bugün
- 186 boyundaki erkek17
- bursalı erkekler8
- sözlük kızlarının artık yemek pişirmemesi sorunu4
- cezayir erkekği4
- kürt erkek5
- kabak yemeği vs hamburger5
- alevi erkek5
- erzincanlı erkekler5
- sivaslı yiğidolar6
- adıyamanlı erkekler5
- ahmet sezer bey9
- tavuk döner ısmarlayan erkek5
- bu sözlükte beni herkes tanır17
- şehir şehir dolaşıp koca arayan tip2
- izmirli kızlar4
- gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır9
- geceye bir tavsiye bırak3
- antalyalı erkekler4
- gocu27
- din tartışması7
- nervio'ya aşık olmak5
- sözlükteki birader adı altındaki masonik yapılanma7
- 32 yaşına girmek12
- kadının kadından hoşlanması3
- g'i l d'e d l'i l y20
- ben ahbap derneğine güveniyorum4
- tek celsede 40 midye dolma yiyemeyen kız2
- abla deme lazım olur3
- büyük bir pipiye sahip olmak4
- en merak ettiğin ulu yazarı30
- erdoğan ın dünya lideri olması3
- zengin olsanız ne yapardınız9
- avrupalıları sevmemek2
- hayatın öğrettiği şeyler2
- ölüm2
- terlik giyen erkek5
- seat leon fr2
- en büyük korkunuz4
- ideal erkek boyunun 1 84 olması3
- ilk buluşmada hesabı kim öder7
- doların düşmesi3
- 40 yaş üzeri insanlar mesajlaşıyor mu sorunsalı16
- nervionun merak ettiği yazar19
- marc cucurella'nın saçlarının sırrı2
- norveçte bok olsam9
- ciguli kral7
- nevriye binti gammaz3
- üç kedi bir dilek3
- aylık 381 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- nervio'nun kedisi3
larenks iltihabına denir.
gırtlak iltihabı.larynx (ses telleri) in enfeksiyonu veya tahrişidir. Ses telleri şişer veya tahriş olursa sesler bozulur ve boğuk çıkar, bazen de anlaşılamayacak kadar hafiftir.Belirtiler
- Kısık ses,
- Boğazda gıdıklanma ve boğazda kuruluk,
- Sürekli boğazı temizleme ihtiyacı.
Akut ve kronik olmak üzere iki tip larenjit vardır. Belirtiler ve tedavi her ikisinde de aynıdır. Akut larenjite genelde virüsler sebep olur ama bakterilerin enfeksiyonuna da rastlanır. Virüs nedeniyle olanlar tedavisiz geçebilir. Başka bir hastalık sırasında, örneğin basit üşütme, bronşit, grip, veya zatürree geçirirken de larenjit olunabilir. Kimyasal maddelerin solunması da kısıklığı veya sesi kaybetmeye neden olabilir. Kronik larenjit fazla içki veya sigaradan. sürekli tahriş yüzünden de olabilir.
- Kısık ses,
- Boğazda gıdıklanma ve boğazda kuruluk,
- Sürekli boğazı temizleme ihtiyacı.
Akut ve kronik olmak üzere iki tip larenjit vardır. Belirtiler ve tedavi her ikisinde de aynıdır. Akut larenjite genelde virüsler sebep olur ama bakterilerin enfeksiyonuna da rastlanır. Virüs nedeniyle olanlar tedavisiz geçebilir. Başka bir hastalık sırasında, örneğin basit üşütme, bronşit, grip, veya zatürree geçirirken de larenjit olunabilir. Kimyasal maddelerin solunması da kısıklığı veya sesi kaybetmeye neden olabilir. Kronik larenjit fazla içki veya sigaradan. sürekli tahriş yüzünden de olabilir.
basit tanımla gırtlak iltihabı olup, psikolojinin bozulmasına da sebep olabilmektedir. durum ciddiyse boğaz kesilir, hortum sokulur, hastaya soğuk buhar verilir. çocukken yaşarsanız ömür boyu larenjitten korkarsınız. ya da ben karıştırıyorum. her boğaz ağrısında "la yoksa?" korkusunun sebebi olur. ulan küçüklükten belliymiş, ben 6 yaşımdan beri brütal vokal yapıyorum ulan!
illettir. gercekten illettir. öyle ki yazın ortasında sesinizin çıkmamasına sebep olur. düşünsenize; yazın ortasında bırakın konuşmayı, günlerce ses bile çıkaramadım. boğazdaki enfeksiyonun aşağı inmesinden kaynaklanıyor olabilir.*
Herhalde şu anda olduğum durumdur bu. Moralim o kadar bozuluyor, tepemin tası o kadar atıyor ki, isviçre'ye gidip darbe yapmak geliyor içimden. Bi kıçımı kaldırabilsem koltuktan meydanlara sığmayacağım. Aloooooo, sesimi duyan var mı?
Faranjit ve bronşitle birleşince insanı katleden bir illet. 10 15 gün yemek yedirmez su ve sigara içirmez beladır. *
hayata küstürendir, bir defol artık.
ismini ilk kez duyduğum ve ilk kez yakalandığım hastalık. sayesinde insanlarla iletişimim sıfıra yakın.
toplum içinde telefon cevaplayamıyorum, boru mu yutmuş bu diye bakıyorlar zira.
toplum içinde telefon cevaplayamıyorum, boru mu yutmuş bu diye bakıyorlar zira.
farenjitle birleşince boğazı kesip atma isteği uyandırır.
konuşmayacaksın dediler.
sigara hiç yok dediler.
yıkıldım yar.
konuşmayacaksın dediler.
sigara hiç yok dediler.
yıkıldım yar.
Az önce k.b.b doktorumun koyduğu tanı.Bir günde sesim gitti, işin garip kısmı hasta degilim hicbi sıkıntım yok sadece sesim gitti.1 hafta ses istirahatindeyim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar