bugün
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması6
- magnezyum ve colagen kullanmak4
- bir kadının hoşlandığını belli etmesinin yolları4
- düğün dernekle evlenir kimseye duyurmadan boşanır7
- lore peyniri3
- nihoşun ölümü3
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi11
- ama kent uzlaşısı6
- mayışın çekildiği günlerde sucuk yemek2
- özgür özel'in tutuklanması2
- aile hekimi4
- çerçeve yasa teklifinin meclis'e sunulması6
- leon2
- midilli adası6
- lor peynirini krem peynir haline getirmek2
- theodor herzl e devlet madalyası vermek4
- lionel messi3
- aylık 508 bin tl iyi para mıdır sorunsalı5
- meal kuran değildir26
- ülkücü vs pkklı3
- bir erkek ve bir kız arkadaş olabilir mi14
- ülkücü bir babanın oğluna vereceği isim2
- duş almak vs duş yapmak6
- insanlar sizi nasıl tanımlar7
- online kumar4
- geceye güzel bir söz bırak6
- pforzheim şu an 21 derece3
- 05 08 2026 ankara daki yoğun osuruk kokusu2
- stack overflow kopyala yapıştır4
- 2026 ağustos ayının serin geçmesi3
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- erkek gibi konuşan kız7
- euro'nun 55 tl olması2
- gecenin film sahnesi5
- acil iş fikri lazım arkadaşlar16
- aslan abilerim sözlüğe geri dönsün kampanyası7
- dinamo zagreb'in kauno zalgiris'i 5 0 yenmesi3
- iremga12
- 5 ağustos 20263
- afrika nasıl kalkınabilir15
- çoğu yazarları donuzlamış olmam7
- imamoğlu'nun tutukluluğunun 100 günü16
- dürüm yerken uzaklara dalmak3
- bella hadid5
- velvet almanyaya gel5
- 40 hadis3
- mohamed salah ghaly5
- kendini anlatamamak6
- kız arkadaş kiralamak7
- trabzonspor harbiden salah'ı almış4
larenks iltihabına denir.
gırtlak iltihabı.larynx (ses telleri) in enfeksiyonu veya tahrişidir. Ses telleri şişer veya tahriş olursa sesler bozulur ve boğuk çıkar, bazen de anlaşılamayacak kadar hafiftir.Belirtiler
- Kısık ses,
- Boğazda gıdıklanma ve boğazda kuruluk,
- Sürekli boğazı temizleme ihtiyacı.
Akut ve kronik olmak üzere iki tip larenjit vardır. Belirtiler ve tedavi her ikisinde de aynıdır. Akut larenjite genelde virüsler sebep olur ama bakterilerin enfeksiyonuna da rastlanır. Virüs nedeniyle olanlar tedavisiz geçebilir. Başka bir hastalık sırasında, örneğin basit üşütme, bronşit, grip, veya zatürree geçirirken de larenjit olunabilir. Kimyasal maddelerin solunması da kısıklığı veya sesi kaybetmeye neden olabilir. Kronik larenjit fazla içki veya sigaradan. sürekli tahriş yüzünden de olabilir.
- Kısık ses,
- Boğazda gıdıklanma ve boğazda kuruluk,
- Sürekli boğazı temizleme ihtiyacı.
Akut ve kronik olmak üzere iki tip larenjit vardır. Belirtiler ve tedavi her ikisinde de aynıdır. Akut larenjite genelde virüsler sebep olur ama bakterilerin enfeksiyonuna da rastlanır. Virüs nedeniyle olanlar tedavisiz geçebilir. Başka bir hastalık sırasında, örneğin basit üşütme, bronşit, grip, veya zatürree geçirirken de larenjit olunabilir. Kimyasal maddelerin solunması da kısıklığı veya sesi kaybetmeye neden olabilir. Kronik larenjit fazla içki veya sigaradan. sürekli tahriş yüzünden de olabilir.
basit tanımla gırtlak iltihabı olup, psikolojinin bozulmasına da sebep olabilmektedir. durum ciddiyse boğaz kesilir, hortum sokulur, hastaya soğuk buhar verilir. çocukken yaşarsanız ömür boyu larenjitten korkarsınız. ya da ben karıştırıyorum. her boğaz ağrısında "la yoksa?" korkusunun sebebi olur. ulan küçüklükten belliymiş, ben 6 yaşımdan beri brütal vokal yapıyorum ulan!
illettir. gercekten illettir. öyle ki yazın ortasında sesinizin çıkmamasına sebep olur. düşünsenize; yazın ortasında bırakın konuşmayı, günlerce ses bile çıkaramadım. boğazdaki enfeksiyonun aşağı inmesinden kaynaklanıyor olabilir.*
Herhalde şu anda olduğum durumdur bu. Moralim o kadar bozuluyor, tepemin tası o kadar atıyor ki, isviçre'ye gidip darbe yapmak geliyor içimden. Bi kıçımı kaldırabilsem koltuktan meydanlara sığmayacağım. Aloooooo, sesimi duyan var mı?
Faranjit ve bronşitle birleşince insanı katleden bir illet. 10 15 gün yemek yedirmez su ve sigara içirmez beladır. *
hayata küstürendir, bir defol artık.
ismini ilk kez duyduğum ve ilk kez yakalandığım hastalık. sayesinde insanlarla iletişimim sıfıra yakın.
toplum içinde telefon cevaplayamıyorum, boru mu yutmuş bu diye bakıyorlar zira.
toplum içinde telefon cevaplayamıyorum, boru mu yutmuş bu diye bakıyorlar zira.
farenjitle birleşince boğazı kesip atma isteği uyandırır.
konuşmayacaksın dediler.
sigara hiç yok dediler.
yıkıldım yar.
konuşmayacaksın dediler.
sigara hiç yok dediler.
yıkıldım yar.
Az önce k.b.b doktorumun koyduğu tanı.Bir günde sesim gitti, işin garip kısmı hasta degilim hicbi sıkıntım yok sadece sesim gitti.1 hafta ses istirahatindeyim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar