bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- iç sıkıntısı6
- eski sevgilinin aylar sonra yazması17
- beni kaybettin diyen erkek14
- kanadalı ünlüler6
- arkadaşlar yeni işe başladım16
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı15
- mazotun litresi 101 lira35
- bir sevgiliden beklenen şeyler11
- tecrübe edilen en korkunç şey6
- ekşiye gidiyorum ben10
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler26
- uykusuz kedi ile soba çayı içip dedikodu yapmak3
- arkadaşlar bir şey danışacağım10
- sadece filistin'i önemsemek15
- felsefe mezunu öğretmen olmak3
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz16
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek21
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı12
- cb külliyesinde türk bayrağı olmaması4
- gocu38
- kahve falı bakabilen muhteşem fevkalade yazarlar8
- sevgiliyi kediye onaylatmak7
- iblis'in sesini duymak11
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları34
- bir erkeğin wp aile grubuna alınma kriterleri6
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz45
- sevilen hitap şekilleri3
- çanakkale kumandanı mustafa kemal paşa7
- g i l d e d l i l y27
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- israil11
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- kürdü sevin10
- anın görüntüsü24
- yaşlılığı kabullenemeyen insan10
- arkadaşlar bakar mısınız16
- yazarların fobileri20
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması30
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı7
- mia khalifa denince akla gelen ilk şey3
- hangi şehrin erkeği meşhurdur5
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği11
- petrol bulduk haberleri8
- 38 yaşında olup 20 liklere çıtır gözüyle bakmak14
- bir erkeğe objektif bakma yetisini kaybetmek5
- beşiktaş'ın marsilya'yı gol manyağı yapması5
- allah6
TDK sözlüğünde anlamış şu şekilde verilmiştir:
1. mat. Son birim. 2. mec. Aykırı.
iktisadi terim olarak:
ikdisadi olarak ek fayda yada zarar anlamında kullanılır genel olarakda küçük destekleyici işlemler(amaçlar) olarak kullanılabilir. yani bir nevi amaca giden araçlar gibi algılanabilir.
genel olarak kullanımı "sıradışı, aykırı" anlamındadır.
(bkz: satanist)
(bkz: emo veletler)
(bkz: arkadaşlar bira içerken kola içmek)
1. mat. Son birim. 2. mec. Aykırı.
iktisadi terim olarak:
ikdisadi olarak ek fayda yada zarar anlamında kullanılır genel olarakda küçük destekleyici işlemler(amaçlar) olarak kullanılabilir. yani bir nevi amaca giden araçlar gibi algılanabilir.
genel olarak kullanımı "sıradışı, aykırı" anlamındadır.
(bkz: satanist)
(bkz: emo veletler)
(bkz: arkadaşlar bira içerken kola içmek)
farklı, sıradışı, ilgi çekici olan.
marj kelimesinden gelir.
(bkz: marj)
(bkz: marj)
(bkz: buzlu badem)*
"rüyamda serdar ortaç kasedi alıyordum, kan ter içinde uyandım" şeklinde 100 yıllık geyiği döndüren ve mahlas altına "liseli" yazanların, bunları yapabildikleri için, hakettiklerini sandıkları vasıf.
neden kastıklarını geçtim, gösteriş için de yapılmaz benim bildiğim.
neden kastıklarını geçtim, gösteriş için de yapılmaz benim bildiğim.
bu çok basit bir kelimedir tabii ki. 16-17 yaşına gelmiş gençlerin bilmesi gereken bir kelime. lakin, ergenlerin cahilliği yüzünden ben bu kelimeyi lakap olarak taşıdım lisede.olaylar şöyle gelişti:
edebiyat dersinde, fırlama bir ergen arkadaşım, eline kadın eldiveni takmıştı. edebiyat hocası bunu görünce tebessümle:
''kadın eldiveni değil mi o?''dedi. ben de ''adam marjinal hocam'' diye ufak bir espri yaptım kendi çapımda. lakin, sınıftakiler bu kelimeden çok hoşlandı. bu kelimeyi kullandım diye kahkahalar attılar. bana kelimenin anlamını sordular. bende izah ettim haliyle. ama o günden sonra bana yer yer ''marjinal'' diye hitap edildi. benim için salaklığın, artık bardağı taşırdığı damla, ben kitap okurken bir arkadaşımın:
''yine mi kitap okuyorsun entry? ha! adam marjinal ya'' demesi oldu. öğrendim ki, kitap okumak marjinalmiş! yine de bir tepki vermedim. benim için böyle çağırılmanın sakıncası yoktu. ama, gençliğin halini görmek sakıncalı ve acı verici olandı...
edebiyat dersinde, fırlama bir ergen arkadaşım, eline kadın eldiveni takmıştı. edebiyat hocası bunu görünce tebessümle:
''kadın eldiveni değil mi o?''dedi. ben de ''adam marjinal hocam'' diye ufak bir espri yaptım kendi çapımda. lakin, sınıftakiler bu kelimeden çok hoşlandı. bu kelimeyi kullandım diye kahkahalar attılar. bana kelimenin anlamını sordular. bende izah ettim haliyle. ama o günden sonra bana yer yer ''marjinal'' diye hitap edildi. benim için salaklığın, artık bardağı taşırdığı damla, ben kitap okurken bir arkadaşımın:
''yine mi kitap okuyorsun entry? ha! adam marjinal ya'' demesi oldu. öğrendim ki, kitap okumak marjinalmiş! yine de bir tepki vermedim. benim için böyle çağırılmanın sakıncası yoktu. ama, gençliğin halini görmek sakıncalı ve acı verici olandı...
bana iktisat dersini hatırlatan kelime.
ayrıca iktisat hocamın bana taktığı lakap.
(bkz: marjinal fayda)
(bkz: marjinal ikame oranı)
ayrıca iktisat hocamın bana taktığı lakap.
(bkz: marjinal fayda)
(bkz: marjinal ikame oranı)
(bkz: marjinal isim)
sitret .evet efendim böyle bir isim varmış aklınıza ne sorusu geldiğinide biliyorum .
sitret .evet efendim böyle bir isim varmış aklınıza ne sorusu geldiğinide biliyorum .
türkçesi, kenarda olan. zannedildiği gibi toplumun dışında değildir. içindedir ama kenarındadır. kenarı olmayan şey de yoktur. toplum gibi sürekli yoğurulan bir yapıda ise o kenara denk gelen renk sürekli değişir. madem bugün göbekte olan yarın kenara denk gelebilir, kenarına iyi davranma alışkanlığı edinmeli bir toplum.
farklı olmanın kalite ve özgünlük ile birleşmesidir.
yoksa sözlüğün troll ü olmak, saçını yeşile boyatmak, her kes bir şeyi yapıyor diye tam tersini yapmak, herkesin korktuğu filmde gülmek, en beğenilenlere giren entry ye özellikle bok atıp eksilemek marjinallik değil bildiğimiz özentilik/hödüklük/cahillik dir.
yoksa sözlüğün troll ü olmak, saçını yeşile boyatmak, her kes bir şeyi yapıyor diye tam tersini yapmak, herkesin korktuğu filmde gülmek, en beğenilenlere giren entry ye özellikle bok atıp eksilemek marjinallik değil bildiğimiz özentilik/hödüklük/cahillik dir.
ransızca'dan türkçemize giren kelime.farklılaşmayı doğal haline getirmek.
Başkalarının hakkımda ne düşündüğü 'çok ta pipito' diyendir.
aykırı gençliğin yeni aldığı hale denilemeyecek terim.. herkes marjinal olma çabasına girdiğinden normal insanlar azınlıkta kalıyor. normalmen normal insanlara marjinal diyesi geliyor insanın..
marjinalin anlamları arasında kompleksliyim zira boyum kısa, ama onu bırakın da piercinglerime bakın siz", "ecişim bücüşüm kendimi çirkin buluyorum ama o diil asıl dövmelerime bakın, mavi saçlarıma bakın siz! gibi çağrışımlar barındıranları yoktur. bu anlamları çağrıştıran tavırlar sergileyen insanlar marjinal olmadıkları halde marjinallik tasladıkları için onlara tepki duyarız. oysa marjinallik dış görünüşle ilişkili değildir dolayısıyla gerçek marjinalin öyle görüneyim de böyle bilineyim diye bir kaygısı olmaz.
popüler şeyleri beğenmemek,
istatistiklerde istisna olmak,
sürü güdüsünü reddetmek,
türünden amacları olabilmektedir.
popüler şeyleri beğenmemek,
istatistiklerde istisna olmak,
sürü güdüsünü reddetmek,
türünden amacları olabilmektedir.
götün başın bile diğerlerinden farklı oynama durumu.
böyle takılan kişiler genellikle gizli eşcinsel olurlar... bişeye ama neye tepki...
(bkz: le marginal)
türkiye'de literatürde farklı olarak 'kenarda kıyıda kalmış, azınlıkta olan' anlamında kullanılan oysa literatürdeki anlamı 'sistemin dışına itilmiş kitle' olan kelime.
hiphopçılar ya da bekir coşkun'dan ziyade günlük yaşamını sürdürme konusunda ciddi sıkıntıları olan ve 'sosyal devlet' mefhumundan yararlanamayan ve sayıları milyonları bulan bir kitle için kullanılabilir.
hiphopçılar ya da bekir coşkun'dan ziyade günlük yaşamını sürdürme konusunda ciddi sıkıntıları olan ve 'sosyal devlet' mefhumundan yararlanamayan ve sayıları milyonları bulan bir kitle için kullanılabilir.
orijinal marijuana.*
bunun bir "insan" olan çeşidi vardır, bir de "fayda" olan çeşidi. fayda olanı faydalıdır, insan olanı faydasızdır.
iktisatta en son üretim birimimin kattığı değişim.
her 5 kişiden 6sının "marjinal" oluşu sebebiyle, artık anlamıyla ironi oluşturur hale gelmiş kelime.
toplum dışında yer alan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar