bugün
- terhis oluyorum sözlük25
- atları bağlayın geceyi burada geçiriyoruz22
- burun karıştırmak3
- tır şoförleri oruç tutuyor mu sorunsalı4
- fatma betül olayından çıkarılacak beş ders5
- flörtün ilkesel reddi5
- erkek dünyanın en dürüst varlığıdır3
- cimbom baba2
- psikologun aman buna da ağlama zırlak demesi8
- yüzü siyaha boyayıp gezmek3
- yazarların işlediği günahlar14
- eski sevgilisini unutamayan biriyle çıkmak4
- sabah soğuğu2
- cem karaca dinleyip dusuncelere dalmak2
- şamil tayyar'ın fatma betül sayan kaya tweeti3
- kim beğeniyor sorunsalı2
- yemek yaparak sözlükten koca düşürmek17
- the odyssey2
- amedspor31
- toplu taşımada yer verme ahlakı6
- 7 kasım 2026 galatasaray amed maçı22
- ipkis3
- soğuk gecelerde yatağı ısıtma sorunu13
- londra devlet hastanesindeki hamile erkek figürü2
- günlük tutmak7
- korkudan patır patır altına yapmak6
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak16
- yazarların fotoğrafları9
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri40
- halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu2
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı87
- caminin yolunda öleyim2
- aleksey batrakov29
- fenerbahçe liverpool'u yensin sakso çekeceğim33
- fatma betül sayan kaya milletin nene hatunu dur15
- sevgiliyle saatlerce telefonda konuşmak9
- bu ne hal yahu9
- bik bik'in mutfağına konuk olmak18
- atalarınızdan duyulan şamanik bilgiler9
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu49
- akşama ne yemek yapsam10
- şimdi ne yapsam acaba7
- sözlüğün yeni tasarımı23
- arkadaşlar uyuyalım mı artık6
- ağıza alınca rahatlatan şeyler9
- kadın tır şoförleri6
- yarma şeftali7
- rahibin bu günahları çıkaramam demesi5
- kar soğuğu6
- cumartesi gecesi6
(bkz: yesinler birbirlerini)
Irak askerlerinin savaşmadan şehri ışide bıraktığını bilmeyenlerin savaş kazandığını sandığı ışidi abartması olayıdır. Işid karşısında rojava da sürü ile başarı kazanan ypg ile kerkük ü savaşsız alan ve artık şahlanma aşamasına geçen peşmergenin birleşerek ışid i yeneceklerini bilmeyenlere selam olsun. (bkz: buraya yazıyorum) kadın çocuk demeden insan öldüren kan emiciler, oraya gömülecektir. Temennimiz ise hiç savaş olmamasıdır.
yavaş silkin'de saçınız başınız dağılmasın işid en geç kafanızı göğdenizden ayırıp sikinizide kesip ağzınıza yerleştirirse ağlayıp zırlayıp arkanıza bakmadan kaçarsınız.
ışıd esadın karşısında tutunamamış arkasında muhtemel dış desteğin olduğu bir gruptur peşmergenin düzenli birlikleri karşısında şansı yoktur.zaten bir kere kürtler suriyede ışıdın kulağını çekti bu sefer ipini çekecek.
kürtleri çok hafife almayın, 40 yıldır ırak ordusu ile savaştılar. tank ,uçak, kimyasalsilaha rağmen saddam bile peşmergenin hakkından gelemedi.
kürtleri çok hafife almayın, 40 yıldır ırak ordusu ile savaştılar. tank ,uçak, kimyasalsilaha rağmen saddam bile peşmergenin hakkından gelemedi.
silkeleyim derken sikilmekle sonuçlanacaktır.
dogustan itibaren acilarla buyumus bir halkin bir kactane videoyu internete kiyarak giz korkutan bir orgutun amina koymasidir. dis desteksiz bir sey yapamaz diyen andavallar pesmerge dedigin gordugun bir kac ihtiyar resminden ibaret degil. isid denen orgut çatışmaya girmeyen korkutarak esir alan eli kolu bagli insana gucu yeten ibnelerden oluşan orguttur. pesmergeler gerilla savasinda oldukca ustundur. rojava da o orgutun laciverdi olan el nusra nin gotunden nasil kan aldığı asikardir. bir tek mermi sikmadab kerkuk un kontrolunu de ele gecirmeleri onlardan ne kadar tirsildiginin kanitidir. isid yiyorsa erbile girsin? yiyorsa suleymaniye ye girsin? kerkukte nerdeler? o kadar petrol var kerkukte neden girmiyorlar? siz isidin basinda olsaydiniz kerkuke dalmazmiydiniz? pesmerge can dir.
oyunu çıkmıştır.
esrb: 16
esrb: 16
Kürtler ışidi niye silkelesin onlara Türkmeneli kerküğün başkenti olacağı meşru bir devlet kurmasına yardımcı oluyor ışid . petrol ve enerji kaynaklarını kürtere bırakıyor irandan merkezi hükümete gelebilecek yardımları engellemek için ulaşım yerlerini kontrol altına alıyorlar bunları yaparken peşmerge'nin istediği gibi alt koştura bilmesi için sebepler yaratıyorlar. ülke sınırlarımızı ve oradaki türkmen varlığını tehdit edecek kürdistan yavaş yavaş inşa ediliyor. birilerinin dünya lideri dediği başbakan ve hariciye nazırı diyerek büyüttükleri dış işleri bakanı izlemekle yetiniyor.
ışid militanları dini inançları gereği- ve haliyle ideolojisi gereği- adam öldürdüğünde sevap işlediğini düşünüyor, öldüğünde ise cennete gittiğini düşünüyor. internetten, biraz sonra kendisiyle birlikte yüklü bir insan grubunun paramparça etmek suretiyle öldürecek olan militanların bu işi nasıl seve seve yaptığını görebilirsiniz.
böyle bir oluşumun kürdlerden korktuğunun söyleyip erbil'e giremediğini iddia ederseniz otomatikmen beyin yerine çiğ köfte taşıdığınızı açığa çıkartırsınız. işin aslı şu: ışid para getirecek eylem istiyor burası doğru ama şii de öldürmek istiyor. o yüzden bir taşta iki kuş vurmak için şii yoğunluklu petrol bölgelerini basıyor. yoksa senin peşmergen falan vız gelir adama. sadece peşmerge için falan geçerli değil bu. bu adamlarla mücadele etmek çok zor. adam zaten ölmek istiyor... tabi bu noktada ıraklı-suriyeli kürdler keşke şii olsaydı diye geçirmiyor da değilim. yani peşmergeden korkup korkmadığını canlı izleyebilmek için.
böyle bir oluşumun kürdlerden korktuğunun söyleyip erbil'e giremediğini iddia ederseniz otomatikmen beyin yerine çiğ köfte taşıdığınızı açığa çıkartırsınız. işin aslı şu: ışid para getirecek eylem istiyor burası doğru ama şii de öldürmek istiyor. o yüzden bir taşta iki kuş vurmak için şii yoğunluklu petrol bölgelerini basıyor. yoksa senin peşmergen falan vız gelir adama. sadece peşmerge için falan geçerli değil bu. bu adamlarla mücadele etmek çok zor. adam zaten ölmek istiyor... tabi bu noktada ıraklı-suriyeli kürdler keşke şii olsaydı diye geçirmiyor da değilim. yani peşmergeden korkup korkmadığını canlı izleyebilmek için.
Fazla ironik düşünce.
Kürt yapar. sanmayin Türkiyede Kürdistan kurmadilar Apo kendisi diyor isteseydim on tane kürdistan kurardim kardeş olan türkler beraber olacağız yeterki bir kaç hak hukuk versin. Peşmergeler sadamin anasını aglatilar Halepcede kimyasalla da bitiremedi başedemedi Kürtle iyi gecineceksin baska yolu yok kürt gümbür gümbür geliyor tatli sözle yanaşirsan kurde sikersin fakat üzerine gitsen sikilirsin kürt inatçıdir kafaya koyuyor
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com