bugün
- en lezzetli balık21
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız10
- can holding'in 33 şirketini geri alması5
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin13
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması3
- true nickli yazar24
- erdoğan'ın new york ta iş adamlarıyla buluşması3
- ayakkabının ayağa vurmasının oluşturduğu durum11
- sabahları nefret edilen şeyler10
- does the carpet match the drapes2
- birbirden farklı diller ortak bir mekan2
- anın görüntüsü25
- kabul görmüş fikirlere itiraz etmek7
- asena keskinci3
- karşı cinsteki en itici özellik12
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın6
- ben geldim naneler13
- bozo2
- how'i met your mother marshall6
- doktor2
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı12
- gocu33
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat11
- mansur yavaş14
- yeni biriyle nerede tanışılır8
- online listesindeki sıralama mantığı9
- online listesi neden kaldırıldı10
- sevgiliye hitap biçimleri2
- sahibinin sesi ile okunan cümleler8
- karması eksi olan yazarların adam gibi adam olması8
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- uludağ sözlük evreni9
- size takılan lakaplar7
- 30 yaşına gelince erkeklerin patates olması11
- en son neye çok üzüldünüz12
- sorunlarını sevişerek çözen çiftler6
- başta hak verilen sonradan eksilenen yazılar6
- inci sözlük8
- game of thrones taki kerhaneci21
- tai lung vs gocu22
- başkent istanbul olsun11
- kafayı yememek için ne yapıyorsunuz9
- hintli kızların dayanılmaz çekiciliği7
- tevrat geleceği dogru tahmin etti5
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği10
- yerinde olmak istenen dizi karakterleri4
- mamudo gurban niye doğdun9
- chp'nin ankara'yı da kaybetmesi7
- hristiyan düşüncesinin yönettiği dünya6
- bik bik vs sarapci koala hatayi4
icinde kitap bulunan yerlere verilen isim. ayrica kitap koymak icin yapilmis dolaba da kutuphane denir.
içine kitap koymak için yapılmış dolaba kütüphane değil kitaplık denir, ayrıca bir mekanın kütüphane olabilmesi için kullanıcı, personel, bütçe, koleksiyon, ve de binası olması gereklidir, bu özelliklerden herhangi birini taşımayan bir yer kütüphane değil kitaplıktır.
(bkz: beytepe kütüphanesi)
(bkz: bolmepınar ilköğretim okulu na kutuphane kuruyoruz kampanyası)
bilgi içeren materyallerin(kitap, süreli yayın, harita, afiş vb.) belirli sitematiklerle düzenlenip (dos, lc ) okuyucuların hizmetine sunulduğu, tozu bol mekanlar .
sıcak,eski kitaplarla dolu ve tozlarıyla içiçe kitabınızı okuduğunuz yerde aşık olacağınız kişiyle tanıştığınız yerdir.
(bkz: suleyman demirel kutuphanesi)
türkiye de çok az bulunandır.
türkiyede 1228 halk, 50'ye yakın üniversite bilmem kaç tane de özel olmak üzere maksimum sayısı 10.000'i bulmayan toplumsal bilginin yığınak yeri haline geldiği yerlerdir.
türkiye de 7.000 insana bir tane düşen bilgi edinme ve araştırma merkezidir.
gelişmiş ülkelerde bu oran en fazla 650'dir..
türkiye de 7.000 insana bir tane düşen bilgi edinme ve araştırma merkezidir.
gelişmiş ülkelerde bu oran en fazla 650'dir..
internetin önemini kaybettirdiği , yeni yetişen çocukların sadece evde bir köşede duran kitaplıktan ibaret olduğunu zannettiği unutulmak üzere olan bir değer.
yakılıp yıkılmış olanları ile beraber yanında koca bir insan medeniyeti ve belki de bir daha asla çözülemeyecek bilgiler de yok edilmiş, ruhun nefes bulduğu yerlerdir.
(bkz: iskenderiye kütüphanesi)
(bkz: iskenderiye kütüphanesi)
(bkz: librarything)
Farsçada ev manasına gelen hane ile Arapçada kitaplar manasına gelen kütüb kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen hane-i kütüb (kitaplar evi) isim tamlamasındaki tamlama i'sinin düşmesi ve kelimelerin yer değiştirerek birleşmesinden meydana gelmiş, Kütüphane şeklinde söylenen birleşik bir isimdir.*
http://www.sanalkutuphane.net
http://www.kutuphanem.net
http://www.sanalkutuphane.net
http://www.kutuphanem.net
dünya'daki cami/tapınak/kilise/sinegog vs. kadar bu yapıdan olsaydı, şu an mars'da yaşıyor olurduk.
her evde en az bir tane olmasi gereken. bir odami kutuphane yaptim ben mesela...
(bkz: hazine)
çoğu ilimizde gereken önemin ve değerin verilmediğine şahit olduğum, her şeyin başlangıcı olan yer.
şöylesine de şahit oldum. kütüphanede olması gerektiği düşünülen kitaplar isteniyor. ama yazık ki bir türlü ödenek olmadığından o kitaplar temin edilemiyor.
okunulan kitapların evde tutulması olayını da bir türlü anlamam. bu kurum yapılacak bağışlara aç resmen.
hatta bir ara bağış yapılan kitap sayısı oranında kütüphaneye isiminin verilmesi yada kütüphanede isminizin geçmesi gibi teşvik edici kampanyalar yapılmıştır. ama ilgi düşünülenden azdı.
insanın sevdiği kitaptan ayrılması gerecekten cok zor. Anlıyorum ve sık sık yasıyorum. ama o kitabın benım bağısımdan sonra yüzlerce kişi tarafından (özellikle liseli gençler tarafından) okunduğunu görmek, evımın bir köşesinde tozlandığını görmekden kat be kat daha zevkli.
şöylesine de şahit oldum. kütüphanede olması gerektiği düşünülen kitaplar isteniyor. ama yazık ki bir türlü ödenek olmadığından o kitaplar temin edilemiyor.
okunulan kitapların evde tutulması olayını da bir türlü anlamam. bu kurum yapılacak bağışlara aç resmen.
hatta bir ara bağış yapılan kitap sayısı oranında kütüphaneye isiminin verilmesi yada kütüphanede isminizin geçmesi gibi teşvik edici kampanyalar yapılmıştır. ama ilgi düşünülenden azdı.
insanın sevdiği kitaptan ayrılması gerecekten cok zor. Anlıyorum ve sık sık yasıyorum. ama o kitabın benım bağısımdan sonra yüzlerce kişi tarafından (özellikle liseli gençler tarafından) okunduğunu görmek, evımın bir köşesinde tozlandığını görmekden kat be kat daha zevkli.
bir konuda özelleşmiş sınıflar bütünü. bu kütüphane alınıp yeni tasarlanan uygulamada kullanılabilir.
böylece o özelliği sağlayan kütüphane sayesinde baştan o özelliği sağlayacak kodlamaya gerek kalmaz.
bu kütüphaneler açık kaynak olabildiği gibi paralı da olabilir.
ayrıca
(bkz: dynamic link library)
(bkz: dll)
böylece o özelliği sağlayan kütüphane sayesinde baştan o özelliği sağlayacak kodlamaya gerek kalmaz.
bu kütüphaneler açık kaynak olabildiği gibi paralı da olabilir.
ayrıca
(bkz: dynamic link library)
(bkz: dll)
muhteşem sessizliği sayesinde müthiş verimli şekilde ders çalışılabilen, okunan kitabın içindeki dünyaya ilk sayfadan itibaren kolaylıkla sızılabilen, dinginlik veren mekan. kitap barındırmasıyla da her evin bir köşesinde olmalı dedirtir ayrıca.
arada sırada ziyaret amaçlı gidilen yer...
(bkz: kütüphaneli masa)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar