bugün

70'lerde amerika'da ortaya çıkmıştır. bu akım; kazanımlarını etkili kişilere ulaşma ve imza toplama yoluyla sağlamayı amaçlamıştır. güçlü bir akım değildir.
Bu akım liberal politikalardan beslenerek kadınların temel hak ve özgürlüklerini kullanmasında devlet müdahaleciliğini reddeder ve kadınlarında erkekler kadar bu hakları kullanabilmesi gerektiğini savunur. Kadınlarla erkekler hayatta sorumlulukları eşit bir biçimde paylaşabilmelidir ve kadınlar kendilerini kamusal alandan soyutlamamalıdır.
Gündelik hayata pek fazla uyum sağlayamamışlardır. eleştirel düşünmenin ve sorgulamanın önemli olduğunu dile getirmişlerdir. adalet ve eşitliğe büyük önem vermişlerdir ama bu akım tam olarak uygulanamadığı için eksik kalmıştır.
türkiye'de feminist aktivistler daha çok sol hareket içerisinde kendine yer bulduğu için ,ülkemizde rastlamanın pek mümkün olmayacağı feministtir.

oysa liberalizm adı altında kadın ve erkeğin hukuken eşit olduğunu daha iyi savunulur diye düşünüyorum. feminizmin en temel savunusu; kadının "birey" olarak toplumda erkeklerden farkının olmadığıdır. bu savunu, bireyin özgürlüğünü üstün gören liberalizm ile birleştirilmeli.

sol cenahın içerisinde son derece antipatik durmakta bu hareket.
Öz hakiki feminizm budur. Çünkü feminizm temelde kadının " birey" olduğunu ifade etme mücadelesidir. Lgbt de aynı şekilde bir birey mücadelesidir.

Gerek feminizm, gerek lgbt temelde liberal hareketlerdir. Toplumun tamami ayni tip olsa, bir kisi feminist yahut lgbt olsa, o azinlik olan bir kisinin haklari cignenemez, toplum ahlaki, kultur vs diyerek hak gaspı yapılamaz. Unutmayalım ki toplumdaki en küçük azınlık bireydir.

Bu hareketleri kollektif biçimde savunmak, liberal hareket olmalarıyla da çelişmez.

Edit: liberal feminizm diyince öcü gibi bakmayın. Feminizmin bu aşamaya gelmesinde en önemli isimler liberal feminizmi savunmuştur. En basında da mary wollstonecraft gelir.

Diğer onemli liberal feminizm savunucuları Elisabeth Cady Stanton ve Susan B. Anthony dır. Bu üç isim, feminizmin mihenk taşlarıdır denilebilir.
feminizmin 5 e ayrıldığı kollarından sadece bir tanesidir.
uzun lafın kısası "siz erkekler bunca zamandır dünyayı yönettiniz bir sik olmadı, hala savaşlar var, biraz da bize fırsat verin" çığlığıdır.

teorinin eksik yanı ise kadınların bu problemleri çözmek için ortaya koydukları hiçbir şeyin olmaması, deneme yanılmaya izin vermemizi istemeleridir.

liberalizm, kitaba uygun soyma sanatıdır.