/96
başarısızlıkla sonuçlanan eylemleri gerçekleştiren kişilere konulan isimdir.
ortadoğuda mezopotamya 'da yaşayan iran kavmi. yaklaşık 3000 yıl öncesi pers kaynaklarında kürtlerden bahsedilmektedir.
anavatanları ırak-iran sınırında bulunana zağros dağlarıdır.buradan kuzey ve orta mezopotamya , suriye, filistin ,kafkasya ve hatta arabistan, yemen'e kadar yayılmışlardır. günümüzde tacikistan , kazakistan ve afganistan da 300 yıl öncesinde yerleşmiş kürt nüfusu yaşamaktadır.dünya üzerinde tahmini nüfusları 25-30 milyon arasında olup son 40 yılda avrupa ve amerika kıtasına göç eden geniş bir diaspora varlığını unutmamak gerekir.
çoğunluğu islamın şafi mezhebinden olup alevi ,ehli hak ve şia gibi islamın diğer yorumlarına bağlı olanların yanında ezidi,dürzi gibi inançlara sahip olanlar vardır.
az bir oranda hristiyan ve yahudi dinine mensup kürt bulunmaktadır.

tahmini olarak tüm dünyada 35 ülkede yaşayan kürt nufusun en yoğun olarak bulunduğu ülkeler türkiye, ırak, suriye, iran'dır .yaşadıkları ülkeler de sosyal , kültürel ,eğitim ve demokratik temsil konularında uzun yıllar devam eden sorunlar yaşamaktadırlar.
görsel
kobani'ye özgürlük için gidip, 1 saat için topukları götlerine vura vura kaçan bir zumre.
ahaha işid sikmiştir.
konyalı erkeği gibi kurnazlık pe$inde olmayan delikanlı adamdır.
Kobani de bazı katillere karşı savaşan ve oradaki 'arap kürt ve türkmenleri' koruyan Çoğu gerillanın mensubu olduğu ırk.
Iyisi çok fazla iyi. Kotusunun tam bir kahpe olduğu bir insan ırkıdır.
ırkçılığınızdan insanlığınız görünmüyor arkadaşlar.
kürtçe okullar yüzünden sokakları yakan ırkımsı.

ulan kardeşlerinizi ışid sikertiyor. herkes çağrı yapıyor kürt gençleri savaşa diye.

siktirin gidin savaşın ışid'le.

yoksa götünüz yemiyor mu. *
soyunu da geçtim ruhu kürt olanlar vardır ki bir de evlerden ırak.

edit: k*rt ruhlular rahatsız*
onlar da insan her şeyde olduğu gibi onların da iyisi kötüsü vardır elbet bu inancımı korumaya çalışıyorum...
ama şu ana gördüklerimin tanıdıklarımın hepsi pezevenk adi çıktı!
türkiye sınırına gelip bizi alın diye yalvarıp pkk ve apo lehine slogan atan oluşum.

ırk demiyorum zira.

lan siktirin gidin Kandil'e sığının o zaman.
http://i.hizliresim.com/XYB1v7.jpg
Sözlük gibi elit bi yerde bu kadar sık kullanılması hiç hoş olmayan ifade. En k#rt şeklinde yazılarak sansürlenebilir.
kolombiya'yı keşfetmiş kadim ırktır.
ispatı: https://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw
Arkadaşım kürtlerin en tatlısıdır ama her kürt iyi degil.
nelerine acaba kürtçe ders, kürtçe egitim, kürtçe okul, açılışlar vs.

çok hak ediyolar çok aman..
tek harfi kapatılarak yazılması gerekir.
evlerden ırak ırktır ve evlerden ıraktır.
iyisiyle kötüsuyle en eski ırklardan biridir.
(bkz: beyler dalga geçmeyin özürlü galiba)
bir ırk. türk, ingiliz, fransız, rum, italyan gibi... ne eksik ne fazla... iyisi de var kötüsü de; hırlısı da var hırsızı da... Tıpkı türk, ingiliz, fransız, rum, italyan gibi... ne eksik ne fazla...
kin ve öfkeye, tarihe gelecek olursak eğer; tarih boyunca suçsuz günahsız bir ırk olduğunu iddia eden ağır gerizekalıdır. ilkokul tarih kitaplarını okuyup şanlı şerefli tarih hikayelerine inanan ağır salaktır. her milletin; insanda olduğu gibi sevabı da günahı da vardır.bu kadar açıklamaya gerek duymamak lazımdı birşeyler doğru gitse.. gitmiyorsa da herkes kendini bir sorguya çekmeli. tek tataflı problem olmaz. kimse de durduk yere yorgan yakmaz.
telaffuzu bile kötü olan bir kelime olmakla beraber ırkınında kötü olması tesadüf olamaz.
kıldan ibaret olan ırk
iğrendiğim kelime.
http://i.hizliresim.com/DkoAQv.jpg
© copyright 2005 - 2026