bugün
- ismail kartal12
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak2
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı21
- ona bir şey söyle17
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler11
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek14
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- evrene bir mesaj bırak7
- yolda olmak2
- kızla konuşmaya çalışmak3
- oğuz çetin2
- bir daha doğmayacak olmak5
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- linkedin6
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- özgürlükçü eğitim paradoksu3
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- sevgiliden gelen ilk canımlı mesaj5
- şu anda ne yapıyorsun19
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması8
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- bugün ne yedin10
- muhafazeküler4
- son 3 günde sadece 5 saat uyumuş olmak2
- yunan kültürü vs türk kültürü2
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- 30 lu yaşlar14
- uzun bir yolculuğa çıkma isteği2
- 2026 dünya kupası13
- kilo verdiren gıda4
- yanlışlıkla erkek sikmek8
- 18 haziran 2026 yusuf ziya gümüşel'in tahliyesi4
- bir gün ölecek olmak6
- 17 haziran 2026 erhan karaal'ın kaçırılması2
- güne bir şarkı bırak14
- org vs synthesizer4
- kılıçdaroğlu'nun aradığı desteği bulamaması3
- en iyi terapi6
- tripofobisi olanlar revani yemezler4
- abd iran mutabakatındaki 5 madde2
- kemal derviş5
- ben aşık yorguni sorularınızı cevaplıyorum15
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- en iyi yanık kremi5
- azizlik neden ispanyollara mahsus4
- sözlükte altın günü yapmak12
- sokak röportajı veren sıradan vatandaş3
- yanlış mesleği seçtim denilen an5
bir sözlük yazarı. ilerde "göbek pamuğundan yastık yapma" sektöründe başarılı olacağını düşündüğüm yazardır.*
asıl adı launcelot du lac (lancelot of the lake - gölün lancelot'u) olan lancelotun bu adı gölün leydisi olarak adlandırılan avalonun başrahibesi olan annesi vivienden gelir.yuvarlak masa şövalyelerinin en ünlüsüdür.eşşeğin götüne su kaçırıp kral arthurun ablası morgaine ile oynaştıktan sonra guineveree aşık olmuş ve 3ü arasında ensest bir ilişki geçmiştir.bu şövalye camelotun ve arthurun ölümüne kısmen sebebiyet vermiştir.
yuvarlak masanın en ünlü ve güçlü şövalyesi, aynı zamanda kral arthurun en yakın arkadaşı. bir rüya üzerine yeteri kadar iyi biri olmadığına karar vererek holy graili aramaktan vazgeçmiştir ancak holy graili bularak kutsal ünvanı kazanan kişi, lancelotun oğlu sir galahaddır.
knights of round isimli oyunda da, arthur ve perceval ile birlikte 3 savascidan biridir.
arthur un yuvarlak masa şovalyelerinden biridir kelt mitolojisinde....
kendilerini merlin adlı dizide heroes dızısının isaac mendezi olarak tanıdıgımız santiago cabrera canlandırmıştır.Yuvarlak bi masadan bu kadar delikanlı bi adam çıkcagını düşünmezdim
kral arthur filmindeki çift kılıcıyla karizma bir şekilde canlandırılan yuvarlak...*
kafamızın içinde.
Kral Arthurun en sadık ve en iyi adamıdır.yuvarlak masa şövalyelerinin en meşhurudur.şövalyelerin en asilidir.yaptığı fedakarlıklarlada bilinir.lady guinevere ile ilişkisi olduğu düşünülür.ancak bazı mitoloji uzmanlarına göre morgana lancelot ve guinevere'ye büyü yapmıştır.ancak bu olaylar krallığın çökmesinede yol açmıştır.don savaşta arthur zor zamandayken lancelot kim olduğunu hatırlayıp arthurla beraber savaşmıştır.ancak iş işten geçmiştir ve ikiside savaşta ölürler.size bir tavsiyem var mitolojinin yapmacık olduğunu unutmayın * benim bilgim bukadar.
hikayesi leyla ile mecnun'da resmen komedya malzemesi edilmiş olan ortaçağ şovalye hikayesi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar