bugün

Dışarıdan başına gelen herhangi bir olay
mı üzüyor seni? iyi bir şey öğrenmek için kendine boş vakit yarat ve aylak aylak gezinmeye son ver. Diğer bir hataya da dikkat etmelisin artık: Hayatta yıpranmış, dürtüsünün ve düşüncesinin tamamını yönlendirecek bir amaca sahip olmayan kimseler, yaptıkları işlerde ahmakça davranır.
Stoacı düşünce üzerine seneca'dan sonro okuduğum ikinci filozof. Adam üstüne üstlük imparator! imparatorluğunun yarısından fazlası seferlerde, Roma'dan uzakta geçiyor.

iyinin bilimi ahlaktır. Doğanın bilimi fiziktir. Bilginin ölçütü ise mantıktır.

Rusticus'tan (imparator Domitianus'a karşı geldiği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırımış yakın arkadaşı) gücendiğim ya da gücendirdiğim insanlara karşı, onlar yeniden barışmak istediklerinde sakinleşmeyi ve onları kolaylıkla affetmeye hazır olmayı öğrendim.(Bunun üzerine çalışıyorum. Ama kibrim ve tekrar aynı şeyi yaşatacaklar korkusu yüzünden kendimi bırakamıyorum.)

Apollonius'tan (hocası) şiddetli acılarda daima aynı kalabilmeyi öğrendim.

Babamdan, dalkavukluk etmemeyi, ayaktakımına kur yapmamayı(bu ben;)), her şeyde aklı başında ve kararlı olmayı öğrendim. Bilgiyi samimiyetle seven kişilere saygı göstermeyi öğrendim.
Kendime düşünceler.