bugün
- aklınıza gelen şarkı sözü7
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması12
- çok kitap okuyanı eleştirmek6
- şişman olmak istemeyenlere tavsiyeler7
- düğünde yemek yiyen davetliden para isteyen damat6
- tanıdıkların tam bir goy olmaları2
- anahtarı evde unutmak2
- manchester by the sea2
- ama kafamız nasıl güzel2
- backrooms3
- ioc'dan identity graph a2
- kitap okuma alışkanlığı4
- eteğin altına pantolon giyen kız2
- don giymemek3
- 29 mayıs 19762
- bugün de ölmedik2
- bir kadın tarafından hükmedilmeyi istemek4
- yarından sonraki güne ne denir3
- çerçeve yasa31
- birazdan yer yerinden oynayacak10
- bir güneşe bir de sana bakamam3
- g i l d e d l i l y10
- casperlar daltonlar redkitler şirinler6
- türbede dua etmenin şirk olması13
- barda yanınıza oturan aslında seri katil olan adam2
- sözlük yazarlarının goodreads sayfaları2
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- fazladan ölümsüzlük iksiri olan var mı4
- mutlu olmak2
- 12 ağustos 2026 güneş tutulması9
- ölümlülük iksiri2
- sokakta öpüşmek7
- kadınların bakir erkek istemesi2
- anın görüntüsü14
- nasıl bir kadın3
- yurt dışı çıkış harcı8
- flört algoritması3
- yalnız ölmek2
- engelleyen insan kibri6
- dağ evi4
- özgür özel15
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- ben bir ceviz agacıyım6
- sürekli kendini öven insan6
- beyazconverse6
- sözlükte kavga edilen kızın true çıkması7
- akıl verme vereceksen huzur ver6
- hiçbir servet zamanı satın alamaz20
- geldimgittim6
- akp'li vekilin abdullah öcalan'a teşekkür etmesi2
başarısızlıkla sonuçlanan eylemleri gerçekleştiren kişilere konulan isimdir.
ortadoğuda mezopotamya 'da yaşayan iran kavmi. yaklaşık 3000 yıl öncesi pers kaynaklarında kürtlerden bahsedilmektedir.
anavatanları ırak-iran sınırında bulunana zağros dağlarıdır.buradan kuzey ve orta mezopotamya , suriye, filistin ,kafkasya ve hatta arabistan, yemen'e kadar yayılmışlardır. günümüzde tacikistan , kazakistan ve afganistan da 300 yıl öncesinde yerleşmiş kürt nüfusu yaşamaktadır.dünya üzerinde tahmini nüfusları 25-30 milyon arasında olup son 40 yılda avrupa ve amerika kıtasına göç eden geniş bir diaspora varlığını unutmamak gerekir.
çoğunluğu islamın şafi mezhebinden olup alevi ,ehli hak ve şia gibi islamın diğer yorumlarına bağlı olanların yanında ezidi,dürzi gibi inançlara sahip olanlar vardır.
az bir oranda hristiyan ve yahudi dinine mensup kürt bulunmaktadır.
tahmini olarak tüm dünyada 35 ülkede yaşayan kürt nufusun en yoğun olarak bulunduğu ülkeler türkiye, ırak, suriye, iran'dır .yaşadıkları ülkeler de sosyal , kültürel ,eğitim ve demokratik temsil konularında uzun yıllar devam eden sorunlar yaşamaktadırlar.
anavatanları ırak-iran sınırında bulunana zağros dağlarıdır.buradan kuzey ve orta mezopotamya , suriye, filistin ,kafkasya ve hatta arabistan, yemen'e kadar yayılmışlardır. günümüzde tacikistan , kazakistan ve afganistan da 300 yıl öncesinde yerleşmiş kürt nüfusu yaşamaktadır.dünya üzerinde tahmini nüfusları 25-30 milyon arasında olup son 40 yılda avrupa ve amerika kıtasına göç eden geniş bir diaspora varlığını unutmamak gerekir.
çoğunluğu islamın şafi mezhebinden olup alevi ,ehli hak ve şia gibi islamın diğer yorumlarına bağlı olanların yanında ezidi,dürzi gibi inançlara sahip olanlar vardır.
az bir oranda hristiyan ve yahudi dinine mensup kürt bulunmaktadır.
tahmini olarak tüm dünyada 35 ülkede yaşayan kürt nufusun en yoğun olarak bulunduğu ülkeler türkiye, ırak, suriye, iran'dır .yaşadıkları ülkeler de sosyal , kültürel ,eğitim ve demokratik temsil konularında uzun yıllar devam eden sorunlar yaşamaktadırlar.
kobani'ye özgürlük için gidip, 1 saat için topukları götlerine vura vura kaçan bir zumre.
ahaha işid sikmiştir.
ahaha işid sikmiştir.
konyalı erkeği gibi kurnazlık pe$inde olmayan delikanlı adamdır.
Kobani de bazı katillere karşı savaşan ve oradaki 'arap kürt ve türkmenleri' koruyan Çoğu gerillanın mensubu olduğu ırk.
Iyisi çok fazla iyi. Kotusunun tam bir kahpe olduğu bir insan ırkıdır.
ırkçılığınızdan insanlığınız görünmüyor arkadaşlar.
kürtçe okullar yüzünden sokakları yakan ırkımsı.
ulan kardeşlerinizi ışid sikertiyor. herkes çağrı yapıyor kürt gençleri savaşa diye.
siktirin gidin savaşın ışid'le.
yoksa götünüz yemiyor mu. *
ulan kardeşlerinizi ışid sikertiyor. herkes çağrı yapıyor kürt gençleri savaşa diye.
siktirin gidin savaşın ışid'le.
yoksa götünüz yemiyor mu. *
onlar da insan her şeyde olduğu gibi onların da iyisi kötüsü vardır elbet bu inancımı korumaya çalışıyorum...
ama şu ana gördüklerimin tanıdıklarımın hepsi pezevenk adi çıktı!
ama şu ana gördüklerimin tanıdıklarımın hepsi pezevenk adi çıktı!
türkiye sınırına gelip bizi alın diye yalvarıp pkk ve apo lehine slogan atan oluşum.
ırk demiyorum zira.
lan siktirin gidin Kandil'e sığının o zaman.
ırk demiyorum zira.
lan siktirin gidin Kandil'e sığının o zaman.
Sözlük gibi elit bi yerde bu kadar sık kullanılması hiç hoş olmayan ifade. En k#rt şeklinde yazılarak sansürlenebilir.
kolombiya'yı keşfetmiş kadim ırktır.
ispatı: https://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw
ispatı: https://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw
Arkadaşım kürtlerin en tatlısıdır ama her kürt iyi degil.
nelerine acaba kürtçe ders, kürtçe egitim, kürtçe okul, açılışlar vs.
çok hak ediyolar çok aman..
çok hak ediyolar çok aman..
tek harfi kapatılarak yazılması gerekir.
evlerden ırak ırktır ve evlerden ıraktır.
iyisiyle kötüsuyle en eski ırklardan biridir.
bir ırk. türk, ingiliz, fransız, rum, italyan gibi... ne eksik ne fazla... iyisi de var kötüsü de; hırlısı da var hırsızı da... Tıpkı türk, ingiliz, fransız, rum, italyan gibi... ne eksik ne fazla...
kin ve öfkeye, tarihe gelecek olursak eğer; tarih boyunca suçsuz günahsız bir ırk olduğunu iddia eden ağır gerizekalıdır. ilkokul tarih kitaplarını okuyup şanlı şerefli tarih hikayelerine inanan ağır salaktır. her milletin; insanda olduğu gibi sevabı da günahı da vardır.bu kadar açıklamaya gerek duymamak lazımdı birşeyler doğru gitse.. gitmiyorsa da herkes kendini bir sorguya çekmeli. tek tataflı problem olmaz. kimse de durduk yere yorgan yakmaz.
kin ve öfkeye, tarihe gelecek olursak eğer; tarih boyunca suçsuz günahsız bir ırk olduğunu iddia eden ağır gerizekalıdır. ilkokul tarih kitaplarını okuyup şanlı şerefli tarih hikayelerine inanan ağır salaktır. her milletin; insanda olduğu gibi sevabı da günahı da vardır.bu kadar açıklamaya gerek duymamak lazımdı birşeyler doğru gitse.. gitmiyorsa da herkes kendini bir sorguya çekmeli. tek tataflı problem olmaz. kimse de durduk yere yorgan yakmaz.
telaffuzu bile kötü olan bir kelime olmakla beraber ırkınında kötü olması tesadüf olamaz.
kıldan ibaret olan ırk
kıldan ibaret olan ırk
iğrendiğim kelime.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar