor. bununla büyüyen apartman çocukları da ilerde maçoluğa pek bir uzak oluyor. bu durum bir ingiltere'de bir danimarka'da olsa sorun yok. lakin türkiye öyle bir yer ki, hem çocuk yaşta erkeklere anti-maço duygular aile yahut okul yoluyla emdirilirken öte yandan "maço isterem" gibi kadınları barındırmakta. öyle ki, bu kadınlar hiç sanılacağı gibi eğitimsiz, varoş kadınları değil aksine şehirli ve eğitimli kadınlar. e benzer ortamlarda büyümüş erkek ne yapıyor? ne yapacak efendim, yeri geldiğinde maço gibi rol yapıyor ama mutlaka bir yerde fire veriyor. işte o fire adamın sonunu hazırlıyor (bkz: fire in the hole)
misal nerede fire veriyor bu maço olması istenen erkekler? sevgiliyle film izlemeye karar verilir. sevgili filmi sen seç der. e sen de hayatında romantik komediymiş, kılmış tüymüş hoşlanmadığın için gider children of men gibi bir film seçersin, ya da 21 grams gibi. ve o sevgili suratına karşı children of men gibi filme "çocuk filmi" demez mi? işte yıkılma anıdır.
şimdi bunların maçolukla ilgisi, alakası nerde? şöyle bizzat sevgiliden alıntı yapayım "sen böyle ne bilim maço gibi görünüyosun, daha ciddi bi film beklerdim. romantik komedi gibi"
1. bıyığım varsa maço muyum?
2. children of men ciddi değil mi?
3. romantik komedinin nesi ciddi?
4. tüm bunların maçolukla ilgisi ne?
evet ulan kendimi anlatıyorum, dertliyim sözlük. reva mı lan bunlar bana reva mı!?
şimdi bunların maçolukla ilgisi, alakası nerde? şöyle bizzat sevgiliden alıntı yapayım "sen böyle ne bilim maço gibi görünüyosun, daha ciddi bi film beklerdim. romantik komedi gibi"
1. bıyığım varsa maço muyum?
2. children of men ciddi değil mi?
3. romantik komedinin nesi ciddi?
4. tüm bunların maçolukla ilgisi ne?
evet ulan kendimi anlatıyorum, dertliyim sözlük. reva mı lan bunlar bana reva mı!?
sanılanın aksine çok cesaretli, çok erkek olunduğundan değil, altında kocaman bir korkaklık olduğundan gelişen davranış hali.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar